מעבר לתזונה רכה

יוקה

New member
מעבר לתזונה רכה

שלום,
נעדרתי המון זמן מהפורום. לפחות שנתיים. ויש לי שאלה ליודעי דבר, בעיקר לדימיטרי:

חתולה בת 12.5 עם בעיות שיניים. כל חייה ניזונה מאוכל יבש - הכי איכותי שיש - ופעם ביום כף של מעדן פנסי פיסט שנקרא עד היום "הפתעה".
היא עברה פעמיים ניקוי שיניים בעבר, אבל עדיין סובלת מדלקות ולעיתים דימום.
נראה לי שכדאי להעבירה לתזונה רכה, ואודה על המלצה לגבי סוגי המזון הטובים ביותר שיש בקטגוריה זהו.
תודה מראש.

ארמורגם

New member
תגדירי בעיות שיניים

אם מדובר בדלקת, צריך לאבחן את הגורם.
אם הגורם הוא אבנית, אז ניקוי יכול לעזור.
אם הגורם הוא מחלת שיניים, אז רק עקירה תפתור את הבעיה.
להעביר חתולה בת 12.5 עקירה מלאה זה לא דבר קל, וגם ההרדמה מסוכנת.
&nbsp
מעבר לכל זה, מה הסיבה שאת רוצה לעבור למזון רך?
האם היא נמנעת מלאכול את המזון היבש בגלל כאבים?
במקרה של כאבים, אין ערובה שהיא תסכים לאכול מזון רטוב.
אם אין כאבים, חתולים יכולים לאכול מזון יבש גם ללא שיננים.
רובם בולעים אותו בשלמותו גם כשיש להם שיניים.
&nbsp
ללא קשר למקרה הספציפי, היום מקובל להמליץ על שני סוגי המזונות גם יחד: מזון יבש זמין תמיד, ומזון רטוב פעם או פעמיים ביום.
&nbsp
לגבי המלצה על מזון רטוב איכותי, אם תצליחי למצוא Tiki Cat, זה המזון האיכותי ביותר שנמכר בישראל (אם עדיין מייבאים אותו). אחריו ישנו Natural Balance, ואחרים. אם את עוברת למזון רטוב באופן בלעדי, שימי לב שרשום על האריזה "מזון מלא" ולא "מזון משלים".

יוקה

New member
תודה ארמוגרם

הפיסקה האחרונה בתגובתך היא שמעניינת אותי. חזקה עלייך שאני ותיקה ומנוסה לגבי מצב השיניים של חתולתי. לצערי היא הגיבה גרוע לאחר כל ניקוי שיניים - שבוצע בהרדמה - ובכל פעם היתה אומללה וכואבת במשך 3 ימים לאחר הטיפול. אם לא תהיה ברירה - נעקור. אני פשוט נבהלת מהדימומים מהפה אחת לכמה ימים, וחשבתי שאני אישית הייתי מעדיפה במצב כזה מזון רך וקר מאשר יבש שיכול לגרות את המקום יותר... אחפש TIKI CAT שזו גם המלצתו של דימיטרי, ידידי הותיק מהפורום הזה... :)

dimitrygo

Active member
מנהל
ברוכה השבה! קודם כל באמת צריך לטפל כמה שניתן בבעיות השיניים

כי אם יש לחתולה כאבים אז גם מזון רטוב לא יעזור. אבל אני יודע שזה לא פשוט במיוחד בגיל כזה.
&nbsp
לדעתי אין סיבה לוותר על מזון יבש. אפש לבחור מזון מתאים כדי לעזור לחתולה לאכול אותו. יש כמה אפשרויות:
1. מזון יבש עם כופתיות קטנות שקל לבלוע. למשל GO בגרסת עוף-הודו-ברווז או בגירסת דגים או Earthborn בגרסת דגים.
2. מזון יבש עם כופתיות רכות. למשל מזון חדש של סנאבל http://www.hishhay.co.il/Product/13823/מזון-לחתול-סנבל-רך--soft--לחתול-2-קג
&nbsp
לגבי שימורים - אם הם יהוו חלק ניכר מתפריט החתולה אז הם צריכים להיות מהסוג שמוגדר כמזון מלא. יש Tiki Cat בקופסאות קטנות, יש Natural Balance בקופסאות בינוניות (פחות איכותי), יש אנימונדה בקופסאות 200 ו-400 ג'.

יוקה

New member
תודה דימה...

המפונקת לא נוגעת ב-GO וגם לא ב-סנאבל. נכון להיום היא ניזונה מ-נוטרה צ'ויס כבר כשנתיים והיל'ס מיוחד לשיניים. היא מצ'ופרת ב פנסי פיסט או שזיר על בסיס יומי (וגם כאן יש לה העדפות ומה שלא אוהבת - לא נוגעת. היא בכלל חתולה די רזה וחשוב לי שתאכל. אנסה למצוא TIKI CAT ושוב המון תודה.

Dolly19

New member
יש גם GO! בשימורים, חדש בארץ

לא ניסיתי את השימורים לחתולים, קניתי לכלב שלי שימורים לכלבים וזה נראה ממש ממש איכותי.
הוא גם טורף את זה בלי למצמץ והוא מוגדר כבררן במזון.
שווה לנסות

דולי

למעלה