מעבר מדרגה 6 ל-7

מיושון1

New member
מעבר מדרגה 6 ל-7

אריה שלום. בשנת תשס"ח הצטרפנו לאופק חדש. בתשס"ט ביצעתי 60 השתלמות לאופק לאחר מכן יצאתי לשנת שבתון שבה לא השתלמתי בהשתלמויות אופק.
כשחזרתי משנת תשע"א ביצעתי 60 שעות השתלמויות אופק עם ציון וכן השנה שוב 60 אופק עם ציון. בכוח אדם נאמר כי ההשתלמויות הקודמות אינן מאפשרות עליה לדרגה מ-6 ל-7 עקב
השינויים שבוצעו בהשתלמויות ולכן הן לא תקפות. במקביל נאמר לי כי שנה הבאה אלי לעשות 75 שעות אקדמאיות.
שאלתי היא האם ניתן לשנות חוקים באמצע התהליך ולמחוק שנתים של השתלמויות? אשמח לסימוכין בנושא.
מורה נוספת שהחלה את ההשתלמויות מתש"ע והייתה אמורה בתשע"ג לעלות לדרגה 7 נאמר לה גם כי עליה לעשות עוד שנתים סה"כ 150 שעות מלבד תשע"ב (60 שעות), השנים הקודמות אינן תקפות לדרגה.
מקרים מסוג זה גורמים למורים לא לרצות להשתלם ולשפר את המקצועיות שלהם.
אודה על תשובתך.

z i v1

New member
ברשותך, אחדד את השאלה:

מי ערב לך שאחרי שנתיים השתלמות של 150 שעות לא יתברר שחתמו על הסכם שצרים 160 שעות?
(זו שאלה רצינית ולא צינית. כי לפי הנוהג המקובל כל שינויים בתנאים הם תמיד מכאן ולהבא ולעולם לא רטרואקטביים).

מיושון1

New member
האמת שעם כל השעות שהשקעתי והעבודות שהכנתי

ובל נשכח את הכסף שממן את הביביסיטר, אני שוקלת לקחת פסק זמן עד שהילדים יגדלו קצת.
(נותרו לי עוד כ-20 שנות עבודה!) ולא להשתלם, גם אם זה לא יהיה על דעת המנהלת, ואולי עד אז החוקים יתקבעו
חבל לי על כל מה שהושקע, מה גם שההשתלמויות בפסגה לא בהכרח תורמות להתפתחות המקצועית. חבל.

itu1

New member
נוהלי העליה לדרגות 7-9

התנאים לקידום לדרגות 7 – 9 החל מתשע"ב הם: השלמת פז"ן (פרק זמן נדרש) של שלוש שנים
ו-210 שעות לפיתוח מקצועי לפי המתווה לדרגות הגבוהות (שני קורסים של 75 שעות במוסד אקדמאי וקורס של 60 שעות מתוך המתווה לדרגות 2 – 6 ).
התנאים לקידום בחצי דרגה למורה שנמצא בדרגת ביניים ( 6.5, 7.5, 8.5) החל מתשע"ב הם: השלמת פז"ן של שנה וחצי, קורס של 75 שעות במוסד אקדמי ועוד קורס של 30 שעות מתוך המתווה לדרגות 2 – 6 (בסה"כ 105 שעות)
עובד הוראה אשר לו שנתיים לקבלת הדרגה הגבוהה, ולמד בתשע"א 60 שעות, ילמד בשנתיים הבאות בתוכניות מדרגות 7 – 9 בהיקף של 150 שעות באחד המוסדות האקדמאיים שאושרו לכך ע"י משרד החינוך.
עובד הוראה אשר למד בתש"ע ובתשע"א בהיקף 120 שעות במסגרת פיתוח מקצועי, ובתשע"ב מסיים את לימודיו לדרגה, רשאי ללמוד בתשע"ב 60 שעות על פי המתווה לדרגות 2 – 6.
עובד הוראה, הנמצא בדרגת ביניים, שלמד 60 שעות בתשע"א, ילמד בשנת הלימודים תשע"ב 30 שעות על פי המתווה לדרגות 2 – 6. בנוסף ילמד עוד 30 שעות בתשע"ב לקידום לדרגה הבאה.
עובד הוראה, היוצא לשני חצאי שבתון בתשע"ב ובתשע"ג , ילמד בכל חצי שבתון 75 שעות במוסד אקדמי ו-30 שעות מהמתווה לדרגות 2 – 6 (סה"כ 105 שעות לכל חצי שבתון).
מורה, היוצא לשבתון מלא בתשע"ב, ילמד לפי המתווה לדרגות 2 – 6 180 שעות .

מיושון1

New member
תודה רבה אריה על התשובה המפורטת אבל

הסתבכתי.
בשורה הסופית מה שאני מבינה ותקן אותי אם אני טועה, אז תשסט ותשעא מבחינתי לא תקפות וכל התהליך שלי למעבר מדרגה 6 ל-7 מתחיל בתשעב ב-60 שעות ומסתיים בשנתים הבאות ב150 שעות אקדמאיות.
כמו שכתבתי אנחנו מבצעים את עבודתינו נאמנה ואילו משרד החינוך מנחית מלמעלה דרישות חדשות.

