מעבר לתאילנד-בנגקוק

sublow

New member
מעבר לתאילנד-בנגקוק

שלום לאנשי הפורום הנפלא הזה, מה המצב? אני עומד לפני מעבר לתאילנד, בנגקוק. בחברה מסודרת עם וויזת עבודה וחוזה עבודה. הייתי בתאילנד פעמיים במסגרת טיול למזרח, כמו כל ישראלי מצוי וגאה :) כמובן שנהנתי שם, הוקסמתי מבנגקוק, התפננתי באיים נהנתי מהאנשים, אך כמובן הכל היה תחת מסגרת של טיול ארוך במזרח כמטייל . השאלה שלי היא איך באמת סגנון החיים שם בבנגקוק כשאתה מתחיל לעבוד בעבודה מסודרת של 9-5. איך המקום עצמו? האם קל להסתדר שם? מציאת דירה? חשבון בנק? תקשורת עם אנשים? לפי מה שאני זוכר, מדברים שם אנגלית לא רע ואפשר להסתדר, אבל אולי זה היה בגלל שהייתי בקרבת איזורים תיירותיים יותר. איך המקום גם מבחינה תרבותית? יש הופעות של אמנים מחו"ל? התאילנדים מקבלים זרים? מבחינת תחבורה, אוטובוסים, קל להסתדר? והמזג אויר? תקופת המונסונים באמת בלתי נסבלת או שאפשר לזרום עם זה? המון המון תודה, רועי

קרלטון

New member
ברוך הבא...

בנגקוק - you either love it or hate it. אני מצביע ברגלים.. יש לך עבודה, יש לך משכורת חודשית יפה - אין בעייה. יש מבחר גדול של דירות, עם אישור עבודה תפתח חשבון בנק בקלות, לגבי תחבורה אין לך מה להתעסק עם האוטובוסים שזוחלים ברחובות - או מוניות או רכבת תחתית / עילית (או יש את האופצייה החביבה של מונית אופנוע למי שנהנה מציפוי של שכבת עשן על הפרצוף ואוהב לחיות על הקצה...). תשכח מאנגלית. רמת האנגלית הממוצעת מחוץ לאיזורי התיירות נגמרת ב- ABC, Good morning teacher. לדעתי תקופת הגשמים בבנגקוק היא התקופה הכי טובה של העיר הזאת, זה מוריד את הטמפרטורה ומנקה את האוויר. בארץ לא סבלתי גשם, בתאילנד ההפך.

Ludwig

New member
ועוד דעה ומידע...

לגבי "love it or hate it" אני מסכים, כמו גם לגבי תחבורה. אני אישית הייתי בוחר לגור בסמוך לרכבת העילית או התחתית (ואני נמנע כלל ממוניות אופנוע משיקולי בטיחות). לגבי האנגלית, כשהגעתי לבנגקוק למדתי תאית באופן מסודר בהנחה שהדבר נחוץ. בדיעבד התברר לי שאין לי כלל שימוש בתאית בחיי היומיום בבנגקוק למעט הנחיות פשוטות לנהגי מוניות או בהזמנת אוכל במסעדות פשוטות. אפשר להסתדר לא רע באנגלית, אך אני ממליץ כמובן על לימוד תאית הן מבחינת הקשר למקום, הן מבחינת עניין, והן מבחינת כלי־עזר כאשר יוצאים מבנגקוק. למזג־האוויר מתרגלים, לא נורא בכלל בחיי היומיום לעניות דעתי, קצת מטריד לפעמים כשנמצאים לאורך זמן בחוץ. מבחינה תרבותית תלוי מה אתה מחפש. אני אישית אינני מתמצא בתרבות הפופולרית ואינני צורך אותה (סרטי הוליווד, סרטי פעולה, מוזיקת פופ/רוק וכד', בארים, מועדונים...). אני מעדיף תרבות קלאסית-אומנותית יותר, ומבחינה זו אין כאן כל־כך הרבה. באופן כללי רובם המוחלט של התאים אינם אינטלקטואלים (אני מניח שהדבר נכון גם בארה"ב למשל, אך כאן הרושם שלי הוא שאולי הציבור האינטלקטואלי מצומצם אף יותר). אני נהנה מסרטים טובים רק כאשר יש פסטיבל סרטים בינלאומי או יחודי. אני נהנה מקונצרט/אופרה/באלט כמעט רק בפסטיבל הקצר פעם בשנה. את הצורך אני משלים בדרך־כלל בבית (יש DVD, מערכת־סטראו, ספרים, אינטרנט). בסך־הכל עם משכורת "מערבית" החיים כאן נוחים מאוד וברמה גבוהה. אפשר להנות על בסיס יומי מאוכל נהדר, מחירים זולים, אנשים חייכניים וכו' (מומלץ ללמוד להתעלם מנושא התחבורה ותרבות הנהיגה...).

