מעבר ללנדון

ויוי41

New member
מעבר ללנדון

היי לכולם,
יש לנו שלושה ילדים 16,12,9 .אנחנו שוקלים לעשות מעבר ללונדון.
הקושי שלי להחליט כי אנחנו מוצאים ילדים שכבר נמצאים בתהליך של מבחני בגרויות,האמצעית צריכה לעלות לחטיבת ביניים.
לבעלי תהיה עבודה מסודרת,אני לא יעבוד.
מה דעתכם לגבי הנושא,מתוך ניסיון?

תודה רבה .

noa scotland

New member
בגיל 16 מאד בעייתי להעביר ילד ללונדון

ולא רק משום שהוא מתחיל בגרויות,
ולא רק משום שבתקופה בה לומדים לבגרות זה עלול להיות קשה להשתלב בבי"ס חדש / שפה חדשה (?) / מדינה חדשה + כל המנטליות השונה שמסביב,
אלא בעיקר משום שהגילאים /כיתות לא חופפים בארץ ובאנגליה. ראי למשל כאן (אני מתייחסת לתת-כותרת school years):
[URL]http://en.wikipedia.org/wiki/Education_in_England[/URL]
כלומר למעשה, בן 16 שבארץ הוא בכיתה י' כאן נחשב כבר י"ב וחלק מבחינות הבגרות כבר מאחוריו.

גם שיטת הבחינות שונה מהשיטה שנהוגה בארץ, ולכן גם קשה "להשלים בגרויות", אלא אם כן עושים זאת בבי"ס אקסטרני (ואלה, אגב, יקרים מאד).

נקודה נוספת: אם הרעיון הוא מעבר לצורך השתקעות והילד הגדול שלכם ירצה להמשיך בלימודי אוניברסיטה באנגליה, מאד חשוב לא רק אילו ציונים הוא קיבל בבגרות אלא "איך" עשה את הבחינות: האם עשה את כל הבחינות שמיועדות לשכבת הגיל שלו בשנה שבה הוא היה אמור לעשות אותן? האם עשה רק חלק מהבחינו ואת השאר עשה בשנה אחרת?
נתונים (מטופשים) כאלה עשויים לקבוע אם הילד יתקבל - למשל - ללימודי רפואה, או לא.

noa scotland

New member
תוספת קטנה: אני לא שוללת,

כי עם רצון ותכנון (ולפעמים גם אמצעים כספיים) אפשר להתגבר על בעיות. רק מציינת שזה לא כל כך פשוט.

גוזליה

New member
בהחלט, לשני הפוסטים.

בקר12

New member
הילדים המבוגרים (12 ו 16) בגיל מאוד בעייתי

למעבר. לדעתי מעבר כזה מוצדק רק אם יש הזדמנות כלכלית משמעותית או נסיבות אחרות אחרות שאיני מכיר שמצדיקות מעבר.

למעלה