מעבר לקיבוץ

borderk

New member
מעבר לקיבוץ

חברה שלי ואני מעוניינות לעבור לקיבוץ בצפון , שתינו משוחררות טריות מצהל.רציניות ובוגרות. לא סתם חושבות עלזה כמשהו מגניב להשתעשע על כעל החלטה רצינית לחלוטין. האם ישנם קיבוצים שקולטים צעירים לשהייה של חצי שנה עד שנה?! האם תנאי הקבלה לקיבוץ מורכבים? מישהו יודע כמה פחות או יותר עולה להשכיר שם חדר ומה העלויות השונות? והאם חובה לעבוד רק בקיבוץ או שאפשר למצוא עבודה באיזורים מסביב אשמח לכל פיסת מידע אם זה אתרים או טלפונים או פורומים תודה רבה רבה ליטל

מותר לי

New member
היי, ליטל!

אני משכירה בקיבוץ, אני אגיד לך איך זה עובד כאן, מעבר לזה אני לא ממש יודעת... אני השתחררתי לפני 9 ח`, החוזה שכירות שלי עם הקיבוץ הוא לשנה, קיבלתי דירה משלי 19 מ"ר חדר אחד מטבחון ומקלחת, אני משלמת עליה 540 ש"ח, ארנונה עדיין לא קיבלתי, משהו בסביבות ה150 לחודשיים, חשמל יצא לי 160 בחודש הראשון ו90 בחודש השני, (בספטמבר המזגן עבד כל הלילה בגלל היתושים, לכן הפער), בקיבוץ שלי לא מצטרפים חברים חדשים בגלל ההפרטה, מי שמגיע לכאן (גם משפחות) הוא על תקן תושב, פשוט ביקשתי מהם שיכינו לי דירה לתאריך X ובאותו יום הגעתי, ראיתי את הדירה שהכל בסדר איתה וחתמתי על חוזה שכירות. אני לא עובדת בקיבוץ אלא באזור. בקיבוץ כאן עובדים רק חברי קיבוץ (רפת וכאלו) או תאילנדים ופלסטינים (שדות...) לגבי טלפונים יש לי ספר טלפונים של כל הקיבוצים בארץ (מדריך הקיבוצים) אם תמקדי את עצמך בקיבוצים מסויימים אוכל לתת לך טלפונים, בכל מקרה אוכל להשיג לך ספר אם לא תצליחי להשיג :)

borderk

New member
מעבר לקיבוץ

תודה על רבה על המידע זה עזר להבין פחות או יותר מי נגד מי הרעיון עדיין בחיתולים ולכן אין לנו קיבוצים ספציפים אך , אנחנו מעוניינות בקיבוץ באיזור הכנרת וצפונה אך לא צפונית מידי... תוכלי להסביר בבקשה מה זה תהליך ההפרטה?! באיזה קיבוץ את מתגוררת? איפה אפשר להשיג את הספר?? תודה רבה על העזרה ערב טוב ליטל

borderk

New member
מעבר לקיבוץ

כן תודה , אך ניסיתי שם הם לא כל כך נלהבים לעזור

מותר לי

New member
ערב טוב!

אני לא ממש יודעת להסביר על ההפרטה (כל הכבוד מותר לי!) אני מתגוררת בקיבוץ בבקעה ויש לנו ערמות של מדריכי קיבוצים. לפי דעתי אפשר להשיג אותם גם בסניפי דואר אבל אני לא בטוחה בזה. אולי את מכירה מישהו שגר בקיבוץ ויכול להביא לך משם?

borderk

New member
מעבר לקיבוץ

כשאני חושבת על זה ,לחברה שלי יש ידיד שגם גר בקיבוץ...אז יש מצב שנוכל להשיג.. תודה רבה על המידע.. שיהיה המשך שבוע מהנה וסופש נעים לילה טוב ליטל

אז אני יענה לך...

ככה... בעצם קיבוצים בהפרטה אלה קיבוצים שמשנים את כל הנהלים בקיבוץ זאת אומרת שזה לא יהיה בעצם קיבוץ במובן של פעם... יש אפשרות להשכיר חדרים בקיבוצים אבל אין בדרך כלל עבודות בקיבוץ... אז קודם כל הייתי מציעה לך לראות אם את מוצאת עבודה ואז להתחיל לחפש קיבוצים... יש המון קיבוצים שמשכירים דירות בזול במיוחד ליד הכנרת... אם יש לך עוד שאלות אני מוכנה לעזור...

למעלה