מעבר למקום סיעודי

indi10

New member
מעבר למקום סיעודי

אימי חולת אלצהיימר כבר מספר שנים. לאחר תקופה ממושכת שטיפלנו בה בבית ולאור העובדה שמצבה מחמיר בקצב יחסית מהיר לאחרונה, החלטנו להעבירה למחלקה סיעודית. אבי ימשיך לגור בבית. והדילמה היא איך מעבירים אותה.... מה אומרים לה? נכון שכבר חלק ניכר מהזמן היא לא מזהה את הבית, אבל עדיין אנחנו מתחבטים בדילמה איך עושים את זה. אשמח לשמוע עצות.....

ענתי44

New member
מעבר למקום סיעודי

אחרי שמצאתם מקום שמתאים לכם והגשתם את הבקשה לקוד. הווה אומר מיטה למשרד הבריאות. אני חייבת לומר לך שהקושי הנפשי שלכם, אביך והילדים קשה יותר משל אמא, וכן המעבר לא יהיה לה פשוט או קל. אני ממליצה לך לא לומר לה כלום. זה רק ילחיץ אותה ובמילא תשכח אז אין טעם לומר מראש. ביום המעבר כשהיא תשאל לאן, אפשר לומר לה שהולכים לבדיקה בקופת חולים, בית חולים, למלון חדש, לבקר מישהו. ובמקום הצוות של המקום שהוא מתורגל מאוד יעזור לכם להכניס אותה לחדר ולהסביר. יהיה לה קשה מאוד ייתכן שתשאל אתכם כל הזמן מתי חוזרים הביתה ואתם תענו לה שבקרוב כי משפצים את הבית, צובעים, או שהרופא יגיד שמותר לך לחזור או כל דבר שהיא תקבל. ממליצה מאוד להביא איתה חפצים יקרים, תמונות נכדים, הכרית או השכמיה האהובה מהבית. דברים שיתנו לה תחושה טובה יותר. זה יקח זמן אבל לבסוף היא תסתגל למקום שלה. ואתם תדעו שהיא מטופלת כמו שצריך. כמובן שגם תוודאו שהכל בסדר. אני אספר לך את הסיפור של אמא שלי. לפני כשנה התברר לי שעליי לעבור ניתוח קשה שאין מנוס מלעבור אותו. ושההחלמה במקרה הטוב לפחות חודשיים. מאחר ואני עם אמא בבית כמובן שדאגתי מה יהיה עם אמא. התלבטתי אם להביא עובדת זרה, להסדיר שמטפלת פרטית ישראלית תגיע כמה פעמים ביום. בסוף החלטתי שהכי טוב עבור אמא זה להעביר לבית אבות שצמוד למרכז יום שהיא הולכת אליו, זה קרוב לבית, העובדים שם מכירים אותה ואוהבים ואמא מכירה את המבנה. וגם חששתי שבמקרה ולא אקום מהניתוח אמא תהיה מוגנת עד שאחותי תקח את המושכות.אז רשמנו אותה ל"נופשון" כלומר שהות לזמן מוגבל בתשלום מלא. ובמימון שלנו. ביום המעבר, המטפלת הפרטית הישראלית שלנו, שהיא כבר בת משפחה, ארזנו לה בגדים וגם את התמונות ואת הכלבלב האהוב עליה ( צעצוע רך שהיא לפעמים ישנה איתו ) וכרית עם תמונות הנכדים ולקחנו אותה ברגל. היא שאלה לאן ואני אמרתי לה למתנס החדש ( כך קוראים למרכז יום כי כשהיתה בריאה היתה פעילה במתנס ) היא הביטה לתיק עם הדברים הורידה ראש ושתקה. אני משוכנעת שהיא הבינה. אולי לא שהיא בבית אבות אבל שזה לא הביקור הרגיל. בכניסה חיכה לנו עו"ס נפלא שדיבר עם אמא ועלה איתנו למחלקה. אחרי תהליך קבלה ארוך, כשאמא ישנה צהריים, עזבתי. הדבר הכי קשה שעשיתי בחיי, ולמרות הכל הכי טוב. כי ההחלמה מהניתוח היתה מורכבת ונמשכת אפילו עד היום. כל יום התקשרתי לאמא ואמרתי לה שאני באילת בטיול מהעבודה. והיא אחרי כמה דקות חיפשה אותי ושאלה. והלחץ דם שלה שכרגיל טוב עלה. ביקרו אותה הרבה ובכל זאת היה לה לא קל. אבל היא גם למדה להסתגל למקום, אהבה את הצוות. אפילו שחזרה הביתה בתום חודשיים בשמחה וברצון לא היה לה רע בבית אבות. ואני ידעתי שהיא בידיים טובות ושאני יכולה להתרכז בלהציל את חיי ולטפל בבריאותי. שיהיה לכם בהצלחה

indi10

New member
תודה..

ברור לי שהתהליך לא פשוט.... וברור לי עוד יותר שהקושי הנפשי הוא יותר שלנו. אבל המצב שלה מיתדרדר ולעיתים יותר קרובות היא כבר לא מתמצאת בבית (אני כבר לא מדברת על מזהה אותנו..שזה כבר מזמן לא ממש קורה..). אפילו היום כשאני מדברת איתה יום יום אין לה מושג מה היה אתמול.או מה זה בכלל אתמול. במידה ואנחנו מוכנים לשלם פרטי..האם עדיין צריך קוד? עזרת לי מאוד....

ענתי44

New member
למה שלא תקבלו קוד?

