מעבר לצרפת

nettyka

New member
מעבר לצרפת

מבקת קצת מידע על מעבר לצרפת. אני ישראלית, נטולת דרכון זר. אני מקווה בספטמבר לעבור לצרפת להצטרף לבן זוגי המקומי. כמה שאלות האם ניתן לקבל בעזרת בן הזוג אשרת עבודה זמנית? אני יודעת מעט צרפתית, לא מספיק בשביל לעבוד אצטרך לקחת קורס על מנת לשפר את השפה - האם יש קורסים מטעם המדינה? האם יש מקומות לימוד בצרפת שהלימודים נערכים בהם באנגלית? אני בעלת השכלה אקדמית ונסיון מקצועי- האם יש אתר שבעזרתו אוכל לחפש עבודה באנגלית ? כמובן כל מידע נוסף יתקבל בברכה תודה נטע

בקר12

New member
ויזה

האם בן הזוג דואג לך לויזה? אם כן, קל לבדוק מה התנאים שלה.

nettyka

New member
ויזה

אנחנו בשלביםן מאד מאד ראשונים של בירורים. אני מנסה לברר כאן והוא מנסה לברר שם. אבל אם תוכל לכוון אותי מה הא צריך לעשות כדי לטפל בויזה- או מה יכול לשנות סטטוס ויזה אשמח מאד . לשם הבהרה, אין לי מעמד חודי של בת זוג. אנחנו לא ידועים בציבור ולא נשואים

בקר12

New member
הכוונות ראשוניות

אני מניח שבן זוגך אזרח צרפתי - אם כן, את כפופה לחוקי הגירה צרפתיים בלבד (להבדיל מחוקי האיחוד האירופי אם בן זוגך לא היה צרפתי). לי אין ידע ספציפי בחוקי הגירה צרפתיים. אני הייתי מתחיל מהשגרירות הצרפתית בארץ: http://www.ambafrance-il.org/-rubrique635-.html חיפשת שירשורים אחרים בפורום בנושא זה? וכמובן מעניין לראות אם אחרים בפורום יכולים להגיב מניסיונם.

שין

New member
לימוד השפה

לגבי פריז ואני מניח שזה קיים במקומות אחרים גם, ישנם קורסים מטעם הרובע / העירייה המקומית, הם זולים והם ברמה טובה אך זה קשור גם לטיב המורה והתלמידים, צריך מזל כמו בכל מקום. בפריז ישנו מסלול אפילו בעברית אם את רוצה להוציא תואר ראשון או נוסף, לא בדקתי אבל הרמה היא לא כל כך גבוהה ככל שאני מבין, אבל התואר הוא תואר.

CeruleanCat

New member
מעניין

מסלול בעברית למה ואיפה? בניגוד לאוניברסיטאות בארץ, חוגי שפה וספרות בפריז מתנהלים בעיקר בצרפתית ולא בשפת המקור, ועל אחת כמה וכמה מחוץ לפריז.

למעלה