מעבר למינכן

vered078

New member
מעבר למינכן

שלום לחברי הפורום, בעלי ואני עוברים למינכן בעוד כשלושה חודשים, יחד עם בננו בן השנה וחצי. בעלי עובד בהיי טק ואנחנו עושים רילוקיישן במסגרת עבודתו. רציתי לדעת האם מישהו יכול לעזור לי במידע שימושי אודות אזורי מגורים טובים, קהילות יהודיות/ קהילות של ישראלים והכי חשוב -גן לילד. הבנתי מאנשים שיש במינכן המון גנים דו לשוניים (אנגלית וגרמנית), היות ואוצר המילים שלי בגרמנית מסתכם כרגע בחמש מילים, גן באנגלית הוא מבחינתי הכרח. בכלל, אני אשמח לקבל כל פיסת מידע שימושית אודות אזור מינכן. תודה מראש

אני היתי שוקל

כן לשלוח לגן מקומי. כך את מבטיחה שלפחות בנך ידבר את השפה. לילדים יש יכולת מדהימה ללמוד שפות חדשות וככל שהם צעירים יותר, זה יותר קל *** אני לא יודע לכמה זמן אתם מתכננים לשהות בגרמניה, אם זה זמן קצר(שנה שנתיים) ואחרי זה לא יצא לכם לדבר שוב גרמנית, אז אולי כן עדיף שילמד אנגלית.

אשנתי

New member
שיהיה בהצלחה

ומעבר קל ככל האפשר. האם האנגלית של בנך שוטפת? (אם לא, מדוע גן דו לשוני אנגלית-גרמנית?) בכל מקרה, בגיל הזה הם קולטים מהר מאוד והכי חשוב שהצוות יהיה מודע לעובדה שהילד אינו דובר גרמנית והם יעשו מה שיוכלו כדי להקל עליו, בדר"כ הקושי לא נמשך מעבר למספר שבועות בודדים בגיל הזה ועושה רושם שזו משוכה שכל הילדים מצליחים לדלג עליה בקלות יחסית.

vered078

New member
הרצון לגן דו לשוני

נובע בעיקר מחוסר הידע שלי בגרמנית, אני רוצה להיות מסוגלת לתקשר עם הגננות בצורה נורמלית. מה גם שהבנתי שיש במינכן המון גנים דו לשוניים ואני לא מוצאת בזה פסול. אשמח לקבל מידע נוסף

לא פוסלים.

אבל גם הגן גרמני ניתן למצוא גננות דוברת אנגלית אני אישית לא מכיר גרמניה, אבל פה במקום שאני חי בו מוסדות חינוך (וגנים בניהם) המקומיים רמת החינוך גבוהה יותר מהחינוך הבנלאומי אני רק אומר, אל תשללי מראש תבדקי ....

אשנתי

New member
לא פוסלים

מבינה לחלוטין את הצורך לתקשר עם הגננות כמו שצריך, למרות שכמו שאמרו, ייתכן שהן יוכלו לדבר איתך אנגלית בלי להשתמש באנגלית עם הילדים בגן... חשוב גם לבדוק שאת מרוצה מהמשנה החינוכית ותפקוד הצוות באופן כללי ולא להזניח את הצדדים החשובים האלה ע"ח השפה.

shemesh7079

New member
הי ורד

אתחיל ואומר שכל המידע שלי הוא מאוסטריה ולא מגרמניה. בוודאי יש הבדלים. אנחנו עברנו לכאן לפני 8 חודשים, אני לא דוברת גרמנית, אבל מודה שיש לי אוצר מילים קצת יותר גדול מחמש. והסתדרתי בלי בעיות מיוחדות. הגננות שברו את השיניים באנגלית, ואני בגרמנית. אני לא מבינה גדולה בדו לשוניות או תלת, אבל יש אפשרות, למרות שילדים בגיל של בנך הם ספוג, שיהיה לו קשה עם שתי שפות חדשות. לבת שלי לקח בערך חודשיים לדבר גרמנית (היא היתה באותו גיל כמו בנך, ודברה כבר מילים רבות בעברית) וזה אחרי שהיא שמעה את השפה מאבא שלה מיום הוולדה. כדאי לבדוק את זמני ההרשמה לגנים. כאן זה בפברואר-לשנה הבאה. אותנו הזהירו ואמרו שיש רשימות המתנה אינסופיות לגנים הטובים, בפועל קבלנו שני מקומות בשני הגנים שרצינו לא לשנה הבאה אלא מייד כשנחתנו. אם זה היוצא מן הכלל שאינו מעיד על הכלל-אין לי מושג, לפי החברים של אישי-כן. בקיצור, אל תפסלי שום דבר, לדעתי האישית גן דו לשוני זה ממש לא חובה. והגישה הזו תעזור לך במיוחד אם תראי שאין כ"כ הרבה אופציות (אם כי אני מאוד מקווה שיהיו לכם)-אם יש בעיית מקום, מיקום, או שהגנים הדו לשוניים דווקא לא הרשימו אותך.

למעלה