מעבר לניו גרזי

נירססס

New member
מעבר לניו גרזי

שלום קיבלתי הצעת עבודה שכוללת מעבר לניו ג'רזי עכשיו נשאר רק לסגור נושא השכר ולכן יש לי מספר שאלות
1. כבודק תוכנה DWH כמה שכר בערך אני אמור לבקש על מנת לחיות בצורה סבירה יחד עם אשתי (בדקתי בכמה אתרים והסכומים משתנים בהפרשים גדולים בין 60-90 אלף דולר שנתי
2. באיזה איזורים מומלץ לגור בניו ג'רזי העבודה היא בג'רזי סיטי
3. כמה עולה בערך שכר דירה לדירה 3 חדרים + עם אפשרות של הכנסה של בעל חיים
תודה רבה לעונים

יוספוס11

New member
בעל חיים יצמצם את מבחר הדירות אותן תוכלו

לשכור. רוב הדירות להשכרה אינן חובבות בעלי חיים. או לפחות אינן מרשות כלבים גדולים. בקשר למגורים, אם אין לכם ילדים, ג'רסי סיטי היא מקום בסדר. אם היו לך ילדים עדיף היה פרבר ידידותי יותר לילדים וכאלו יש בניו ג'רסי, אבל לא ממש בקרבת ג'רסי סיטי. בכל מקרה, במצבך עדיף בכל מקרה להיות קרוב לעבודה מאשר לנסוע בבקרים מרחקים גדולים.

כנס לאתר www.apartments.com ובדוק קומפלקסים ודירות באיזור. אתה יכול להריץ שאילתות עם פילטרינג על בעלי חיים כדי למצוא מקום שמאפשר מגורים שמאפשר את זה.

נירססס

New member
תודה

תודה דבר ראשון
כן ראיתי שהרבה דירות לא חובבות בעלי חיים
אבל חלקם כן מוכנים כלב קטן כמו שיש לנו
וכן אין לנו ילדים
אם תוכל לעזור לי בנושא השכר שם אני ישמח
בכול זאת חשוב לנו לשמור על רמת חיים סבירה
כלומר פה ושם מסעדה סרט וכדומה
ממה שאני ראיתי לבנתיים
דירה באזור ג'רזי סיטי יעלה בסביבות 2500 דולר +
וביטוח רכב + ביטוח רפואי + קניות לבית +אינטרנט+ חשמל + דלק משהו בסביבות ה1500 דולר
נוסיף בילוים 500 דולר
הגענו ל4500 דולר האם החישוב הזה הוא חישוב נכון?

Boston Guy

New member
אוי ואבוי

תגיד לי - בארץ אתה חי מ 4500 ש"ח בחודש? לא ממש משנה אם ברוטו או נטו.
החישוב שלך הוא כל כך נאיבי ולא מציאותי שקשה להגיד לך בכלל מאיפה להתחיל לחשב מחדש.
עלות דיור, כ"כלל אצבע", צריכה להיות לא יותר משליש (30%) מההכנסה שלך נטו. כלומר - אם אתה מתכנן להוציא על דיור 2,500$ לחודש, הנטו שלך צריך להיות לפחות פי 3 מזה - 7,500$ לחודש.

נירססס

New member
אוקי צודק ולכן אני פה

אני יודע שהחישובים לא ריאליים לכן אני פה ושואל אנשים שיש להם קצת יותר נסיון ממני בנושא הזה
וכול הדבר הקטנים כמו שROYNJ כן יש לי את הדברים האלה וגם אם לא יש לי את הכסף נזיל לקנות אותם בלי שום קשר למשכורת
אני מסכים שהשנה הראשונה והשני מלאה בהוצאות שאני אפילו לא חושב עליהם כרגע ויהיו בעתיד
לכן שכתבתי את ההודעה בפורום אני מתייעץ כדי לדעת בגדול מה זה שכר ריאלי כמו שטענתם ובצדק
ובקשר לטענה שלך אני לא רואה שום חברה שתשלם לבודק תוכנה 7500 דולר בחודש
לכן מה ששאלתי מה הוא השכר הריאלי שאני אמור לדרוש
הרי בסופו של דבר אני לא יעבור לאהרב כדי לחיות מיד לפה
שפה אני מרוויח מספיק כדי לא לחשוב על כול שקל שאני מוציא מכיסי

RoyG NJ

New member
כסף נזיל זה הוצאה שאתה צריך לקחת בחשבון.

אתה שואל כאן שאלה כביכול על כדאיות, אם לא תיקח בחשבון את ההוצאה של אלפי דולרים לרהט את הבית + לקנות רכב וכו' , אתה עושה טעות.