אני ממליצה לך לברר במשרד הבריאות האם צריך קוד אם זה פרטי שלכם. בכל אופן הפרוצדורה של פתיחת קוד לא קצרה ובמקרים רבים המשפחה משלמת פרטי עד קבלת הקוד. לפעמים יש גם הסדרים עם המקום. הקוד ניתן לפי מצב החולה וילדיו. בודקים את מצבו הכלכלי, נכסים, כמו דירה, חסכונות וגם מצבם של הילדים. לפי המצב קובעים בכמה משרד הבריאות ממן בין קרוב למאה אחוז במצב כלכלי מסוים ועד שהעלות היא על החולה והמשפחה. אצל סבתא שלי בזמנו זה היה שהביטוח לאומי שסבתא קיבלה עבר אליהם וכל אחד מילדיה שילם למשרד הבריאות על פי הסכום שנקבע לו.

רגינה9

New member
מוסיפה קישור לנושא נוהל לקבלת קוד

אישפוז במוסד סיעודי ניתן כמובן לעשות באופן פרטי, ללא קבלת קוד ממשרד הבריאות. כפי שענתי כתבה, הקוד ניתן ע"י משרד הבריאות בהתאם למצבה הכלכלי של המשפחה. מצרפת קישור לאתר משרד הבריאות, לחוזר המפרט את הדרישות והקריטריונים לקבלת הקוד. תוכלי באמצעותו לקבל מידע ראשוני, באם אתם זכאים ובכמה.

7575

New member
לא יודע

חולה אלצהיימר זה אדם שצריך טיפול צמוד ביותר,השגחה אחד על אחד,אמא שלי מטופלת בביתה בה היא גרה 50 שנה,ע'י מטפלת זרה מעולה,שזוכה אצלי לתנאים בהרבה מעל המקובל. אני אישית לא הייתי רוצה שאימי תהיה מטופלת במקום שיש 2 או 3 אחיות על עשרות קשישים במקרה הטוב

zs1957

New member
תשאיר את האמא בבית

אם אתה מרוצה מהטיפול של העובדת הזרה באמך אין שום סיבה להוציאה מחוץ לבית. בבית היא מקבלת את הטיפול של אחת לאחת מבלי להיות עם 30 מטופלים במחלקה. אם האמא שקטה ואין לה הפרעות התנהגות קיצוניות אין צורך להוציאה מהבית. אנחנו טיפלנו באמנו ז"ל בבית עד יום מותה.גם דרורה טפלה בהוריה בבית וענתי מטפלת באמה בבית.

ענתי44

New member
חייבת לומר משהו

כל משפחה בוחרת את הפתרון המתאים ביותר לה וליקירה החולה. זה תלוי בהמון משתנים כמו מצב החולה, מצב המשפחה וכדומה. הפתרון של העברת האדם לסביבה המותאמת לצרכיו ומצבו הוא פתרון טוב בדיוק כמו השארתו של החולה בבית והבאת עובד זר, או פתרון של בן משפחה שלוקח על עצמו את הטיפול העיקרי ביקירו שחולה. אין פתרון טוב אחד שמתאים לכולם וגם לאותו חולה בזמנים שונים מתאימים פתרונות שונים. דרורה תמיד הדגישה שאין פתרון טוב יש פתרון פחות רע. בכל אחד מהפתרונות יש בעד ונגד. יתרונות וחסרונות. כל אחד מאיתנו הוא המכיר את בן משפחתו החולה הכי טוב ויודע מה עדיף לו וכן, לשאר בני המשפחה.

לבי לבי איתך

לדעתי אם תשדרו לאמא שמשהו טוב עומד לקרות , והיא בעזרת השם תהיה במקום בטוח...זה יעשה את העבודה. כמובן שזה לא קל. תאמיני לי אני עובדת בבית אבות ואני רואה הכל מקרוב. במחלקה בה אני עובדת רובם עם אלצהיימר אנשים מקסימים , אבל ללא ספק זקוקים לעזרה שלא תמיד קיימת בבית. אם יש לך שאלות שאני יכולה לעזור אז בשמחה. צרי אתי קשר במסר. המון הצלחה.

indi10

New member
תודות

אני יודעת שאין תשובה אחת, ושאף תשובה או פתרון אינם פשוטים. נכון להיום אבא מטפל באמא במסירות רבה. עד עכשיו לא רצה להיא עזרה. היום הוא נשבר. קשה לו. נפשית ופיזית. והיות ומצבה של אמא מדרדר במהירות, הדילמה היא בין להביא מישהו לבין להעביר אותה למוסד. מצבה היום הוא שהיא אינה אותו בןאדם. מי שמכיר את המחלה יודע שיש התקפות קשות של פראנויה והיסטריה. כשההתקפות תכופות זה מאוד קשה. התקפות שמתבטאות באלימות מילולית ופיזית. גם אם תהיה מטפלת בבית לאבא יהיה קשה. ומגיע לו כמה שנים של שלווה. לפחות כפיצוי על כל השנים שטיפל באמא. אם רק אמא היתה - הסיפור היה אחר. שוב תודה לכולכם.

7575

New member
יש היום תרופות טובות מאוד

אין סיבה שמישהו יסתובב בבית עם פרנויה והיסטריה,יש תרופה יעילה מאוד נוגדת פסיכוזה כמו קלופיקסול. שום מוסד רפואי לא יחזיק אדם חולה עם סימפטומים קשים ללא מתן תרופות. מציעה להיוועץ ברופא מומחה,והכנסה של מטפלת זרה,תמיד אפשר לשמור את האופציה של העברה למוסד סיעודי כמוצא אחרון

למעלה