מעבר לivf

מעבר לivf

שלום לכולם,
חדשה פה בפורום, מקווה לשהות קצרה:)
אני קצת אובדת עצות ומקווה שתוכלו קצת לעזור ולעשות לי סדר בבלאגן.
אנחני זוג צעיר באמצע שנות ה20, כבר חצי שנה בנסיונות. ספירת הזרע של בעלי היא די אפסית- 4 מיליון, 1% תקינים.. אני שאלתי המון רופאים שאמרו לנו שהסיכויין שלנו להריון ספונטני קלושים וצריך ללכת לטיפולים. הכל טוב ויפה ואנחנו כבר מוכנים הכל, כל כך רוצים כבר להקים משפחה אבל אנחנו פשוא לא מצליחין הוציא מהרופאחם במכבי הפניה לivf. מומחה פריון הגבר שבעלי מטופל אצלו מטרטר אותנו בכל מיני פרוצדורות ובדיקות כבר חודשים ולא מוכן לתת הםניה. מה עושים? איך מתקדמים? אני צריכה גם הםניה רופא נשים וגם רופא שלו??
מבולבלת כבר.. עזרה?

מיקה 1233

New member
לכו לרופא אחר...

תקבלו חוות דעת נוספת... ולא להתבייש להתעקש! מאחלת לכם המון בהצלחה!

a morph

New member
משהו לא ברור לי

כתבת ששאלת "המון רופאים" וכולם אמרו שחייבים לעבור לטיפולים.
ואז יש את הרופא המוזר הזה שמסרב להפנות אתכם לטיפולים? אם הוא בדעת מיעוט כל כך בולטת, איך הוא מצליח לעכב אתכם?

בעיקרון, מי שצריך למלא את כל הטופסיאדה ולהפנות אתכם ל-IVF זה רופא פוריות שלך, לא של בעלך, אם כי כמובן הוא צריך לכלול בהפנייה את ממצאי בדיקות הזרע.
האם היית אצל רופא פוריות? האם עשית בדיקות פרופיל הורמונלי וכו'? האם התחלתם הזרעות?

ראשית כל, לדעתי אתם עושים את הצעד הנכון

בכך שהולכים ל IVF (לפחות לפי הנתונים שציינת). ספירת זרע נמוכה ומרפולוגיה 1%, זה אומר שהריון טבעי או הזרעות הם בסיכוי נמוך. אז בשל גילך.. יתכן ויתעקשו איתכם לעשות הזרעות לפני שעוברים ל IVF אך מאחר והסיכוי נמוך.. אם מאפשרים לכם להתחמק מזה ולעבור ישירות ל IVF.. אז נראה לי שכדאי.
&nbsp
אמרת שמטרטרים את בעלך בבדיקות.. חשוב להשלים את הבדיקות שלו לפני החלטה על ivf. למשל.. יש מקרים (נדירים) שהפגיעה בזרע היא בשל זיהום.. ואז כמה חודשים אחרי קוקטל אנטיבויטיקה הזרע הופך לתקין.. או שניתוח יכול לסייע וכו.. כמו כן.. מקווה שהנתון לפיו אתם עושים החלטות אושרר בבדיקת זרע נוספת בהפרש של כמה שבועות מהראשונה.
&nbsp
לגבי הפנייה.. ממה שמבינה זה לא עובד ככה.. את אמורה ללכת לרופא נשים ולקבל הפנייה לרופא פריון. רופא הפריון עושה את ההחלטה אם לנסות הסרעות או לבקש הפניה ל ivf. הוא או שאת עם הטפסים ממנו, פונים לקופה לאישור.
&nbsp
נקודה נוספת.. כדאי לשקול בדיקת זרע בהגדלה גבוהה יותר אחרי השלמת שאר הבדיקות (ובהנחה שאכן ivf הוא האופצעה היחידה). בחלק מהבעיות מרפולוגיה (פגמים בראש הזרע וכו) כדאי למקסם סיכויים ב ivf ע"י מיון זרע

למעלה