זה ממש לא קשור לתפקיד שלך או למה הם יכולים או לא יכולים לממן, זה תלוי בך, אתה בוחר לעבור למקום עם יוקר מחיה אדיר וזה תלוי בהרבה דברים - האם אשתך תעבוד ?
90K כלומר 7500$ ברוטו , אפשר לחיות עם זה , אם תקזז את ההוצאות הראשוניות ... בשנתיים הראשונות לא ממש תרוויח כסף.

נירססס

New member
כן צודק

בגדול כסף נזיל זה הוצאה שאני לוקח בחשבון בוא נגיד שבנזיל יש לי משהו בסגנון של 20 אלף דולר שאין לי בעיה להוציא אותם למען המטרה הזו בנוסף שאני כן יבקש מהחברה פה בארץ ששולחת אותי רכב ועוד הוצאות נלוות אחרות כי אחרת כמו שאתה אומר זה יהיה מאוד קשה
בקשר למקום העבודה מעבר לזה שזה אחד הבנקים הגדולים בארצות הברית אני לא יודע הרבה והעבודה בניו גרזי זה לא היה בחירה שלי זה של החברה מארץ ששולחת אותי (מכיון שיש לי ראיון לסגור שכר וכדומה אני פה כדי לדעת בדיוק מה אני צריך לבקש בהתאם לאזור מגורים)
בנוסף זה לא ריילוקיישן מהבחינה שזה לא מוגבל בזמן זה כרטיס לכיוון אחד זה לא ריילוקיישן ל2-3 שנים ואז יש לך חבילת ריילוקיישן שמשלמים לך שכר דירה וכדומה
בקשר לפיסקה השניה
אשתי אמריקאית במקור לכן היא יכולה לעבוד אך אני לוקח בחשבון שיקח לה זמן למצוא עבודה
את ההוצאות הראשוניות אני יכול לחסות אני מאמין בעזרת הכסף הנזיל לפחות חלק לא קטן ממנו
מבחינתי זה שאיפה שתמיד רציתי מגיל קטן לכן אני יכול לספוג עד גבול מסוים אין טעם לעבור לארצות הברית ולחיות מהיד לפה
לכן אני מנסה לאסוף מידע כמה שיותר כמו שאמרת 90K אפשר לחיות עם זה אבל שווה לי לבקש גם רכב וביטוח רפואי או גם מענק חתימה שיעזור בשביל ההוצאות הראשונות כפי שציינת
וכדומה על חשבון החברה כמה שאני ידע יותר יהיה לי יותר פשוט לדעת מה לבקש ובסופו של דבר להגיע להחלטה

RoyG NJ

New member
רכב זה לא דבר שנהוג לתת בארה"ב.

אבל כבר ראיתי מקרים.
קח בחשבון שבאיזור JC לרוב החנייה תעלה כסף וזה יכול להיות סכום לא מבוטל.
השלמת הכנסה של אישתך ברמה של 30K בשנה בהחלט תעזור ותהפוך את העסק ליותר משתלם.

Boston Guy

New member
אני חושב שעכשיו קלטתי את הסקיצה...

בוא נראה אם הבנתי נכון:
זה לא ש"מעביד מעוניין לעשות לך רילוקיישן" - זה בעצם אתה שמחפש דרך לעבור לארה"ב על בסיס זה שבת הזוג שלך היא אזרחית, והמעביד אולי יסכים להעסיק אותך שם.
המעביד בת'כלס אמר לך שהוא מוכן להעסיק אותך בתנאים של עובד מקומי - או פחות (למה לא לנצל את הלהיטות שלך לעבור?) - ולכן אתה בעצם לא מקבל שום סיוע ברילוקיישן, לא משלמים לך על כלום ואפילו ביטוח רפואי אתה לא תקבל.
אני מניח שהמעביד אפילו לא ירצה לשלם כדי להוציא לך ויזת עבודה - וגם העלות של תהליך קבלת הניירת יהיה על חשבונך.

האם מה שקלטתי קרוב למציאות?

נירססס

New member
לא בדיוק

לא בדיוק המעביד לא אולי יסכים להעביד אותי שם אני מגיע בתור עובד שלו אבל ממה שאני הבנתי שבעיקרון לתפקיד שלי הם מגייסים אנשים שחיים שם ושהם ייצרו איתי קשר בהתחלה על מנת לעבוד אצלם בארץ וסירבתי ועלה האפשרות הזו והגענו לסיטואציה הזו.
וכן הוא יעסיק אותי בתנאים של עובד מקומי אבל את הויזה אני יקבל על חשבונו אין שום קשר לאשתי היא לא כלולה בסיפור מבחינתם
בנושא של התנאים יש לי פגישה בקרוב ולכן אני פה אני רוצה לדעת מה לדרוש ואיזה תנאים לקבל
ואם לא לקבל אותם אז נשאר פה בארץ זה לא אסון

Boston Guy

New member
בוא נחזור שניה שלב אחורה

מההודעה שלך אני מבין שכרגע אינך עובד עבור המעביד הזה, ושהתפקיד שעבורו יגייסו אותך הוא בודק תכנה - כלומר איש QA.
כלומר, ויזת העבודה היחידה (שאני יכול לחשוב עליה) שהמעביד יכול לבקש עבורך היא ויזת H1B.
האם יש לך תואר אקדמאי 4 שנתי מלא מבית ספר מוכר (accredited) ?

