מעבר לת"א

Connie90

New member
מעבר לת"א

כן, אני יודעת שזו כנראה השאלה הכי מעיקה שנראתה בפורום לאחרונה וכנראה שמצאתם את עצמכם עונים עליה אינספור פעמים במהלך החודש, וכן אני יודעת שהכל אינדיבידואלי ולכן אני מתנצלת מראש.

אני נכנסת לשנה השלישית והאחרונה שלי באוקטובר השנה ומעוניינת להגר לת"א. מאמינה שתהיה לי אפשרות למלצר במשרה מלאה כי אלמד 4 ימים קצרים (8-15). אין לי חיבה יתרה למסעדות, בגדי יוקרה ומסיבות וגם מבחינת אוכל אני יכולה לשרוד על מינימום בכיף. אין לי בעיה להתנייד באוטובוסים ואופניים.
במידה ואני מעוניינת בדירת שותפים - מה המינימום שאני אצטרך להרוויח כדי לאפשר לעצמי מחייה בת"א?

יש לציין שאמא שלי תומכת בי כלכלית והתנאי היחידי שלי הוא המקום שצריך להיות יחסית מרכזי.

מחזקת את אחת סתמית

ומוסיפה: יש הבדלים בין חלקים שונים של ת"א - יש את "הגוש המרכזי", את הצפון הישן, את הצפון הצפוני, את דרום ת"א, את יד אליהו, פלורנטין... המחירים שונים ממקום למקום וכך גם מה שאת מקבלת בתמורה לסכום מסוים. אני ממליצה לעשות חיפוש ביד2 גם כדי להתרשם מהמחירים וגם לבחון באיזה אזורים את מעוניינת - אם את פחות בקטע של בילויים ומגורים במרכז העניינים, תוכלי ללכת על אזורים פחות מבוקשים בעלות מעט יותר נמוכה (הכל יחסי כמובן).

Connie90

New member
אני דווקא כן מעוניינת באזור המרכז

בעיקר כי שם מתרכזים כל הפאבים ושם כנראה גם יש לי את הסיכוי הגבוה ביותר למצוא עבודה שתהיה גם יחסית רווחית.

בדקתי את המחירים אבל אין לי מושג מה ההוצאות הסטנדרטיות לחשבונות (בתנאים סטנדרטיים - מקלחת יומית במים חמים, מזגן בימים חמים וחימום בימים קרים וכו').

בחשבונות אין סטנדרטי

זה לפי צריכה שמשתנה מאדם לאדם ומדירה לדירה, ואם תגורי עם שותפים זה בכלל דינמי - לשותפים יש נטייה להשפיע על החשבונות יותר מכפי שניתן לחשוב.

למה הכוונה במשתנה מדירה לדירה: יש את נושא דוד החשמל מול דוד השמש (וכמה השותפים שלך משתמשים), גודל הדוד הוא פרמטר שמשפיע על הזמן שלוקח לו להתחמם. יש דירות שהמבנה שלהן מאפשר שהייה בלי חימום/מיזוג וההפך - יש דירות שנדרש חימום מאסיבי יותר או הפעלה מתמשכת יותר של המזגן. לצד זאת יש את מה שתלוי בך - כמה שעות את נמצאת בבית, אם את מאלו שחייבים לישון עם מזגן, אם את מבשלת הרבה... חלק מהדברים האלו נראים קטנים אבל הם מצטברים, במיוחד כשבדירה גרים כמה אנשים.

יש סיפור שאני אוהבת לספר על בחורה שאני מכירה שכשעברה לגור לבד הופתעה לגלות כמה צריכה של מים יכולה להיות יקרה - כשמארחים קבוע וכל יום משתמשים בשירותים הרבה אנשים, או שגרים בבניין עם גינה שכוללת חיוב על צריכה משותפת, החשבונות האלו יכולים להיות דיי משמעותיים.

למעלה