מעבר למוצקים

מעבר למוצקים

יונתן בן 7 חודשים שוקל 7.200 ק"ג. בגיל 6 חודשים התחלנו להוסיף ירקות ופירות לתפריט מה שגרם לעצירה בעליה במשקלו ולכן הפסקנו מוצקים וכעת אני רוצה לנסות שוב. החשש שלי הוא שוב מעצירה בעליה במשקל. כיצד ניתן לעשות את המעבר למוצקים פחות טראומטי? שהרי כמות הקלוריות בפירות וירקות קטנה יותר מזו שבתמ"ל. כיצד ניתן להעלות את הערך התזונתי של המוצקים?

גילור

New member
א. לפירות ניתן להוסיף שקדיה שהוא

עתיר קלוריות ומזין. ב. אפשר, אם מאוד רוצים, להוסיף דייסות. אבל באופן כללי לפי המשקל שציינת, לא נראה לי שהוא סובל מתת משקל. נשמע לי הגיוני שעם המעבר למוצקים העליה במשקל מואטת. הוא אמור כרגע לאכול כ- 4-5 ארוחות תמ"ל ביום + מעט פירות ומעט ירקות עם עוף ( או ששני אלה מחליפים 2 ארוחות או שלא, תלוי בכמות שהוא אוכל). אפשר לשאול מה מלחיץ אותך? למה כ"כ מלחיץ אותך שהעליה במשקל יותר איטית?

כמו כל אמא פולניה

אני רוצה שבני יעלה במשקל. הוא נולד במשקל 3.370ק"ג ובמהלך 4 החודשים הראשונים עלה יפה במשקל והיה באחוזונים גבוהים(סביב ה30%).ב3 החודשים האחרונים עלה פחות במשקל וכעת נמצא באחוזון 9. אז נכון שזה לא ממש חשוב לאיזה אחוזון שייכים אבל בתקופת הגדילה כן חשוב לעלות במשקל מכיוון שזה הזמן שבו מתפתח המוח ואיברים חיוניים אחרים. העליה במשקל היא אינדיקציה לכך שהוא מקבל את כל הצרכים התזונתיים שהוא דורש.

למעלה