מעבר לשוויץ

UriL1

New member
מעבר לשוויץ

שלום לכולם. אני משתחרר מצה״ל בעוד כשלושה חודשים בעזרת השם. אני ואשתי רוצים לעבור לתקופה קצרה (בין חצי שנה לשנה בערך). התוכנית היא לגור ולעבוד שם ואז לסיים בטיול שייגמר בארץ. התוכנית הזאת מאוד כללית ואנחנו צריכים קצת מידע בסיסי לפני שממשיכים לתכנן. אז קודם כל לי יש אזרחות שוויצרית. מה בעצם זה אומר? אני יכול לעבוד? מה הזכויות שלי במדינה? אשתי תוכל לעבוד? מה שכר המינימום שם ועד כמה הוא מספיק ביחס למחירים שם בהנחה שאנחנו נוסעים גם כדי לחסוך שם קצת כסף כדי לטייל. איך מוצאים שם דירה ועבודה כבר מהארץ? אם יש מישהו שהיה שם ויכול לשתף או מישהו שיכול לחשוב על משהו ששכחתי זה יהיה נהדר. תודה רבה :) אורי

מזל טוב

1* שוויץ יקרה יהיה קשה לחסוך אולי 2* שולחים קורות חיים מהארץ אבל איך תוכל לבוא לראיונות עבודה ? 3* אין שכר מינימום 4* דירות מחפסים פה http://www.homegate.ch/homegate/finance/taxservice.do 5* איך הגרמנית/צרפתית/איטלקית שלך? 6* אם יש לך אזרחות שוויצרית אין לך בעיה לעבוד פה 7* לפי הבע"ה אם יש לך נטיות דתיות יהיה לך אולי מעט קשה מאחר והשחיטה הכשרה הוצא מחוץ לחוק השווצרי וחניות כשר יש מעט ויקרות 8* בהצלחה

UriL1

New member
אחלה. עוד כמה שאלות אז

טוב אז א. תודה על העזרה. ב. בואו נניח שאני לא נעול בכלל על שוויץ בעיקר בגלל השפה וההמלצות הלא כל כך חיוביות על המדינה. מה בעצם הארזחות השוויצרית נותנת לי (אם בכלל) במדינות אחרות? יש סיכוי לקבל אישור זמני לעבודה או משהו כזה? ג. מה לגבי אשתי? זה לא עסק שהיא תשאר בבית כל היום יש סיכוי להשיג גם לה אישור? ד. איזה מדינה כן מומלצת לצורך העניין? תודה על העזרה:)

אני לא מכיר

מכיר רק שוויץ (פה אני גר) לגבי אישתך בשוויץ היא תוכל לעבוד את האישורים יש לסדר מארץ ילדים יש? אם כן זה יכול להיות מעט יקר פה (המעון וכאלו)

UriL1

New member
אין ילדים אנחנו זוג צעיר

השאלה היא אם יש לנו מה לחפש בשוויץ בלי שפה. לשנינו יש אנגלית ברמה סבירה בשביל לדבר השאלה היא אם זה יעזור לנו שם. חשבנו אפילו ללמוד איזה שפה אבל זה לא פשוט. בקיצור מה אתה חושב? מעבר לזה אם למישהו יש הצעה על מקום אחר אני מאוד אשמח לשמוע. תודה :)

שאלה טובה

אבל תשובות רק אתם יכולים לתת .... תראה שאני באתי לשוויץ לא היתה לי שפה והיום אני מדבר לא רע בכלל ואני לא מדבר על המון זמן השאלה אולי הכי חשובה מה המטרה שלכם, אם לקבל התנסויות חדשות אז האם שפה זה גם נכלל? אם להתעשר אז שוויץ בהחלט לא מקום טוב לזה .... טיול אחרי צבא נסו הודו
אני בחרתי בזמנו בשוויץ, כיום אני ממש לא מצתער על זה ואין לי שום כוונה לחזור או לעבור מכאן בעתיד הקרוב אבל אני מניח שהשיקולים שלי ושלכם הם לא אותם שיקולים אני יכול להמליץ לכם רק לחשוב טוב טוב לפני שאתם עושים את הצעד הוא לא צעד קל ....

Nobilis

New member
תשובה קצרה

האזרחות השוויצרית תאפשר לך ולאשתך אישור שהיה ועבודה במדינות האיחוד האירופי, באותם התנאים כשל אזרח אירופי (וזאת בשל הסכמים הדדיים בין שוויץ ומדינות האיחוד).

UriL1

New member
וואו באמת?

איזה יופי רגע אז אני לא מוגבל לשוויץ? גם אשתי לצורך העניין? כי לה אין אזרחות והיא גם לא מקבלת כנראה... בכל אופן איפה אני מברר דברים כאלו באופן רשמי?

למעלה