מעבר לצרפת

• פותח הנושא rimu
  • פורסם בתאריך

rimu

New member
מעבר לצרפת

שלום לכולם! NOBILIS - כבר שאלתי בעבר - אך כל הפרטים לא היו ידועים בזמנו, אז אני מפרט עכשיו: אני ישראלי שנשוי לישראלית בעלת דרכון סלובקי. כרגע אנו נמצאים בארץ. אנו מעוניינים לעבור לגור בצרפת לתקופה ממושכת, מה שבטוח לתקופה יותר ארוכה מ-3 חודשים. מה האופציות שעומדות לפנינו? האם להגיש לאישורי שהייה מפה? או לנסוע לצרפת ולטפל בזה שם? האם קיים תסריט שלא נוכל לשהות שם חוקית? אשמח לכל תגובה ועצה. תודה רבה

Nobilis

New member
תשובה

בת זוגתך (כאזרחית אירופית) רשאית לשהות ולעבוד בצרפת. ואתה, כבן זוגה - גם. הטיפול הוא מצרפת (תצטרכו לבקש אישור שהיה ועבודה בשבילך כשתגיעו לשם).

rimu

New member
תודה, והרחבה קטנה:

תודה קודם כל! הייתי רוצה לעבור על התהליך, איך שאני מבין אותו: אנו נוסעים לצרפת, אני נכנס עם דרכון ישראלי (כתייר). אישתי צריכה להירשם ברשויות, מה שמצריך חוזה עבודה. אחרי שהיא רשומה - אני יכול לבקש אישור שהייה. כל זה צריך לקרות תוך שלושה חודשים - עד שפגה לי הויזה. האם אני מבין נכון את השלבים? האם ישנן דרכים אחרות? מה אם אשתי לא תמצא עבודה תוך 3 חודשים? ובכלל, מה קורה אם לא ממלאים את השלבים ופשוט נשארים בצרפת? (השאלה האחרונה היא היפוטטית, לא היינו רוצים ללכת נגד החוק). תודה...

Nobilis

New member
תשובה

בשביל להירשם כאזרחית אירופית אין חובה בחוזה עבודה. די בכך שאשתך תוכל להראות שיש לכם ממה לחיות (קרי - שלא תפלו לנטל על המדינה) כדי שתוכל לקבל אישור שהיה ועבודה. בגדול, אזרח אירופי מממש את זכויות האמנה שלו אם אחד מאלו מתקיים עבורו: א) עובד כשכיר. ב) עובד כעצמאי. ג) סטודנט. ד) פנסיונר. ה) חי שלא על חשבון המדינה (כלומר, אינו נזקק לסעד ממשלתי). כפי שאתה יכול להתרשם בעצמך, סעיף ה' ממילא כולל את כל האחרים.

למעלה