מעבר לפורטוגל

Kenley

New member
מעבר לפורטוגל

שלום , בעוד כשנה בעלי, אני והזאטוט (שיהיה בן שנה בערך) עוברים לפורטוגל. יש לי המון המון שאלות ואני לא יודעת מאיפה להתחיל, ומקווה מאוד שיהיו פה אנשים שיוכלו לעזור :) התכנון הוא לגור בליסבון או באחד הכפרים שקרובים אליה. כרגע העדיפות היא ליסבון. אז ככה - איפה כדאי לחפש שם דירה? כמה עולה לשכור שם דירה? יש שם קהילה יהודית? קהילה ישראלית? אילו מסגרות יתאימו שם לילד בן שנה? איזה שפות מדברים שם? איפה לומדים פורטוגלית בארץ? בתור אזרחית צרפת, אילו זכויות יש לי בפורטוגל? איך מעבירים הרבה דברים מהארץ לשם? ובאופן כללי איך זה לגור שם?איך האנשים? אשמח לקבל כל מידע שנראה לכם רלוונטי תודה

Kenley

New member
שאלות כלליות

אולי אין בפורום ישראלים שעברו לפורטוגל... בכל מקרה, יש לי כמה שאלות כלליות לגבי המעבר לחו"ל שאני מקווה שמישהו יוכל לענות - איך מעבירים את כל החפצים לשם? ומה אתם ממליצים להעביר? אני חשבתי לקחת בגדים, מצעים, מגבות, צעצועים של הקטן (גם דברים גדולים כמו טרמפולינה, משטח פעילות), סכו"ם האם יש אפשרות לאחסן רהיטים שלנו בארץ? ואם כן מה המחיר?

גוזליה

New member
היי kenley

התשובה לשאלות שלך תלויה בעצם בכמה כסף יש לכם למעבר, האם אתם עוברים לדירה מרוהטת או לא, האם אתם מתכננים לקחת דברים מפה או לקנות הכל שם... לגבי אחסון בארץ- אני משערת שיש כאלו מקומות, וככמות החפצים כך המחיר יעלה (אבל מצטערת, אין לי המלצות קונקרטיות- אנחנו מכרנו 99% מהדברים, ומה שלא- אוחסן אצל ההורים). אנחנו עשינו העברה של חלק מהדברים שהיו חשובים לנו (בגדים, ספרים, מעט כלי מטבח שאני מאוד קשורה אליהם) עם חברת שילוח בינלאומי. ממליצה מאוד מאוד (מאוד) לשבת עם ספר טלפונים או גוגל, ופשוט לעשות יום מרוכז של להתקשר לכל החברות ולראות מי יוצאת לכם הכי זולה (כולל לפדקס ולדואר!)- ההבדלים במחיר הם עצומים!

Kenley

New member
מעדיפים דירה מרוהטת

למרות שבוודאי לא נמצא אחת עם מיטת תינוק :) אז אולי נעביר רק את המיטה... תודה על הטיפ, אני בהחלט אתחיל עם הבירורים

למעלה