מעבר לצרפת

• פותח הנושא NIB6
  • פורסם בתאריך

NIB6

New member
מעבר לצרפת

היי,
אנחנו זוג ללא ילדים שעוברים לצרפת (אזור גרנובל) בתחילת אוקטובר. אנחנו מתכננים לקחת איתנו מינימום חפצים (בגדים, מיטה, טלוויזיה, מחשב ועוד כמה דברים). המעבר הוא על חשבוננו, לא רילוקיישן... צריך כמה עצות:

- אשמח אם מישהו יוכל להמליץ על חברת שילוח שהוא מכיר ועבד איתה (או מכיר וממליץ להתרחק ממנה).
- בקשר לחיפוש דירה בצרפת, מה פרק הזמן שלוקח מהרגע שמצאתי דירה עד שאני יכול להכנס אליה? אשמח להמלצות על חברה שעוזרת בחיפוש מגורים.

תודה!

ohad974

New member
מניסיוני

הי

אני עברתי עם סוניגו, היה בסדר אין לי משהו רע להגיד עליהם.

בקשר לחיפוש דירה, זה קצת יותר מסובך מאשר בארץ.
לחברות שעוזרות בחיפוש מגורים קוראים סוכניות נדלן ובדרך כלל זו הדרך היחידה למצוא שכירות.

שימו לב שתצטרכו להכין תיק (כמו בכל דבר בצרפת) עם פרטים אישיים, נתונים כספיים ואישיים ורצוי המלצות שאין לכם.
אני לא מכיר את האזור, אבל אם אין שם בעיית השכרה חמורה, כנראה שתצליחו לשכור באזור לא מי יודע מה.
יהיו גם סוכנים שלא יהיו מוכנים להשכיר לכם, זה נורמלי ולא אישי נגדכם - אל תעלבו, הם לא מכירים אתכם ומבחינתם אתם סיכון...

אתם יכולים לחפש פה SELOGER
או בהשכרה מפרטיים בלי תיווך פה: PAP

ברגע שתמצאו משהו, יומיים שלושה ואתם שם.

בהצלחה!

אינך מציין מה מעמדך מבחינת ניירות

אם אין בידך רשיון שהייה מוסדר איש לא ישכיר לך דירה אלא ב bail precaire דהיינו כמו שמשכירים לתיירים, דירה מרוהטת לזמן מאוד מוגבל ובמחיר מופקע
אין דבר כזה של איזורים ללא דירות להשכרה. הכל ענין של מחיר...
אם אתה מעביר תכולה של דירה מהארץ לחו"ל אתה אכן זקוק למשלח/מכולה וכו' אבל אתה מציין שאתה מעביר ר בגדים מיטה טלביזיה ומחשב. מה, החסרת טלביזיות צרפת? מיטה באיקאה תעלה לך יותר זול מאשר להעביר מיטה לצרפת ואת תכולת המחשב שלך אתה יכול להעביר לדיסק חיצוני או ל usb
קודם כל סדר את מעמדך ולאחר מכן תזדקק לתלושי משכורת ו/או אישורי הפקדות מבנק צרפתי ו/או ערבויות.

NIB6

New member
יש לי אשרת עבודה מסודרת.

ובקשר למשלוח - מה שאני רוצה לברר זה עלות משלוח מול עלות רכישת מוצרים שם. עוד לא החלטנו מה/כמה ניקח, שאלה של מחיר ונוחות.

בקשר לדירה, חשבנו לשכור vacation home לתקופה של חודש, ובזמן הזה לחפש דירה. פתרון קצת יקר, אבל נח.

אז ככה

אם יש לך PERMIS DE TRAVAIL (מונח שׂאגב כמעט לא קיים יותרׁׁ֝) אז יש לך או אזרחות או TITRE DE SEJOUR וזה טוב מאוד. בשביל לשכור דירה זה לא מספיק. צריך להוכיח הכנסה חדשית של בן פי 3 לבן פי 4 מגודל שכה"ד או ערבות בנקאית שזה קצת מורכב.
באשר להבדל בין מה עדיף, לשלח או לקנות במקום, אתה במצב של הכלב הנושך את זנבו. עלות השילוח תלויה בכמות החפצים שתשלח וזו תלויה במה שתקנה בצרפת. עצתי לך היא להתייעץ עם 2 משלחים שונים. זה ייתן לך מושג על העלות הנדרשת. את החיפוש אחרי המשלח הטוב יותר, השאר לשלב הבא. אישית אני ממליץ על קנייה בצרפת אבל זה כמובן תלוי בהרבה משתנים אישיים.
בהצלחה

למעלה