מעבר לצרפת,

Decadent

New member
מעבר לצרפת,

צעיר שעובר בגפו , ללימודים אבל קודם על מנת לחיות. כתבו בבקשה כל מה שהינכם יודעים. (בעל אזרחות פולנית)

גוזליה

New member
מה זה כל מה שאתם יודעים?

גם את כל החומר מהתואר הראשון שלי אתה צריך? תשאל שאלות רלוונטיות, תקבל תשובות לעניין.

אני יודע שהם לא מתקלחים הרבה וגם...

שאין להם שמפו, אז כדאי מאוד לקנות כמות גדולה של שמפו בארץ לפני המעבר.

Decadent

New member
לא,

לא ביקשתי את הידע שלכם על התרבות, מורשת והיסטוריה צרפתית. אני שואל על הפרוצדורה. כאזרח פולני, איזה תהליכים ואישורים עלי לקבל, מה לגבי חשבון בנק, פלאפון טלפון, וכמובן האם אני זכאי ללימודים במחיר לו זכאים אזרחי המדינה?

עכשיו הבנת את הפרנציפ. אלו שאלות קונקרטיות.

אין לי מושג על צרפת, אני גרה בספרד. חכה שיבוא מישהו שיודע.

בשוויץ זה יותר פשוט לפחות עם הבנקים

השאלה כמה כסף אתה מפקיד? אהההההה לגבי פולין וצרפת לא יודע אבל בפולין יש הרבה פולניות (וגם בצרפת) הינה שפכתי את כל מה שאני יודע ! ב ה צ ל ח ה

Nobilis

New member
תשובה

החל ממאי 2011 לא תצטרך הליך מיוחד (תוכל להגיע ולעבוד, בדומה לכל אזרח אירופי אחר). עד למאי 2011 הרשויות יכולות להגביל את זכותך זאת כאזרח פולני (קרי - למשך שבע שנים מיום הצטרפות פולין לאיחוד בשנת 2004). כדאי לברר בשגרירות לפרטים. לגבי לימודים - בעיקרון כן, תקבל שכר לימוד מוזל באותם התנאים של המקומיים.

Decadent

New member
אוקיי, תודה

יש לך המלצה על דרך יעילה ללימודי השפה? אין ספק, להזרק למים העמוקים ולדבר כל היום. אבל, בהנחה שזה בלתי אפשרי? יש טעם לקנות ספרי לימוד או שעלי להרשם לברליץ וכ'ו?

למעלה