מעבר לספרד

shay10cc

New member
מעבר לספרד

שלום לכולם. אני אשתי והילדה (8 חודשים) מתכננים לעבור לספרד ,לי ולקטנה יש אזרחות אירופאית(פינלנד) ,אשמח לקבל קצת מידע על אפשרויות תעסוקה(אם יש אתרי חיפוש עבודה), הוצאות מחייה בסיסיות, וכל מידע יתקבל בברכה. תודה מראש.שי.

gatissima

New member
ברוכים הבאים לספרד

ספרד היא מדינה גדולה ויוקר המחייה משתנה מאוד מאיזור לאיזור, הערים הגדולות מדריד וברצלונה באופן טבעי יקרות יותר ושכר הדירה למשל יכול להיות גם כפול מאשר בערים אחרות באופן כללי ספרד היא לא מדינה יקרה יחסית לאירופה והייתי אומרת (בזהירות רבה) שיוקר המחייה וכן ההכנסה די דומות למה שבישראל כמובן שיש דברים יותר זולים ויש דברים יקרים יותר. לגבי אפשרויות עבודה אתה יכול להסתכל באתר http://www.infojobs.net/ חוץ מזה כבר עניתי פה באתר לא מזמן לכמה אנשים ששאלו על ספרד כולל אתרי חיפוש דירה רכב וכו' אז אתה מוזמן לעשות חיפוש אחורה בהצלחה

TrigATUSA

New member
מה את חושבת על הסיכויים למצוא עבודה אם לא

מדברים ספרדית?

polop

New member
אתה חייב תמיד לבאס?

ובכלל איפה אתה גר? ארה"ב? אירופה? זה נראה שאתה חי בכל העולם

TrigATUSA

New member
אני נותן תשובות מתוך הידע והניסיון שלי

אני משתדל שהן יהיו כמה שיותר קרובות למציאות למרבה הצער המציאות לא תמיד עונה לציפיות של כמה אנשים

forglemmigej

New member
בספרד מדברים ספרדית

ובכלל ברוב מדינות אירופה השפה השלטת היא לא אנגלית ויש יותר דוברי צרפתית וגרמנית מאנגלית. ההסתכלות על העולם במשקפיים אמריקאים לא נכונה בכלל . אם תגישי קורות חיים לכל מדינה באירופה שהיא לא דוברת אנגלית ידיעת אנגלית לא תתן לך שום יתרון, עדיף להתמודד עם השפה של המדינה אליה רוצים להגר ואנגלית תמיד טוב שתהיה בקורות חיים אבל כשפה משנית.,

Nobilis

New member
בהערת אגב...

זה לא מדוייק. האנגלית נפוצה יותר כשפה מדוברת (לא בהכרח כשפת אם) מכל שפה אחרת. כמו כן, היא נפוצה יותר (כשפת אם) מצרפתית. טבלה (נתונים מלפני 2007, כאשר סביר שתפוצת האנגלית כיום רק גדלה בהמשך למגמה הקודמת): http://en.wikipedia.org/wiki/Languages_of_the_European_Union#Language_skills_of_citizens

irai

New member
שאלה ל TrigATUSA

בעבור איזה שכר הייתה ממליץ להסכים לעבור לאירופה (אירלנד) למשפחה עם 2 ילדים שיצטרכו גנים כאשר בארץ המשפחה רגילה לחיות בתנאים טובים. בארץ 2 בני הזוג עובדים בהיי-טק ושם לא בטוח עם הבן זוג השני יצליח למצוא עבודה.

TrigATUSA

New member
תלוי מה מטרת הנסיעה

אם כל מה שעומד בפניכם זה הייתרון הכלכלי, צריך לעשות חישוב מדוייק של ההוצאות שלכם בישראל ובאירלנד באותה רמת חיים ולהעריך מה מעבר לזה תרצו כי שתרגישו שכל הטרחה במעבר הייתה שווה אני לא מכיר את המחירים באירלנד, ובייחוד לא את ההוצאות על גידול ילדים יש סיבות אחרות שגורמות לאנשים לעבור - כמו למשל, פיתוח מקצוע, חוויה, הכרות עם תרבות אחרת, שיפור האנגלית ועוד אם הסיבות האלה נכונות בשבילכם, השאלה של השכר נהיית יותר משנית. בגדול, פוטנציאל ההשתכרות לאורך זמן בהיי טק באירופה גבוה יותר מבארץ.