קרלטון

New member
לגבי האנגלית

כמה תאילנדים פגשת, חוץ מאלה שעובדים או עבדו בתחום התיירות, וחוץ מאלה שלמדו בחו"ל (אחוז קטן) שמסוגלים לנהל שיחה זורמת, שוטפת באנגלית? שוטפת - לא ברמה של where is toilet או honey you buy me bag beatiful?

Ludwig

New member
אין לנו ויכוח לגבי האנגלית ../images/Emo8.gif

אני מסכים איתך שרובם המוחלט של התאילנדים אינם שולטים באנגלית לצורך שיחה שוטפת. למעשה רבים אף אינם מדברים אנגלית כלל. אלא שהשאלה שנשאלה כאן כפי שאני מבין אותה היא לגבי היכולת של זר החי בבנגקוק להסתדר באנגלית ומכאן הצורך בשפה התאית. מה שאני אומר הוא שלמרות שאתה בהחלט צודק לגבי האנגלית של התאים, בפועל זר יכול להסתדר היטב בבנגקוק עם אנגלית. מעבר לכך אני דווקא ממליץ ללמוד תאית. זה מאפשר קשר עם יותר תאים ויכול להקל פה ושם. לי אישית היה בכך הפתעה. למעשה כמעט בכל מקום שאני וזרים אחרים שאני מכיר צריכים משהו אפשר להסתדר לא רע באנגלית. מעבר לכך גם כל ידידי התאים ושותפי לעבודה מדברים אנגלית באופן משביע רצון ואף למעלה מכך לצורך שיחה זורמת. אני אישית צריך להשתמש בתאית כמעט רק עם נהגי מוניות או לצורך הזמנת אוכל במסעדות פשוטות, זאת מעבר לצורך שלי אישית בתאית על־מנת לתקשר קצת עם כמה מבני משפחה, מהצד התאי כמובן (לצערי בניגוד לגיסים והגיסות החמות ואביה אינם מדברים אנגלית כלל...).

sublow

New member
ומה לגבי עלות המחייה...

דבר ראשון המון המון תודה על התגובות אנשים יקרים. באמת תודה תאילנד מקום מטורף, באמת, הייתי שם פעמיים, והעברתי תקופה של כמה שבועות רק בבנגקוק ונורא אהבתי את העיר, ובהחלט עברה בי המחשבה של אולי לעבור לגור בבנגקוק, יש פה המון פיתויים. מבחינת האנגלית לפי מה שאני מבין ממכם אפשר לזרום, בטח יש כאלה שאין להם מושג על מה אני מדבר ובטח יש כאלו שזורמים בצורה נפלאה, כמו בכל מקום תחלס. ועם הזמן גם לומדים את השפה, לפחות ברמה הבסיסית. מבחינה תרבותית הבנתי שבסופו של דבר אפשר למצוא הכל בכל מקום, תלוי כמה מחפשים. אבל לא לבוא בציפיות גבוהות מדי, כי זאת תרבות שונה לגמרי ממה שאנחנו מכירים למרות שיש בה השפעה מערבית. הופעות רוק של אמנים מחו"ל אני לא מצפה לראות בטירוף. חפיף. אבל מבחינת מועדונים, פאבים, גלריות ואירועים הם ממש בסדר לפי מה שהבנתי. אז בכיף השאלה שלי היא, מהי עלות המחייה שם. בוא נגיד שאני רוצה לחסוך שם כסף תוך כדי העבודה, האם אפשרי לחיות סבבה בבנגקוק עם סכום של בין 600-800$ , בדירה לבד באיזור המרכז כולל אוכל והוצאות? לפי מה שאני זוכר כאשר טיילתי שם, ביזבתי בחודש בין 300-400$ על הכל. למרות שאני מודע שזה שונה הפעם, אבל אם מישהו יכול לתת לי איזו אינדיקציה אני ממש אשמח. באמת תודה על העזרה :)

