מעבר לתמ"ל

תלמ 300807

New member
מעבר לתמ"ל

שלום רב יש איזושהי הנחיה לגבי כמות אוכל בארוחה ולגבי מרווח שעות בין הארוחות כאשר רוצים להתחיל לשלב הנקה עם תמ"ל. אם היה רק תמ"ל אז יש הנחייה כזאת ובהנקה הוא אוכל כמה שרוצה ,אבל אני מפחדת מהאכלת יתר בשילוב בין השניים. מה ממליצים לעשות ? אצלנו ביום זה די מסודר כל 3 שעות למרות שלא תמיד הוא "מבקש" אני נותנת ,אבל לפעמים גם פחות מ3 שעות כשרואה שלא הספיק ואילו בלילה הרבה יותר מ3 שעות ,וואם תמ"ל בטח צריך פחות פעמים ופחות אוכל,לא? ולגבי הערב למשל יש טקס ב19.30 מקלחת ואח"כ אוכל ,אבל אם יוצא שאכל ב19.00 עדיין אני מציעה אחרי האמבטיה והוא תמיד לוקח,האם אוכל לעשות זאת גם עם השילוב ?לתת תמ"ל ב19.00 ואח"כ בשמונה אחרי האמבטיה ? או שאולי עדיף לפצל את הארוחה של שבע נגיד. בקיצור אני מבולבלת לא יודעת איך לנהוג ,אשמח לעיצה תודה

תלמ 300807

New member
שאלות נוספות

אגב התינוק בן 3 חודשים והשילוב יתחיל ב3.5 חודשים .שקל אתמול 5.7 ק"ג 1.איך להתחיל לבדוק רגישות? פעם אחת או כמה ימים? 2.מתי אמורות לנשור לו שערות מיותרות מהאוזניים/שפם/גב ועוד? 3.האם התופעה מוכרת-הוא לא בוכה כ"כ הרבה כאילו אף פעם כמעט לא מגיע לבכי עוצמתי היום זה קרה והוא ממש נחנק מזה והתחיל להשתעל ,הבכי היה סה"כ 10-20 שניות וזה קרה.הבן שלי אולי לא יודע לבכות? (אולי כדאי ללמד אותו?
) תודה

תשובות נוספות

רגישות לחלב מתבטאת בתסמינים בטניים ( פליטות שילשולים....) או בפריחה עורית- הסכון קטן- והעברה הדרגתית אמורה לתת לך זמן להתרשם. אני מזכירה שלעיתים עם העברה לתמ"ל משתנה צבע היציאות ולפעמים מופיעה עצירות קלה- לא להתרגש מזה יותר מדי. השערות ינשרו ברובן תוך מספר חודשים על תינוק שלא בוכה- אמורים תודה

תלמ 300807

New member
התינוק לא בוכה כי

לא נותנים לו לבכות ,ישר "רצים" אליו לכל בקשה ,הוא כן "מתבכיין" אבל לא בוכה כזה ממש . אבל במקרה חמותי הרימה אותו והוא לא כ"כ מכיר אז הוא תוך שניה פרץ בבכי ואז נחנק עם השיעול ,וגם הבוקר שמתי לב שנחנק משיעול כאילו משהו לא מסתדר לו עם בליעת הרוק .הגיוני?

תשובה

קשה לי להאמין שיש בעיה אם תינוק אוכל היטב ולא "נחנק" או משתנק ולא יודע לבלוע את הרוק. אם יש בעיה היא מתעצמת בזמן אכילה. אני מאמינה שהוא ילמד לבכות

תשובה

שלום אמא מבולבלת. בואי ננסה לעשות סדר:). נסי להחליף תחילה ארוחה אחת או שתיים מהנקה לבקבוק. על פי החישוב שלי אם משקלו 5.5 ק"ג הוא אמור לאכול כ 100 סמ"ק בארוחה מבקבוק (תמ"ל). לאט לאט עם הימים הגדילי את מספר ארוחות התמ"ל שאת נותנת. את הנקת הערב דוקא הייתי משאירה לסוף- טקסים ראוי לשמר ולטפח- ילדים מאוד אוהבים טקסים. איך תדעי שאכל מספיק?- אם סיים את כל 100 הסמ"ק ששמת בבקובק- שימי בפעם הבאה עוד 10 סמ"ק בבקבוק. לגבי הארוחה שלפני השינה- נסי לתת אותה אחרי האמבטיה. אם יש לך עדיין שאלות אשמח לשמוע ולנסות לסייע

תלמ 300807

New member
יש עדיין שאלות

1.לפי חישובך אמור לאכול 100 כאשר אוכל 6 ארוחות או 8 ? 2.לא הבנתי איך הנקת הערב קשורה לטקס ? אם זה יהיה תמ"ל זה יפריע? כאילו אני אשמור על הטקס של אמבטיה-אוכל-לישון אבל זה יהיה תמ"ל ,למה לשמור לסוף לא הבנתי (כי האמת יעזור לי שאת הארוחה הזאת בעלי יתן עם תמ"ל ,לפעמים הוא נותן אותה עם שאוב ) 3.לגבי הארוחה של לפני השינה ,אין לו עדיין שעות מסודרות אז אם יוצא שאכל ב16 הוא רעב שוב ב19.00 ,ואז עושים אמבטיה בשעה קבועה של 19.30 ואחריה שוב אוכל ב20.00-20.15 . אז איך במצב כזה אני אמורה למנוע זאת? למשוך מ19.00 עד 20.00 את הארוחה ? זה יהיה קשה אם הוא ממש רעב תודה

תשובה

100X8 אני יודעת שאמהות נוהגות לתת הנקת ערב- אבל זה לא מחוייב המציאות אם נח לך החליפי את האחרוה הזאת ושיי לו בבקבוק את אותם 100 סמ"ק אם לא יגמור- לא נורא

תלמ 300807

New member
האם כמות השאוב שהוא אוכל רלוונטית?

כי משאוב 110-120 מ"ל מחליפים ארוחה

תשובה

110-120 מספיקים. החישוב הוא חישוב על פי 150 סמ"ק לק"ג מחולק במספר הארוחות אבל הרבה תינוקות אוכלים פחות או יותר מהכמות המחושבת והקריטריון החשוב הוא עלייה תקינה במשקל שאותה יש לוודא בתחנה לאם ולילד ( טיפת חלב)

תלמ 300807

New member
ובקשר ליציאות

אני יודעת שלתינוק יונק גם פעם בשבוע זה בסדר מה לגבי תינוק עם שילוב ומה לגבי תינוק עם תמ"ל בלבד ,מה נחשב תקין בשני המקרים ? תודה

למעלה