מעבר לספרד

• פותח הנושא wee38
  • פורסם בתאריך

wee38

New member
מעבר לספרד

אנחנו משפחה עם 3 ילדים שמתכננים מעבר לספרד מטעם עבודתו של בעלי בקיץ הקרוב. הייתי מעוניינת לקבל מידע על בתי ספר, גנים, מתי מתחילה שנת הלימודים הקרובה , חופשות טיפים על אתרים לחיפוש דירה , קצת על הקהילה הישראלית וכו'

maozeitan

New member
את יודעת ספרד גדולה

לאיפה בדיוק את עוברת? מדריד/ברצלונה/ולנסיה ....

wee38

New member
מעבר לספרד

כן אני יודעת . כרגע עוד לא ממש ברור, ואלו בירורים ראשוניים לכן כל מידע שיש אשמח לקבל. הסינון עלי. תודה

maozeitan

New member
אני גר במלאגה כבר 7 שנים

יש פה קהילה יהודית גדולה מאד יש פה גן לילדים יהודי ליוצאי צפון אפריקה, אני האשכנזי היחיד פה בקהילה חחחח. יש בתי כנסת אם אתם דתיים ובכלל יש הרבה פעילויות לקהילה שמתחלקות לשני סוגים פעילות לרווקים ופעילות לנשואים, יש הרצאות של רבנים ושל אנשים שבאים מישראל לספר על החיים בארץ, כמו רודריגו גונזלס או מופעי שירה בציבור (גבי ברלין) וכו' קיצר זה מה שאני יודע לגבי מאלגה. לגבי ברצלונה יש את ה CIB שזו הקהילה היהודית שם והם מתארגנים בחגים בעיקר ועושים קבלות שבת ביחד הבעיה איתם זה שהם מאד סגורים וקשה לקבל הזמנות לאירועים שלהם, אני גרתי שנה בברצלונה וכנסתי לקהילה בזכות ידידה שכבר היתה בפנים אבל אם אין לך קשרים אז סביר להניח שלא תקבלי הודעות על האירועים שלהם.

wee38

New member
מעבר לספרד

ראשית תודה . מה אתה יודע על קהילה של ישראלים במלגה או בברצלונה? האם קיימים קשרים בין הישראלים שחיים שם? חיי קהילה? עזרה ל"חדשים?"

maozeitan

New member
איזו סוג של עזרה לחדשים ?

איזו עזרה את בדיוק צריכה? במציאת עבודה הם וודאי לא יעזרו לך כי בספרד הם תמיד מעדיפים לקחת מקומי ולקבל את ההטבות הממשלתיות עליו, אז בקטע של עבודה הם לא עוזרים, בקטע של ניירות עבודה ומסמכיאדה וכו' הם גם לא עוזרים אלא אם כן את דתיה שומרת שבת ומצוות גדולה וממוצא מזרחי (צפון אפריקה ומרוקו בפרט) ואז כן יהיה להם איזה שהוא דרייב לעזור לך ואולי לתת לך להיות מורה לעברית בבית ספר שלהם שתלמדי את הילדים לברך על האוכל ולקרוא ברכת המזון אחרי כל ביס שהם אוכלים. בקטע של קשר בין הישראלים לבין עצמם תלוי מאיזה רקע סוציו אקונומי את מגיעה, יש פה די הרבה ישראלים בקוסטה דל סול והם מתחלקים לשתי קבוצות קבוצת התפרנים שאני משתייך אליהם (אנחנו אחלה חבר'ה) ויש את אלה שיש להם פה עסקים ומגלגלים מאות אלפי אירו בשנה כמו מנכ"ל של חברת הלבשה גדולה, יש פה אחד שיש לו חברת בניה מאד גדולה ומחזיק 2 יאכטות והוא מיליונר גדול עוד אחד שיש לו מלונות ויש עוד הרבה שהם מפוצצים אז אם את עושה עסקים כמוהם הם ישמחו להיות חברים שלך ואם לא אז הסיכוי שלך להתחכך איתם הוא במסיבת פורים או חנוכה ששם הם באים עם הילדים.

maozeitan

New member
מה שכתבתי נכון לגבי מאלגה בלבד.

לגבי ברצלונה כדאי לך לקבל מידע עדכני ממישהו שחי שם היום אני עזבתי את ברצלונה בשנת 2005

wee38

New member
מעבר לספרד

המידע שאני מחפשת הוא בעיקר פרטים על התארגנות במקום מבחינת ילדים - בתי ספר מומלצים , האם בתי ספר ממלכתיים הם איכותיים, מתי מתחילה שנת הלימודים, חופשים, מידע לגבי אתרים שנותנים טיפים בנושאי מציאת בית או דירה וכדומה. אני לא מחפשת עבודה בשלב זה. ואנחנו מגיעים עם אישורי עבודה. אתם החבר'ה התפרנים נפגשים, חוגגים חגים ביחד ? יש לכם חיי חברה ?

maozeitan

New member
בגדול נפגשים כן אבל אנחנו צעירים בלי ילדים

ולא נראה לי שאת תשתלבי איתנו טוב עם ילדים כאילו זה לא מתאים בכלל, הישראלים התפרנים הם בד"כ חברה צעירים בלי ילדים והם בקטע של העישונים בעיקר ירוק אם את מבינה (אני אישית לא בקטע) ופחות בקטע של חגים ויותר בקטע של יציאה ביחד למועדונים. טוב ככה לגבי חופשים ושנת לימודים אני ממש לא בעניינים כי אין לי ילדים (לפחות עד כמה שאני יודע !). ובתי ספר איכותיים? בספרד? לפחות במלאגה זה לא כזה איכותי, החינוך בספרד על הפנים ואם את רוצה בית ספר טוב כדאי לשלוח לבית ספר אנגלי פרטי ולהפרד מ-400 אירו חודשיים. מציאת בית זה ממש לא בעיה או שהולכים לסוכנות תיווך והיא זו שמחפשת עבורכם את הבית וגם מוצאת או שמסתכלים על מודעות השכרת דירות ברחוב, ישנו גם האתר הזה לוקו שדומה בדיוק לאתר הומלס רק שהוא בספרדית ומחולק לפרובינציות ושם ניתן לחפש דירות להשכרה.

למעלה