מעבר לת"א..

The 3rd Paradox

New member
מעבר לת"א..

אז, אני מניח, כמו רוב תושבי הארץ, אני שוקל ברצינות מעבר לת"א.
אני בן 25, גר בחור בצפון הארץ. מחפש עבודה בתחום שלי (מחשבים), אבל לא כ"כ מצליח...
שמתי לב שרוב העבודות בתחום שלי נמצאות, איך לא, במרכז.

העניין הוא שאני, משום מה, פוחד להיקלע למצב בו אני עובר לת"א, שוכר דירה ובסוף לא מוצא עבודה. וזה בהנחה שאמצא דירה סבירה...
מצד שני, לכתוב "מוכן להעתיק מקום מגורים" בקו"ח לא ממש מרשים מעסיקים.
ניסיתי שלא לשלוח יותר מדיי, רק לראות אם אקבל תגובה. אף אחד לא חזר אליי.

אני ממש מבולבל ולא יודע מה לעשות.
מצד אחד, אני ממש רוצה לעבור ולפתוח דף חדש. מצד שני, אני פוחד ש"אתקע" ולא אמצא עבודה.
רעיונות?

חברים שלי המליצו לכתוב את הכתובת שלהם בתור הכתובת שלי, אבל אני לא ממש מרגיש בנוח עם זה... :\

תודה על כל עצה.

dw2322

New member
מדוע שלא תנסה באזור חיפה?

בחיפה ישנו אזור תעשייה הייטק די גדול בשם מת"מ. הייתי מנסה קודם כל לחפש שם. לאחר מכן אפשר ביקנעם.

אינני רואה בעיה עם התוספת שרשמת לגבי "מוכן להעתיק מקום מגורים" - להפך, זה מראה על רצינות ונכונות ללכת לקראת מקום העבודה.
באמת חבל שסתם תשלם שכ"ד גבוה כל עוד אין לך עבודה.

אגב - אין שום בעיה למצוא דירה סבירה באזור המרכז - זה רק שאלה של תקציב. תוכל למצוא דירות קטנות וסבירות גם בפחות מ 3000 שקל לחודש (היא פשוט לא תהיה במרכז ת"א, זה הכל, אתה באמת לא חייב לגור דווקא באזור זעיר זה).

מה שכן, יכול להיות שיש היום בעיה אמיתית בקליטת שכירים בתחום ההייטק. נסה לשקול גם פתיחת עסק עצמאי (סטארט-אפ), ואת זה אתה יכול בעצם לעשות גם מאזור הצפון. המדינה גם מסייעת לחממות טכנולוגיות בפריפריה כדי להרים עסקים כאלה - בעוד שבמרכז מקבלים 0 - אפשר להבין את רצונה של המדינה לתעדף את אזורי הפריפריה.
גם אני לא סבור שזה בריא למדינת ישראל שאזור המרכז מושך אליו עוד ועוד כ"א טוב כמוך ואם יתפתחו במדינה 4 מטרופולינים, במקום 2 (ת"א וי-ם), כלומר גם חיפה והקריות וב"ש, זה יהיה נהדר.

The 3rd Paradox

New member
תודה על המענה

ניסיתי כבר לבדוק באזורים אלו אך ללא הועיל...
רוב העבודות שיכולות להתאים לי מתחילות מחדרה דרומה, וגם אז הדרישה היא "מגורים בסביבה הקרובה".

גם אני חושב שזה יהיה בזבוז לשלם שכ"ד מבלי עבודה ביד. ומצד שני, אני עדיין לא בטוח שמעסיק יתרשם מהעובדה שאני מוכן להעתיק מקום מגוריי. אולי אני סתם רואה שחורות אבל אם אני מנסה לחשוב מנק' המבט שלו, עולה לי תמונה של "עד שהוא ימצא דירה, עד שהוא ידאג לכל הפרטים הקטנים, הסידורים וכו'..."

בהחלט יש בעייה. קשה מאוד למצוא עבודה כאן בצפון. אני מחפש ומחפש וממש מתייאש. אפילו עד כדי דיכאון.
אני לא ממש מת על איזור המרכז או ת"א. גם לא שונא, אבל קיימת התחושה שאין כ"כ משהו שאני יכול לעשות חוץ מלעבור ולהתחיל לעבוד... כי אני ממש משתגע. :\

תודה שוב.