noet

New member
לגבי עלות המחייה

זה תלוי דבר ראשון בבחירות שלך, האם אתה מעוניין בבניין מפואר שכולל חדר כושר ובריכה ושמירה שקרוב למרכז ולרכבת ואתה גר לבד אז המחיר הוא בערך 500-800 $ , אני משלמת מעל 800 $ וזה כולל גם כבלים ואינטרנט, לא מצאתי בפחות למען האמת. לפי הבדיקות שלי (ועשיתי המון) הדירות עם חדר שינה אחד בבניינים נורמלים במיקום טוב זה בין 20-30 אלף בהט, וזה רק השכר דירה. בקיצור, אנחנו זוג, לא מבזבזים (מאוד מנסים לחסוך) וההוצאות שלנו כזוג הן 2000 דולר בחודש , אנחנו סטודנטים ואין לנו הרבה זמן לצאת , אולי פעם בשבוע , ותמיד אוכלים בחוץ. אלו ההוצאות שלנו.

קרלטון

New member
אח... איזה כיף כשאבא משלם, אה? ../images/Emo13.gif

בצחוק כמובן. יש פה זרים שחיים גם על 20,000 באט לחודש כולל הכל..

קרלטון

New member
עלויות מחייה

בבנגקוק אפשר לחיות בסכומים מצחיקים ומצד שני אין כמעט גבול למה שאפשר להוציא אם רוצים לחיות כמו מלכים. נדבר במספרים? משכורת מינימום בבנגקוק לתאלנדי היא בסביבות 150 באט ליום שזה פחות מ-100 דולר לחודש. אז כן, אפשר. אבל כמובן לא תחייה כמו תאילנדי עם משכורת מינימום נכון? בוא נראה מה זה המינימום הסביר. דירה. אתה רוצה מזגן? כן. אתה רוצה מקרר, מיקרוגל, טלוויזיה, מים חמים? כנראה שכן. תתחיל מ-6,000 באט לדירה רחוקה מהמרכז ותגיע פחות או יותר ל-10,000 לדירת סטודיו קרובה למרכז, או דירה גדולה יותר אבל מרוחקת יותר. תוסיף חשבון חשמל (מזגן בעיקר), מים, כבלים והגעת פחות או ל-12,000 באט, שזה כבר מעל 300 דולר. אוכל. אתה רוצה אוכל מקומי? תוכל לחיות גם בפחות מ-100 דולר בחודש. תחזיק עם זה מעמד? כנראה שלא. זה באמת תלוי בך, אבל יותר ריאלי שתוציא לפחות 250 דולר לחודש. הגענו ל-550 דולר לחודש. תוסיף לזה נאמר 50 באט ליום נסיעות בלי להשתולל בכלל והגענו ל-600 דולר. אוקיי, אז ב-600 דולר לא תוכל לעשות כלום. עכשיו תוסיף פאבים, מועדונים, מסעדות שלא נכללות בתקציב הרגיל, סרטים, וזה יכול להעיף לך את התקציב הזה לכל הרוחות.
שלא לדבר על מדי פעם לצאת מבנגקוק. ואחרון אחרון חביב... לא טוב היות האדם לבדו... תכפיל את תקציב האוכל, היציאות וכולי לפחות פי שתיים או יותר בשביל: נוי, לק, אם, אורן, ניט, אוי, דנג, פוי, בו, גה, וואן, גאט, גוי, פים, נוט, ארן, קאט, ג'וי, ג'יב, דה, דום, טאט, נא, פן, פט, יו, טהיפ, סאמאי, סו, מונג, ג'נג....

