מעבר למוצקים

יהלום29

New member
מעבר למוצקים

עבר קצת זמן אז הספקתי לשכוח..
תחנוק בן 6.5 חודשים. התחלתי לתת לו מרק טחון. הולך מצויין, הוא ממש אוהב אוכל כמות יפה.
איך ממשיכים מפה? איך אני יודעת איזו כמות לתת לו? (הוא אוכל 3-4 כפות גדושות, וזה נראה הרבה, אבל הוא מוכן לינוק אחר כך..)
מתי מוסיפים ארוחת פירות? שתי ארוחות בגיל הזה זה בסדר או מוקדם מידי?

בועת sabon

New member
מתי הספקת להגיע למרק?

אני מבינה שסיימתם טעימות של הירקות והפירות.
לאחרונה הייתי בשתי הדרכות שונות בנושא המעבר למוצקים. אחת מהן אמרה שעד גיל 9 חודשים זה רק טעימות בכמות של עד 2 כפות ליום. כל שלושה ימים מוסיפים ירק/פרי חדש ורק לאחר מכן מרק מהרבה ירקות/ מיקס פירות. התזונה העיקרית היא עדיין חלב אם או תמ"ל. שתי ארוחות בגיל הזה נראה לי כמו התקדמות מהירה מדי. מערכת העיכול צריכה זמן להסתגל.

למה לחכות?

לדעתי, בגיל 9 חודשים אוכלים גם מרק, גם פירות, וגם ארוחה נוספת של מעדן בשעות הערב. לגבי הכמות, הייתי נותן כוס או קערה קטנה של מרק, או עד שלא ירצה יותר.

Cafe Latte

New member
מעדן בעיני זה מיותר, אבל הבן שלי אכל

3 ארוחות בגיל הזה. היה מוכן לזה מאוד.

אין מצב למתוק אצלי

גם את הדייסות המתקתי עם פירות. הבעיה שהם רואים את האחים.
בעלי צוחק שהייתי מתה אם הגדול היה אוכל את מה שהשלישי אוכל בגיל שנתיים

יהלום29

New member
דווקא זכור לי שבחצי שנה אפשר לתת ארוחה למי שמוכן

אני זוכרת שעם הבת שלי חזרתי לעבודה בגיל 8 חודשים, והעברתי אותה למוצקים כדי שלא אצטרך לשאוב. לדעתי היא אכלה כבר 2-3 ארוחות בגיל הזה.
השאלה אם הוא רוצה כבר עכשיו - לתת לו? או לחכות?
לגבי טעימות, נתתי לו כמה כפיות בגיל 5 חודשים ומהר מאד עברנו למרק.
פירות הוא טעם בנתיים רק בננה, אבל אני מרגישה די רגועה לתת לו את הפירות הלא אלרגניים כמו תפוח, בננה, אגס.. שאר הפירות נוסיף בהדרגה זה לא בעייה. גם ככה חורף אין עכשיו מבחר

iameden

New member
בגיל חצי שנה ארוחת ירקות היא לגמרי לפי הספר

ונותנים כמה שמוכן ורוצה לאכול... אחרי שבועיים-שלושה-חודש (תלוי ילד, איך מקבל את המוצקים וכו') בהחלט ניתן להוסיף ארוחת פירות. למעשה כל כחודש אפשר לבסס עוד ארוחה. יש ילדים שעושים זאת יותר/פחות מהר... רצוי לזרום איתם ולוודא רק שלא מוחלפות כל הארוחות או שיש פתאום קושי במתן צואה או גזים וכו...

MotheRonit

New member
תזרמי איתו.. אם זה יהיה לו יותר מדי... כאבי הבטן/גזים/עצירות

כבר יודיעו לך שצריך להאט את הקצב ;)
זה נכון שבגיל חצי שנה עדיף לבסס מנה אחת
ולאט לאט להוסיף עוד אחת (נניח שבעה חודשים)
וכן הלאה
אבל אני לגמרי נותנת לתינוקות לקבוע את הקצב... להזדרז או לחכות...
(וכן, לפעמים כשיש הנקה ברקע מעדיפים לתגבר מוצקים על פני מתן בקבוק/פורמולה כשהתינוק לא עם האמא)

מנצלת את השאלה

איך מתחילים? הקטן סופר מוכן מכל הבחינות. אני זוכרת שמתחילים עם כמה כפיות של ירקות מאודים - קודם קישוא, אחר כך גזר, דלעת ובטטה. אבל מתי נותנים? כשרעב או דווקא בין הארוחות? ישר לתת חלב אחרי זה או לחכות? ומתי מקטינים את כמות החלב? רק כשאוכלים ממש מנה?

