מעבר לשוויץ

klavtulit

New member
מעבר לשוויץ ../images/Emo140.gif

היי, בן זוגי ואני (נשואים) בתחילת שנות השלושים שלנו, הורים לתינוק. אני בעלת תואר שני במנהל חינוך ובן זוגי הנדסאי תוכנה. אנחנו מאד מעוניינים לעבור לשוויץ לתקופה של מספר שנים. השאלה אם יש לנו סיכוי ואיך עושים את זה ?? כל טיפ יתקבל בברכה. תודה מראש.

TrigATUSA

New member
נתחיל מהבסיס

האם יש לכם אזרחות בנוסף לזו הישראלית? האם אתם דוברים שפות חוץ מעברית?

klavtulit

New member
תודה על התגובה המהירה! אז ככה:

לשנינו אזרחות ישרלאית בלבד. שנינו דוברי אנגלית ברמה גבוהה. מקווה שאפשר לעשות עם זה משהו.....

TrigATUSA

New member
אתם מטפסים על הר תלול כאן

יש לכם שני גורמים שמסבכים את העיניינים: ראשית - אין לכם אישורי עבודה, כלומר כל מעסיק ייאלץ להוציא לכם אחד שנית - אתם לא דוברים שום שפה מקומית של שוויץ - גרמנית, צרפתית (ויש עוד..) לדעתי זה חוסם בפניכם 99% מהמשרות בשוויץ אתם צריכים לחשוב אם אתם כל כך רוצים לחיות בשוויץ שתהיו מוכנים לעבוד *בכל עבודה* שיציעו לכם... הסיכוי הכי סביר שאני יכול לחשוב עליו הוא לחשוב על מוסדות של האו"ם שממוקמים בז'נבה (אולי כאלה שמתעסקים בחינוך?) או חברות בינלאמיות שיש להן מטה בשוויץ (כמה חברות תרופות הן כאלה), לטובת עבודה במחשבים לדעתי הסיכוי קלוש עד קלוש מאוד, אלא אם כן אתם נוסעים בגישה שתקחו כל מה שתמצאו (מורה לעברית, שומר בשגרירות ושאר משרות שלא בתחום שלכם)

klavtulit

New member
ואם ואם

בן זוגי עובד על תוכנה בינלאומית שגם בשויץ עובדים עליה בחברות מסויימות, זה מקדם אותנו לאנשהו ?? ועוד משהו: בהנחה שהתפשרנו על תפקיד מסויים ונעסוק במשהו יחסית מעפאן, מה קורה לגבי אישור עבודה ? אשרת שהייה ? אלה דברים שניתן לקבלם בקלות יחסית או שזה עוד סרט בפני עצמו ? תודה רבה על המענה.

TrigATUSA

New member
לצערי אני לא מכיר את חוקי ההגירה של שוויץ

אולי יש כאן אנשים אחרים בפורום שעברו את התהליך או מכירים מישהו שעשה את זה בהכללה נראה שבכל מדינה אירופאית, אם יש לך מעסיק שרוצה אותך אפשר לסדר אישור עבודה בצורה כזו או אחרת העובדה שהוא מכיר תוכנה שמשתמשים בה בשוק המקומי היא בהחלט ייתרון, השאלה היא כמה מקומות עבודה מנהלים את העיניינים באנגלית. אני מנחש שלא הרבה, אבל תמיד יכול להיות מזל הייתי ממליץ להסתכל באתרי חיפוש עבודה באינטרנט ולראות אם אתם מוצאים משרות מתאימות, וככה להתרשם מה הסיכויים בדרך כלל אם תיאור המשרה הוא באנגלית, הם לא דורשים שפות נוספות למשל - (לחפש על פי מדינה): http://www.theitjobboard.com/ בדקתי מהר בעצמי ועושה רושם שיש די הרבה משרות, אז אולי הייתי יותר מידי זהיר

למעלה