מעבר לצמחונות

Princess Lotta

New member
מעבר לצמחונות

שלום לכולם , מן ההודעה אפשר להבין שאני חדשה.

אני ובן הזוג החלטנו לעבור לתפריט צמחוני ממניעי צער בעלי חיים . זה מנקר ומציק לנו כבר כמה חודשים וזהו, החלטנו לעשות את המעבר למרות ששנינו מאוד אהבנו לאכול בשר. השאלה שלי היא כיצד עושים את המעבר? האם הפסקה מיידית כרוכה בתופעות לוואי? האם מומלץ (בריאותית) לעשות זאת בהדרגתיות? אנחנו לא מחפשים למתח את זה או לעשות לעצמנו חיים קלים כי הפסקה מיידית דווקא נראית לנו יותר ישימה וקלה אלא פשוט רוצים לשמור על הבריאות בתהליך. האם יש צורך להתחיל ליטול כדורים או תוספים כלשהם?

סליחה על הבורות ותודה מראש על העזרה!

Gidi Shemer

New member
אין בעיה בריאותית לעבור בבת אחת

אבל לכל אחד יש את הדרך המתאימה בשבילו שתהפוך את המעבר לא רק ל"סביל", אלא למהנה.

הדבר היחידי שבאמת חשוב לקחת כתוסף הוא כדורי מציצה (מתחת ללשון) של B12. כל השאר תקבלו מתזונתכם.
הדבר החשוב באמת הוא לקרוא קצת (פה ובפורום צמחונות וטבעונות) ולחשוב מה חשוב שיהיה בבית כדי לא להרגיש "חסרים" ולהשתמש בתחליפים רעים בריאותית.

בהצלחה!

Gidi Shemer

New member
B12- פעמיים בשבוע, שתי טבליות

מספק בשביל רוב האנשים. מתוק, טעים וזול.
תחליפים= יש כאלו שצריכים את ה"בשר" ואז משתמשים בתחליפים בסגנון סייטן ושניצלי סויה למיניהם.

מה שהרבה יותר טוב, אם אתם כבר בענייני בריאות, הוא לדאוג לתזונה צמחונית עשירה ומאוזנת- ירקות, גם נאים וגם מבושלים, פירות, דגנים, קטניות, עלים ירוקים, אגוזים ועוד ועוד. אני מבין ממך שאתם הולכים על צמחונות ולא על טבעונות, אז יש לכם גם מקורות מביצים ומחלב ומוצריו. אתם מפסידים מעט מאד עם הויתור על בשר.

Princess Lotta

New member
תודה רבה מאד

אנחנו, במיוחד אני, אוכלים המון ירקות. סלט פעם ביום, ירקות מבושלים כמעט כל יום, קטניות פעם ביומיים. אני צריכה להשתפר בלשון המעטה בתחום הפירות והדגנים...

שוב תודה

ליל34

New member
הי גידי, שאלה לי אליך

כל טבעוני חייב לקחת בי 12? כלומר אפילו לא לטרוח לעשות בדיקת דם פשוט לקחת?

Gidi Shemer

New member
לדעתי כן

קודם כל, בדיקת דם לרמות B12 היא לא מספיק טובה מכיוון שיש אנלוגים של B12 שמזוהים בבדיקה, אבל הם למעשה לא פועלים כ B12.

יש בדיקות יותר אמינות לפעילות של B12 (למשל פרוק של MMA), אבל הן יקרות.

מעבר לכך, ב- B12 אין בעיה של עודף (כמו מצב שעלול לקרות עם תוספי ברזל), התוסף הוא זול ואנחנו לא מייצרים B12, כך שלא רואה שום סיבה למישהו לא לקחת את התוסף.

למעלה