iameden

New member
מגיל חצי שנה מתחילים לתת ארוחה

כשרעב אבל לא רעב מדי כדי שישתף פעולה. אני כבר הכנתי מרק עם כל מני ירקות ועוף/הודו וטחנתי בלי העוף בהתחלה (רק ממי המרק) ואח"כ הוספתי גם קצת עוף אבל כל אחד בקצב שלו. חורף, אז את שאר המרק תאכלי את ;-) בעיקרוו נותנים כמה שרוצה אבל חשוב לשים לב שאין עצירות ושמצליח להתמודד (להוסיף נוזלים- מים/הנקה אם נראה שמציק לו). ואחרי כן (חצי שעה-שעה) להשלים בהנקה אם מעוניין... כשתתבסס הארוחה כבר אפשר לתת כשיותר רעב אבל בהתחלה רצוי לא למשוך שיהיה רעב מדי כי אז לא תהיה לו סבלנות לאוכל ולהתנסות במשהו חדש וירצה לינוק ולשבוע...

בועת sabon

New member
לא יודעת על איזה ספר את מתבססת

כתבתי את דעתי.
אני יודעת שההמלצה של טיפת חלב שהוקדמה לגיל 4 חודשים חזרה לגיל 6 חודשים. בשתי ההדרכות שהייתי בהן לאחרונה הומלץ לחכות לגיל 6 חודשים להתחילת טעימות וכמובן לראות שהתינוק מראה סימני מוכנות. צריך לזכור שהמערכת שלהם עדיין לא לגמרי מפותחת ולא כדאי לרוץ עם זה (למרות שההתלהבות מובנת) והחלון שדובר עליו הוא בין גיל 6 חודשים ל 9 חודשים.
זה התינוק שלך ואת מכירה אותו הכי טוב. אם הוא לא מקיא, סובל מגזים, עצירות, שלשולים או כל דבר אחר לכי איתו בקצב שלו.

iameden

New member
משרד הבריאות ממליץ מגיל חצי שנה לבסס ארוחה במקביל לטעימות

הם איחרו את גיל הטעימות כי הורים רבים נתנו מנות שלמות כבר בגיל 4-5 חודשים, מה שכמובן לא תואם את קיבתם של הפיצקים... בעיקרון, להבנתי (ממה שנאמר לי על ידי מספר אנשי מקצוע, לא דעה אישית שלי) אם הילד מראה נכונות, אפשר להתחיל טעימות גם שבוע-שבועיים קודם. מאוד תלוי ילד. יש ילדים שצריכים הרבה יותר זמן מאחרים וארוחה תתבסס רק בגיל 8 חודשים ויש מי שבגיל 6.5 כבר יבססו ארוחה אחת, מה שאומר שבגיל 7 חודשים לערך כבר אפשר להוסיף ארוחה נוספת, לאט לאט. כל אחד והקצב שלו.

אושר מ

New member
במוצקים התינוק קובע את הקצב

תכיני אקסטרא ותני לו לאכול מהמרק כל עוד הוא רוצה.ץ כשהוא לא מעוניין יותר (סוגר את הפה, מניד את הראש) לעצור. 20 דקות אח"כ אפשר להציע השלמה בבקבוק או הנקה. לאט לאט הוא יעלה את הכמויות עד שזה יהיה ארוחה.

אנחנו עם בן 7 חודשים וכבר אוכל גם מנת פירות בבוקר וגם מנת ירקות או בשר בצהריים. בדרך לטעימה של דג.
לפעמים לא בא לו והוא סוגר את הפה אחרי כפית שתיים ולפעמים אוכל קערה שלמה.

kyki

New member

מה הכמות של ארוחת מוצקים אתן נותנות לתינוקות?
הבנים בני כמעט 8 חודשים עוד 5 ימים. כבר אוכלים מגיל 5 חודשים שתי ארוחות.

starrynight1

New member
אף פעם לא חשבתי על זה

תמיד הצעתי עוד עד שאין יותר היענות. למשל אני מועכת לקטנה פולקע של עוף ממרק עוף יחד עם קצת מכל ירק של המרק (גזר, קישוא, דלעת, בטטה ותפו"א). לרוב היא לא מצליחה לסיים קערה כזאת. או מועכת קציצה אחת בינונית ברוטב ואח"כ מציעה פחמימה כלשהי (פסטה, אורז, פתיתים, תפו"א). את הקציצה היא כמעט מסיימת ומהפחמימה לא אוכלת לרוב בכמויות גדולות.

Rossay

New member
בגיל הזה תלוי בהם

את יכולה לנסות להציע עוד ארוחה, תנסי ותראי
הקטן שלי בגיל הזה אכל 2 ארוחות גדולות ועוד ארוחה קטנה

למעלה