Nobilis

New member
אני חושב שזאת אותה תשובה לכל מדינה...

למי שעובדים במקצועות מסויימים (לדוגמא - היטק) יש לפעמים סיכוי למצוא עבודה בחברות ששפת העבודה בהן היא אנגלית. יש כאלו בכל מדינה באיחוד (אני, לדוגמא, מכיר אדם שעבד בשתי חברות כאלו בהולנד). אבל, לטווח הארוך, ובכלל, גישה ראויה לשוק העבודה מחייבת ידיעת השפה המקומית. ולכן, למי שמתכנן לעבור למדינה שאינה דוברת אנגלית מומלץ לוודא מראש שמחכה לו עבודה שם, או לקחת בחשבון (מבחינת משאבים) שיתכן ויצטרך להקדיש לפחות חצי שנה ללימוד השפה כשלב מקדים אם לא ימצא עבודה כאמור. ואגב, לימוד השפה מומלץ בכל מקרה, כאמצעי להתערות טובה יותר בחברה המקומית.

TrigATUSA

New member
רק הערה קטנה

מההתרשמות האישית שלי והלא מדעית (שכללה בדיקת משרות בתחום מסויים בהיי טק במשך קרוב לשנה) עיקר המשרות באנגלית ביבשת (במדינות שאינן דוברות אנגלית) היו בהולנד, בלגיה, ופחות בשוויץ היה לי בזמנו חיפוש אוטומטי באתר MONSTER שחיפש מילות קוד מסויימות בכל המדינות שהאתר הזה מכסה, ואילו המדינות שהופיעו בחיפוש

gatissima

New member
לגבי עבודה ללא דוברי ספרדית

מנסיוני האישי קשה מאוד למצוא עבודה בספרד ללא ספרדית, ואפילו מי שמדבר אבל ברמה בסיסית. זה אמנם נכון לכל אירופה אבל יש הבדל משמעותי אחד, ספרדית היא שפה שמדוברת כמעט בכל אמריקה הלטינית (להוציא ברזיל ) על המשרות בספרד מתחרים מלבד ספרדים מהגרים (חוקיים ולא חוקיים) מהמדינות האלו החל מנקיון ומלצרות וכלה בהייטק, ספרדית היא תנאי כמעט הכרחי. על המשרות לדוברי אנגלית, למשל הוראה יש קופצים רבים שזו שפת האם שלהם אנגלים בעיקר. החדשות הטובות הן שספרדית היא שפה שקל יחסית ללמוד ואפשר עם השקעה ומאמץ להגיע לרמה גבוהה בזמן קצר יחסית. למי שמתכנן להגיע לספרד כדי לעבוד שם מומלץ בחום להשקיע בלימוד השפה.

TrigATUSA

New member
את יכולה להגדיר מה זה זמן קצר?

אני למשל לומד צרפתית כבר שנתיים בקורסים ואני אפילו לא מתקרב לרמה בה אוכל למצוא עבודה במקצוע האם בספרדית זה יותר מהיר? מסקרנות, מה הסיבה את חושבת שעושה ספרדית לשפה יותר קלה?

forglemmigej

New member
כנראה שאין בה 24 זמנים שונים ומשונים

זו גם שפה פונטית בניגוד לצרפתית

TrigATUSA

New member
../images/Emo45.gif

כאמור אני לא מומחה (עדיין...) אבל בהחלט צרפתית עושה רושם הרבה הרבה יותר פונטית מאנגלית -אני עושה מעט יחסית טעויות של קריאה, גם אם אני לא מבין מה כתוב

למעלה