מעבר ל-SR

קרןרווה

New member
מעבר ל-SR

אחרי שבני התלונן כי השפעת הריטלין נמוגה לה מוקדם מאד, בסביבות השעה 11 (הוא לוקח את הכדור בשבע ורבע בבוקר), רשם לנו הניאורולוג את ה-SR להתנסות בו. אשמח לקבל חוות דעת של כאלה שעשו את המעבר מריטלי ל-SR, חוויות ודעות. האם תופעות לוואי אחרות קיימות? למה להערך? המון תודה מראש קרן

zivadina

New member
מעבר ל-SR

הריטלין SR הוא ריטלין שארוז באופן מיוחד שיאפשר את השהיית השחרור, היות שהחומר בצורתו הטבעית משתחרר בתוך כ-4 שעות. יש ילדים, כמו ילדיי, שהוא פועל אצלם יפה ואף מחליש את תופעות הלוואי של ריטלין רגיל כמו כאבי ראש וריבאונד. יש ילדים אחרים, אשר משהו באריזה הזאת גורם להם לתופעות לוואי קשות יותר מן הריטלין הרגיל. כמו כן, אורך ההשפעה של כל תרופה תלוי בקצב חילוף החומרים של הילד. אי אפשר לדעת עד שמנסים זמן מה ורואים איך הילד הפרטי שלך מגיב. בדרך כלל ההשפעה היא בין 6 ל-8 שעות. צריך לציין שהריטלין SR הוא כמו מנה של 8 מ"ג, כך שזאת הקטנה מסוימת של המנה הקודמת (10 מ"ג). אני מציעה לך לנסות את ה-SR ולבדוק: 1. האם הוא משפיע על הילד למרות הקטנת המנה ב-2 מ"ג? 2. לכמה זמן ה-SR משפיע? 3. מהן תופעות הלוואי? בהצלחה.

שרה16

New member
אנחנו חוזרים לרגיל,אחרי שנתיים SR

לאורך השנתיים היו תופעות לא ממוקדות ולא רצופות של כאבי ראש (שכנראה נבעו מצפיה ממושכת במחשב ובטלויזיה ,וגם ללא משקפיים). וגם שינויים במצב הרוח הכללי מיום ליום. מאוד יכול להיות שזה הגיל (13),אבל בכל מקרה מנסים שוב עם הרגיל ,כאשר התוספת של חצי כדור,או כדור שלם בשעה 11 ..(אם בכלל),תהייה לפי סדר היום.

דליה.ד

New member
sr

שתי בנותי נטלו sr בהצלחה מרובה,לבני השלישי זה השפיע כמו מים....ואפילו הגביר את עצבנותו. לבן הרביעי חצינו את הsr וזה היה מצויין במשך שנתיים עד הקונסרטה (ישתבח שמה).

קרןרווה

New member
ירידה בכמות

חשוב לי לציין כי הוא קיבל עד עכשיו כדור וחצי ריטלין -- כלומר 15 מיליגרם. כלומר נראה לי שזו ירידה רצינית...

דליה.ד

New member
בהחלט ירידה

תוכלי לצרף שאלה בנידון לנוירולוג הבית ד"ר אדר שמתארח אצלינו השבת. הקפידי להוסיף את שאלתך כתגובה להודעה הראשית.

קרן, שלום.

אצלנו ה-SR מועדף ועם פחות תופעות לוואי. ממליצה לך אכן להתייעץ עם הרופא לגבי המינון. אם קיבל 15 מ"ג של רגיל, 2XSR הם 16מ"ג וזה הקרוב ביותר, וכדאי להזכיר לרופא לפני התחלה, שלא יהיה הילד במינון חסר.

למעלה