מעבר למג"ב וחי"ר

eliorr11

New member
מעבר למג"ב וחי"ר

שלום , חבר שלי כעת עובד רס"ר , פרופיל 97 קב"א 52 , יש לו הנתונים המתאימים לחי"ר ואין לו רישופ ]פלילי , הוא תקוע בחיל האוויר לא אישרו לו את הטופס 55 השני שהוא שלח כבר והוא אפילו שלח מכתבים לסג"ן הרמטכ"ל והייתה התערבות מצדם אך עדיין לא העבירו אותו לחי"ר ..... הוא ערק מן השירות והסגיר את עצמו, הוא רק בעל 3 חודשי שירות ללא קורס או משהו , אני מאוד רוצה לעזור לו וחבל לי לראות בן אדם שכזה רציני מסורב על ידי המערכת האטומה.

האם אתם מכירים איזה שהוא מקרה שדרך משקי"ת גחלת מישהו הועבר לחי"ר או מג"ב ? או יש לכם רעיון כלשהוא? שתפו בבקשה.

תודה מראש.

אושי231

New member
רק אוכל לומר שככל שיעשה עבירות רבות יותר

כך המעבר יתרחק ממנו.
אני לא מאמינה שנשאר יותר מידי מה לעשות מעבר למה שעשה, אבל הוא כמובן יכול להמשיך לכתוב מכתבים לכל הגופים הרלוונטים בצה"ל ע"מ לעבור.
לגבי גחל"ת- כאחת שעבדה איתן צמוד צמוד, אומר לך שלא חי"ר ולא מג"ב ירצו חייל שיגיע אליהם מהכלא. יותר נכון יהיה לומר שזה הדבר האחרון שהם ירצו, כך שאם הוא בונה על להיכנס לכלא ולחכות שגחל"ת יעבירו אותו- הוא יכול לשכוח מזה.

מה שאתה כן יכול לעזור לו זה לדבר איתו ולהסביר לו שלא שווה לשרוף את כל השירות שלו בגלל איזשהו רעיון שהוא התקבע עליו. כל עוד הוא לא עובר, שישנה פאזה ויתחיל להיות חייל כמו שצריך, שישרת את המדינה בכבוד. יש הרבה תפקידים בח"א שהוא יכול להיות מסופק בהם. לפעמים בחיים צריך להתבגר ולהתפכח, להתקדם הלאה ולא להיתקע במקום שלא מקדם אותך לשום דבר.

שיהיה בהצלחה.

אושי231

New member
לא בטוחה שהבנתי אבל מן הראוי שכשאדם

משקיע בתשובה עבורך, תנהג כלפיו כפי שהיית רוצה שינהגו כלפיך באותו המצב. גם אם לא היית מרוצה מהתשובה.

למעלה