נירססס

New member
כן ואני יסביר שיהיה ברור

כן אני לא עובד עבור המעביד הנ"ל הסיפור הוא כזה בקצרה
הקורות חיים תמיד מסתובבים בין הרבה חברות וכול הזמן יוצרים איתך קשר ושואלים
ואני תמיד עניתי אם יש משהו בארצות הברית אני ישמח לשמוע אם לא אז זה לא רלוונטי
אחד החברות חזרה אלי לאחר כמה זמן ואמרה לי על עבודה בניו גרזי
עברתי משהו כמו 4 ראיונות ונשאר הראיון אחרון עם מנהלת ריילוקיישן שזה לסגור מולה את כול הפרטים לפי מה שהבנתי מהשיחה שלי עם אחד המגייסות במשאבי אנוש
לפי מיטב הבנתי הויזה היא H1B (למרות שהם יודעים שאשתי אמריקאית אבל אמרתי להם שלא התחלתי בשום תהליך של הוצאת גרין קארד דרכה ולפי מה שאני יודע זה לוקח יחסית המון זמן)
וכן יש לי תואר אקדמאי שסיימתי אותו ב 3 שנים מנהל עסקים התמחות מערכות מידע ומחשבים
התפקיד הוא איש QA אבל כמו בכול מקצוע זה מחולק לרמות מסוימת יש בודקי GUI ועד אוטומציה
אני איש QA DWH כלומר אני בודק מאגרי נתונים בהתאם לרגולציה מאוד ספציפית שנקראת באזל 2 שלרגולציה הזו גם הבנקים בארצות הברית כפופים לה

Boston Guy

New member
והחברה משוכנעת שתעמוד בקריטריונים של הויזה ?

תואר תלת שנתי הוא בעייתי - האמריקאים די קשוחים בדרישה שלהם לתואר ארבע שנתי.

Bachelor's Degree
Completion of the degree program generally requires at least 4 years but not more than 5 years of full-time equivalent academic work.

נירססס

New member
אני חושב שכן

התואר שלי בעיקרון הוא אמור להיות 4 שנים זה שאני דחפתי קורסים וסמסטר קיץ במשך 3 שנים אז סיימתי לפני הזמן
לכן אני לא חושב שתיהיה בעיה בנושא הזה

TrigATUSA

New member
כל התארים באוניברסיטאות ישראליות

הם שלוש שנים, אבל מוכרים כשווי ערך לתואר אמריקאי ארבע שנתי לצרכי H1B

Boston Guy

New member
הפקולטה להנדסה בתל אביב יודעת את זה?

למה הכריחו אותי ללמוד ארבע שנים אם "כל התארים בישראל הם שלוש שנים"?

לול. עבדו עליך...

אני מכירה המון ישראלים שקיבלו H1B עם תואר

של שלוש שנים
כולל אני בעצמי... פעם מזמן
התואר צריך לעבור הערכה ובסוף קיבלתי מסמך מהגוף המעריך שהתואר שווה ערך לתואר ראשון 4-שנתי אמריקאי.

לפחות באמריקה אין א׳

זה כבר עושה את החיים יותר קלים

(מתנצלת על ההתפתרצות הלא מנומסת, אבל אני לא הייתי מקבלת לעבודה מצריכת חשיבה מכל סוג שהוא, מישהו ששפת האם שלו כושלת באחד החוקים הכי בסיסיים. זה עושה רושם חפפני (במקרה הטוב) ומטומטם (במקרה הפחות טוב). הטעות הזאת לא קשורה לעולה חדש (בטח לא אם הצלחת ללמוד בשלוש שנים תואר אקדמי ארבע-שנתי בעברית), לטעות הקלדה או לדיסלקציה.)

נירססס

New member
בכול אופן תודה לכולם על התשובות עזרתם מאוד

וחלב מוקצף
בקשר למה שאמרת שלא היית מקבלת מישהו לעבודה מישהו שהשפת אם שלו כושלת
אני רק יכול לומר לך שהתגובה שלך לא במקום
א. תודה שאת לא זאת שאני צריך לחפש אצלה עבודה
ב. אני דובר 5 שפות כמה את?
ג. אל תשפטי אנשים על איזה משפט וחצי שרשמו באינטרנט שאת לא מכירה את האדם כי שאני רושם תגובה באינטרנט בדרך כלל זה נכתב בחפיפות
ד. העברית שלי מספיק טובה כדי לקבל 730 בפסיכומטרי
ה. קצת צניעות לא תזיק לך

למעלה