noet

New member
אז איפה מוצאים דירות כ"כ זולות ../images/Emo35.gif

למה אחרי חיפושים של 8 חודשים אני לא מצליחה לרדת מתחת ל- 30,000? גם כשאני מוצאת בפחות, אז או שלא מרוהט או שבתוספת הכבלים ואינטרנט זה מגיע ל30? זה ממש מבאס

קרלטון

New member
אלה מחירים של דירות סטודיו

לא למי שנמצא בדירה כל היום וצריך שולחן ללמוד, לארח אנשים וכולי. מכיר סטודיו מרוהט, עם טלוויזיה, מזגן, מים חמים, מיקרוגל, 2 דקות הליכה מהתחתית של פטצ'בורי - 8,900 באט. דירה עם חדר + "סלון",עם בריכה, חדר כושר, טלוויזיה, מזגן, מטבחון קטנצ'יק, 5 דקות הליכה מהתחתית של Thailand Cultural Venter : בסביבות 15,000 באט.

קרלטון

New member
אני לא זוכר את השם של הדירה השנייה

אבל זה בבניין גבוה מאחורי Carrefour. בעצם צמד בניינים. אני אבדוק לך את השם אם זה מעניין. אם את רוצה אפילו יותר זול ולא אכפת לך להתרחק קצת מהמרכז, תמצאי מקומות טובים (כולל בריכה וכולי) באיזורים של LadPrao או On Nut.

noet

New member
אלו חדשות טובות

כשיגיע הזמן , בינואר אנחנו מסיימים פה את החוזה תודה לאל , אז נתייעץ איתכם.....בסדר

noet

New member
אין לנו בעיה בכלל להתרחק מהמרכז

העיקר להיות במרחק הליכה מהרכבת (לא עקרוני איזו מהן) ואם זה ליד קארפור מה טוב... ממש העלת לי את המורל , אנחנו נורא מבואסים שאנחנו משלמים כ"כ הרבה סתם. תודה

sublow

New member
איזה כיף...

וואללה אנשים, איזה כיף לקרוא את כל התגובות. המון תודה על העזרה :) לצערי אני עדיין לא מתמצא ממש בבגקוק, כל אחד אומר שאם הדירה שלי תהיה פה היא תעלה ככה וככה, ואין לי ממש מושג מה האיזור של החברה. אולי אתם יכולים לעזור לי, זאת הכתובת: 234 Soi Rama IX 17 Bankapi Huykwang לפי מה שהבנתי זה באיזור של PANTIP PLAZA, שאם אני לא טועה זה די במרכז. יש לכם אולי ההערכה כמה תעלה דירה באיזור זה? אני לא מחפש דירות מטורפות עם בריכה וחדר כושר ותאילנדי חמוד בכניסה, זה נראה לי טיפה יותר מדי בשבילי. מבחינתי אני מחפש דירת סטודיו חמודה, אין לי ממש מושג אם יש אפשרות למצוא דירה כזאת מרוהטת. אבל משהו בכיוון הזה. אשמח לשמוע אם אתם יודעים מה תווך המחירים לדירה כזאת באיזור כזה. מעבר לזה, נשמע שיש המון ישראלים בבנגקוק מעבר למטיילים וממש בכיף להיפגש, אני אמור להגיע בתחילת חודש הבא אז אם בא לכם לזרום על מפגשון קחו אותי לאיזה פאב חמוד כזה, אני יעדכן אתכם לגבי מה שקורה בארץ (כאילו שאתם לא יודעים), ממש בכיף. ושוב תודה אנשים :)

פספורט

New member
../images/Emo8.gif אם תמשיך ככה...

עוד נגיע כולנו לשדה התעופה לקבל אותך ... ואח"כ ארוחה ובילויים על חשבונך !

קרלטון

New member
הכתובת שנתת

לא כל כך ברורה לי, יש שם גם את Huay Kwang וגם את Bangkapi שאילו איזורים שונים (למרות שנמצאים בשכנות אחד לשני). רחוב Rama IX הוא רחוב מקביל לPhetchburi שזה הרחוב של פאנטיפ. הדירה הראשונה שהזכרתי יושבת על פצ'בורי.

למעלה