dw2322

New member
אתה יכול למצוא דירה תוך שבוע

זאת בהנחה שאתה לא נעול על אזור מגורים קטן אחד. זה היתרון הכי גדול של רווקים צעירים.
כמו כן, באם מהירות הכניסה חשובה, אז אמנם פחות תוכל להתמקח על המחיר - אבל זה רלוונטי רק לדירה הראשונה! בשנייה כבר תהיה מקומי ותכיר הרבה יותר את המחירים וגם יהיה לך הרבה זמן לחפש ולהתמקח - זה שמשכיר רושם מחיר ביד2 זה לא אומר שהוא גם יקבל אותו (אם כי אם יש היצע גדול של דירות באזור מסויים סביר שרמת המחירים די משקפת את המציאות ושלא סתם מקפיצים, אתה יכול לחפש גם דרך דירות שותפים, ואז סביר שהמחיר יהיה אפילו טוב יותר - ומאידך, תדרש לעבור סינון קפדני).

אם אתה כ"כ מוטרד מהעניין אתה יכול לתרגל "על יבש" - לנסוע ליום אחד לאזור המרכז ולראות 10 דירות להשכרה (לאורך כל היום, זה אמנם חתכ'ת מאמץ מרוכז אבל אפשרי, אם תעבור דירה בשעה). זה כבר ייתן לך פרספקטיבה ראשונית על למה צריך לצפות.

אני מכיר מישהי מכרמיאל עם סיפור די דומה בסה"כ: היא עברה לכאן גם כן בגלל עבודה בהייטק, ברעננה.
בהתחלה (חושב שאחרי שקיבלו אותה) כמה שבועות היא התנחלה אצל חברה או משפחה, או אולי אפילו סיבלטה, לא זוכר, ברחוב הס במרכז ת"א.
בהמשך לא התאים לה לשלם סכום כה גבוה (למעלה מ 5000) לדירה קטנה (2.5-3) ומתפוררת (אם כי במרחק הליכה מהים ומכל מיני פאבים ומקומות בילוי, כך שיש סיבה לתמחור) ולכן עברה להרצליה, וכיום שוכרת שם דירה דומה (אותו קטנה ומתפוררת, רק ששמה זה עולה לה 3000 בלבד).
כיום היא גרה שם ובסה"כ די מרוצה - קודם כל והכי חשוב מבחינתה זה שזה קרוב יחסית לעבודה (נוסעת באוטובוס). מה לעשות? זה משהו שעושים כל יום. אח"כ גם לא רחוק מדי מההרקדה באוניברסיטת ת"א (משם אני מכיר אותה) וגם לא רחוק מדי לבילוי, "פעם ב", במרכז ת"א.
מבחינתה בשביל כוס חלב אתה לא צריך את כל הפרה.
החיסרון שהכי מפריע לה בהרצליה הוא שאם אין לך רכב פרטי אז אתה די תקוע (מפריע בעיקר בלילה ובשבת). אני די בטוח שהיא תקנה אחד בשנה שנתיים הקרובות.

אם תהיה מוכן לגור גם בנתניה או חדרה אז בכלל תוכל למצוא דירות עוד יותר בזול, אבל אז גם רוב הסיכויים שלא יתחשק לך יותר מדי לטרוח לנסוע לת"א. הרצליה או רמת השרון זה די קרוב.

אבל קודם כל צריך לדעת היכן העבודה ממוקמת. רק אחרי זה תבחר דירה.

דןמור

New member
אין בעיה עם רישום כתובת של חברים

אם ממילא אתה מתכוון לעבור מקום מגורים למרכז אז אין בעיה עם זה.

אתה גם יכול לרשום בקורות החיים לדוגמא - תל אביב (החל מאפריל 13) ואז זה לא יהיה שקר (אם תתקבל לעבודה).

אופציה חלופית היא לא לציין מקום מגורים כלל. זה פותר לך את רוב הבעיות.

בכל מקרה, כדאי באמת קודם למצוא מקום עבודה ואז לעבור.

עלה13

New member
למעשה....

הסיבה העיקרית למעבר לתל אביב היא סוגיית העבודה.
אני אישית לא חושב שמקום המגורים הוא זה שיקבע אצל המעסיק אם להעסיק אותך, אתה יכול לציין שאתה גר באזור המרכז עוד בתהליך החיפוש העבודה, אופציה נוספת לעבוד בבר או בבית קפה עד למציאת עבודה, זה כמובן תלוי באופי שלך ובדבקות במטרה להגיע למשרה שאתה מחפש.
אם הסיבה היא אכן רק עבודה, אתה יכול גם לחפש באחד הערים הסמוכות לתל אביב שמחיר הדירה סביר מהמחיר בתל אביב.
בדוק עם עצמך אם תל אביב היא עיר שאתה רוצה לחיות בה ללא קשר לתעסוקה

למעלה