נטע35

New member
לאריה- בהמשך לשאלה על העליה בדרגה

אני מלמדת בבית ספר יסודי, נכנסתי לאופק לפני שלוש שנים בדרגה 6 של תואר שני, ולמדתי בתשע, תשעא ותשעב 180 שעות במסגרת פתוח מקצועי.
לפי ההבנה שלי אני אמורה לעלות עכשיו לדרגה 7.האם אני צודקת?
רציתי לדעת מה ההפסד שלי במידה ואני מחליטה לא להשתלם ולא להמשיך לדרגות הגבוהות יותר,
אני בת 52, בעלת 28 שנות ותק ,כמו שציינתי,בעלת תואר שני,כולל כתיבת תזה, וקצת עייפתי מהמרוץ אחר הלימודים
לא רואה את עצמי, בתום יום עבודה ארוך ומעייף באופק, נוסעת למוסד אקדמאי ולומדת קורסים גדולים המחייבים מבחנים וכתיבת עבודות, כבר הייתי שם...
אשמח אם תאיר את עיני בנושא, בהנחה שנותרו לי מספר לא רב של שנים עד הפרישה
תודה מראש על התשובה

itu1

New member
הבהרה

בהסכם אופק חדש נקבעו כללי יסוד וצויין בסעיף 38 כי יקבעו קריטריונים בהמשך לגבי הקידום בדרגות.
לפני למעלה משנתיים פורסמה חוברת מפורטת שהועברה לבתי הספר לגבי כל הדרישות בתחומי ההתפתחות המקצועית בעיקר בדרגות הגבוהות ותחולתן מתשע"ב
אריה

ארטור 1

New member
אתם מבינים? המנהלים אשמים ,המורים אשמים.

ההסתדרות שלחה חוברת ועשתה את שלה .העובדה שיש קבוצה גדולה של מורים שטוענת שהיא חוטפת זבנג בשווי של הרבה אלפי שקלים ,זה לא שההסתדרות אשמה .ההסתדרות שלחה חוברת למנהלים .מי שיש לו טענות שיחפש אחרים שתפקידם היה לדאוג למורים .

מה שיפה שאם לא היתי כותב על שתיקתו של אריה בעניין למרות תחנוני המורים לתשובה ,כל השרשור הזה היה עובר היום לעמוד הבא ונשכח .

עופר1002

New member
לא יקרה כלום.תשארי באותה רמות שכר בעתיד

ותקבלי רק תוספת ותק בכל שנה.לא תהייה לך הקפצת דרגה של כ 7% בכל 3 שנים.האמת שגם אם היית משתלמת לא בהכרח היית מקבלת דרגה נוספת כיוון שיש מכסות וסביר שהם יתמלאו בעתיד הקרוב.

נקר4

New member
בהמשך לשאלה על עליה בדרגה מ6 ל7

בית הספר בו אני מלמדת הצטרף לאופק חדש בתשס"ח. בשנת תשס"ח יצאתי לשבתון ולמדתי לתואר שני, כך שאני נכנסתי לאופק חדש בתשס"ט. בשנת תשס"ט עשיתי 60 שעות השתלמות בית ספרית לאופק – בלי ציון. בשנת תש"ע, תשע"א ותשע"ב למדתי 180 שעות , כל שנה 60 שעות עם גמול. הקורסים שלמדתי הם מתוך מתווה להתפתחות מקצועית שניתן ע"י המחשב של משרד החינוך נכון לדרגה שלי – דרגה 6(אני משערת לפי מתווה 2-6). האם לאור כך בתום ה- 180 שעות אני זכאית לקבל דרגה 7?

ארטור 1

New member
שימו לב שגם אריה לא מוכן לענות כאן לאף אחד

אין להם תשובות .
פתאום משרד החינוך משנה את הכללים ומורים ,אחרי 3 שנות פז"מ אחרי 3 שנות השתלמות של כשעתיים בשבוע בפסגה מוצאים עצמם בסיפור שהכללים השתנו והם צריכים להשתלם בנוסף עוד 75-150 שעות ולעיתים זה יקח שנה או שנתיים נוספות לקבל את תוספת השכר .

אני מזכיר לכולכם שתוספת השכר של הדרגה באה במקום הקטנת הוותק מ 2% לשנה ל 1% לשנה וכן באה לכסות על הוויתור של וסרמן להיות צמוד לשכר המהנדסים (שזה היה שווה בשנים האחרונות גם בין 1-1.5% )

אם ווסרמן היה מוטרד מהסיפור הזה אז כבר מזמן היה כותב באתר ההסתדרות שבמשא ומתן הוא הולך להעלות את העניין ,אבל אין כלום ולא נעשה כלום וסדרה שלמה של מורים תעבוד שנה או שנתיים נוספות ללא תוספת של 7.5% שמשמעותה בדרגות 6-8 יכולה להגיע לנזק של כ 12000 ש"ח לשנה .

יעלקר

Well-known member
מנהל
אני רוצה לחדד עוד .דברתם על העלאה בדרגה שלמה

אבל ישנם הרבה הרבה מורים ואני ביניהם שנמצאים בדרגת ביניים וזו העליה הראשונה שלהם

באופק ולא צריכה להיות שום בעיה ואנחנו עדיין מחכים.

לא יתכן שיעשו מאיתנו צחוק או ותר גרוע שאנחנו מרשים זאת. למען האמת אינני יודעת כיצד לפעול , את מי לשאול כי פשוט

אף אחד לא יודע או שלא רוצים לדעת. אולי גם למורים מגיע סוף סוף גם "צדק שכרי/תעסוקתי /חברתי ומה עוד...

רוצים קידום בדרגה לאחר שלוש שנים

מורים יקרים
כבעלת "המכון למימוש זכויות מורים" הנני מטפלת במשאים ומתנים עם משרד החינוך בנושאים הקשורים לעדכון/ העלאת דירוג אופק חדש. התשלום רק כנגד הצלחות. מומלץ לפנות אלי
ד"ר ניצן ברוקס

למעלה