מעבר מאוטו לקטנוע

Ilanspeed

New member
מעבר מאוטו לקטנוע

שלום נמאס לי לחפש חניה ולעמוד בפקקים! חשבתי, חשבתי..... קטנוע!!!! צרכים: נסיעה כל יום כ"ס - ת"א וחזרה נסיעות קצרות בתוך ת"א מדי פעם על איזה כלי הייתם ממליצים ועם איזה נפח? יש משהו אולטימטיבי, שנותן תמורה טובה לכסף? אהה, כן יד שנייה כמובן אם קיים אשכול שמסביר איך לבחור ואיך לקנות קטנוע אני גם אשמח. תודה אילן

ylz

New member
ביטוח לקטנוע שווה כיום 5000 ש"ח לשנה

שזה יותר מ400 ש"ח לחודש. עדיף לחנות בתשלום,לא ? ועוד ישאר לך קצת ...

nirrub

New member
שטויות

תלוי איזה סוג ביטוח (נהג יחיד נקוב בשם, כל נהג, עסקי וכו'), תלוי לאיזה נפח ותלוי מה גיל הנהג, ותק נהיגה וכו'. אני משלם ביטוח חובה על 125 סמ"ק כ 3400 ש"ח לערך לשנה (נהג יחיד נקוב בשם, וותק של שנתיים, בן 28). בקיצור, לא לזרוק סתם מחיר של 5000 ללא כל הסבר. אין כל ספק שגם עם הביטח היותר גבוה, יוצא לי יותר משתלם קטנוע מאשר אוטו בת"א.

daled

New member
250 סמ"ק תפור עליך..

עכשיו אתה צריך לבחור איזה
יש הרבה כתבות ושירשורים.. מה התקציב שלך?? מאוד יעזור להמלצות

Ilanspeed

New member
תקציב 12-13K

זה בגדול התקציב לגבי הביטוח 5000, זה בטח מקיף? יש גניבות מרובות בקרב הקטנועים? נסתפק בצד ג'? עכשיו באמת, מה כדאי? איזה דגם ספציפי, משהו בלי הרבה מחלות ושוב תמורה טובה לכסף תודה

babung

New member
אז ככה

1) מחירי ביטוח חובה בלבד לנפחים הללו נעים פחות או יותר בין 3000 ל4000 ש"ח תלוי בגיל, ותק, הרשאות קודמות ונהג יחיד\כל נהג. צד ג' יוסיף בערך 400 ש"ח ומקיף זה כבר תוספת שתלויה בסוג הקטנוע ובערכו. בהודעה למעלה יש לינק למחשבון ביטוח. כלים דו גלגליים נגנבים בתירות גבוהה. עם זאת הקפדה על קשירה בכל עצירה (אפילו אם זה רק ל5 דקות) באמצעי מיגון טובים מפחיתה משמעותית את הסיכון. לדעתי רוב הקטנוענים שנוסעים על כלים בתקציב שלך לא מבוטחים במקיף. לוקחים סיכון מחושב... 2) קח בחשבון שבקנייה שלי כלי ראשון צריך גם לחשב קנייה של אמצעי מיגון - קסדה סגורה, מנעולים\שרשרת ומאוד מאוד רצוי גם מעיל וכפפות. בחורף תוסיף לזה גם כיסוי לקטנוע וחליפת גשם. קח בחשבון בין 1500 ל2000 ש"ח לציוד מיגון ברמה סבירה. אם תקנה כלי משומש יחד עם הציוד (משומש כמובן) קצת פחות. 3) אם אחרי כל אלה אתה עדיין עומד על 12-13 K הכלים הפופלריים ביותר בתקציב הזה הם הגראנד דינק 250 של קימקו בשנתונים 2003- 2004, או ג'וירייד 200 של סאן יאנג משנתונים 2005-2006. שניהם נחשבים אמינים ויעשו את העבודה. תוכל למצוא המון מידע על שני הכלים בחיפוש כאן בפורום. כמובן שיש גם עוד אופציות... בהצלחה!

Ilanspeed

New member
תודה

תודה, זה די ממצה את הנושא ביטוח זה לא השיקול שיקול זה רק הסכנות שאלה אחרונה (שאלת מתחילים): מה זה משנה 200 או 250 מתל אביב לכפר סבא?הרי שנהם יגיעו ל100-120 קמ"ש, לא ככה?

בתקציב שלך ובנפח של 250..B&W....

אבל אני חייב להודות שהתקציב שלך מאד בעייתי. וגם הנסיעות שלך. כפר סבא זה מקום שבדרך כלל מומלץ לנסוע אליו מעל 200 סמק. מכיוון ששוק יד שנייה של 200 סמק בעייתי ( למרות שאני לא מבין את זה ) אז נשאר לך 250. יש בורגמן אבל קשה למצוא אחד כזה. B&W די נפוץ ואפשר לחפש....

אהוד א1

New member
ועדיין...

תוסיף לביטוח הזול יותר של המכונית את אגרת הרישוי השנתית. אצלי בקטנוע זה 126 ש"ח,ברכב של אשתי 980 ש"ח.התחלנו להתקזז לא? תוסיף את ההפרשים בעלויות הדלק. תוסיף את החיסכון בזמן (זמן=כסף). יש גם פרמטרים שהם לטובת המכונית.קשה לכמת בצורה עניינית.רק להחליט לפי עלות הביטוח זה טעות.

avi2502

New member
זמן=שינה../images/Emo13.gif

עדיין לא הגעתי למצב שכל דקה שאני מבזבז מישהו משלם לי עליה, אבל מאז שאני רוכב על הקטנוע אני ישן יותר, רק בשביל זה היה שווה לקנות קטנוע :)))

אהוד א1

New member
לא חייבים לשלם לך עליה.

מספיק שאת אותה שעה שחסכת אתה מנצל לשטוף כלים/לבלות עם הילד/לכתוב עבודה סמינריונית וכו.

dudmel

New member
ואם אני מתכוון לנצל את השעה ללימודים

אבל בסוף מבזבז אותה על שיטוט חסר מטרה בתפוז...?

ylz

New member
צודק,ואם להוסיף חישוב

של סקנת חיים ברכיבה על קטנוע, תוצאה תהיה נכונה ממש. לא יודע האם מישהו ניסה למדוד סקנת חיים ביחס לכסף ?

זה לא המינימום...

מעטים עושים ביטוח לכל נהג,לרוב רובם של האנשים אין צורך בזה. תוריד את הכל נהג,0 הרשאות ו0 תביעות...ואתה על 3300-3400.

וד"א גם כשאני עושה כל נהג...

אני מגיע ל4150... ואם הכרטיס האישי שלך מעודכן אני גם צעיר ממך בגיל... איך יצא לך 5000?

למעלה