מעבר ללוס אנגלס

ortalush10

New member
מעבר ללוס אנגלס

היי, שמי אורטל בת 26 סיימתי תואר שני במנהל עסקים התמחות בשיווק ופרסום.. מאז ומעולם רציתי לעבור לארצות הברית ולנסות שם את מזלי... :) אין לי אישור עבודה ובעצם אני נכנסת עם ויזת תייר. השאלה שלי, באילו עבודות אני יכולה לעבוד בתחום שלי??? (מכירות, מנהלת שיווק, משרד פרסום)- לא יקבלו אותי ללא אישורי עבודה. האם אני יכולה להגיש בקשה דרך עו"ד לאישור עבודה? הבנתי שכשיש תואר יותר קל לקבל.. אילו חברות ישראליות מעסיקות ללא אישורים , (לפחות בהתחלה..) ??? תודה אורטל

RoyG NJ

New member
העסקת עובד בלי אישורים היא עבירה על החוק.

לרוב בנוסף לחוקי הגירה, העובד לא משלם מיסים ולכן עובר גם עבירות מס,מדינה ופדראלי. בתור בחורה צעירה בת 26 , שבעתיד תרצה להשתלב בענף הגלובלי שזה אומר לעבוד בחברה שתשלח אותך לצפון אמריקה לכנסים או לקוחות , אני חושב שכדאי לך לשקול שוב את צעדיך. במידה ותתפסי תוכלי לשכוח מלהכנס בעתיד לארה"ב, כל עבודה שתעבדי בה שתדרוש נסיעות לארה"ב (או לשאר המדינות שיש לארה"ב הסכמי שיתוף אינפורמציה) תהייה בעייתית מאחר שלא תוכלי להכנס אליה (או לקבל ויזה). כניסה לארה"ב על ויזת תייר על מנת לעבוד (כלומר לשקר בכניסה לארה"ב לקצין ההגירה) יכולה לגרום לכל ויזה או אישור שהייה ואפילו אזרחות להתבטל עקב השקר ועבירות ההגירה. הרבה פעמים לפורומים מגיעים אורחים שעשו טעויות כאלה לפני 5-15 שנים ועכשיו מחפשים דרכים להגיע לארה"ב...

ortalush10

New member
מעבר ללוס אנגלס

היי, נראה לי שלא הבנת אותי... אני לא מתכוונת לעבוד באופן לא חוקי... המטרה היא לעבוד באופן חוקי ולבקש אישור עבודה באמצעות מעסיק ישראלי (עם אמריקאים אין מה לדבר כלל..) , מכיוון שאני לא יכולה לעשות זאת מישראל אני טסה ללוס אנגלס ובודקת את האופציות אל מול מעסיקים ישראלים.. אני שאלתי האם קל יותר לקבל אישור כאשר אני אקדמאית..

RoyG NJ

New member
לא בטוח שלא הבנתי נכון (אבל לא מתווכח)

הרי כתבת "אילו חברות ישראליות מעסיקות ללא אישורים , (לפחות בהתחלה..) ??? " שוק התעסוקה בארה"ב נמצא במצב רע עם 10% אבטלה. על כל מישרה יש המון מתמודדים, היום הרבה חברות פיתחו תנאי קבלה של רק מועסקים (כלומר אם אתה ללא תעסוקה/מפוטר אתה בכלל לא מועמד) תוסיפי לעובדה שאין לך ניסיון תעסוקתי רלוונטי, השפה היא לא שפת אם. ועכשיו גם אין לך אישור עבודה (תהליך שאורך זמן ועולה אלפי דולרים) אני מציע לך לחסוך את הכסף של הטיסה והמחייה ולהתרכז במציאת עבודה בישראל שאולי ביום מן הימים תציע לך לעבור לארה"ב.

RoyG NJ

New member
מוכר הכל... (למרות שההמלצה עדיין בעינה)

אם את צריכה עזרה - צרי קשר בפרטי או מייל עם תאריך ונראה מה אפשר לעשות.

Boston Guy

New member
או - גברת "תואר שני" גם כאן...

אני חושב שרוי הבין אותך מצויין, ונסיון הזיגזוג שלך משעשע. את מחפשת עבודה לא חוקית. כתבת את זה בצורה הכי ברורה וחד משמעית שאפשר בפורום המקביל במערכת אחרת.. אעתיק לכאן את השאלה שלך בפורום האחר, ואת התשובה שלי שם: מה שאת כתבת שם (שסותר את מה שאמרת פה) זה: "הבנתי שאחרי 3 חודשי עבודה ניתן להגיש בקשה לאישור עבודה- אני בעלת תואר 2 ואם אני עובדת במשהו שקשור לתואר בד"כ נותנים... יש מקומות ישראלים שמעסיקים תחילה ללא אישור.. " ומה שכתבתי לך שם בתגובה: "נשמע לך הגיוני, כאדם משכיל, ששילטונות ארצות הברית יעניקו פרס בצורת אישור עבודה לאנשים שעברו על החוק ועבדו בצורה לא חוקית במשך 3 חדשים? אז הינה, אסביר לך במילים פשוטות שגם בעל תואר שני יבין: לעבוד בארצות הברית בלי אישור עבודה זו עבירה על חוקי ההגירה הפדראליים. אדם שעבר על חוקי ההגירה הפדראליים פסול אוטומטית מלקבל כל סוג של ויזה לארה"ב - ומאבד אוטומטית כל ויזה שיש לו. אדם שיבוא לשלטונות ההגירה ויגיד להם "עבדתי באמריקה 3 חדשים ללא אישור - עכשיו תנפיקו לי אישור עבודה" ימצא את עצמו על מטוס חזרה למקום שממנו בא (אחרי תקופת מגורים קצרה ב"קלאב FED") - ועל הויזה שהיתה לו בדרכון תהיה חותמת ביטול שחורה. אף מעסיק שומר חוק בארה"ב - ולא משנה אם הוא אמריקאי, ישראלי או הינדוסטאני - לא ישכור אדם ללא אישור עבודה - כי החוק מחייב מעסיק להשתמש במערכת E-VERIFY (תחפשי בגוגל מידע עליה) כדי לוודא שלעובד מותר לעבוד בארה"ב. מעביד שאינו עושה זאת - הוא עבריין בעצמו. מי שסומך על הבטחות של עבריינים שהם "יסדרו לו אישור עבודה אחרי 3 חדשים" - נופל לאחת משתי הקטגוריות: אדם תמים מאוד או אדם, אהממ... "לא חכם". ורק כדי להסיר בליבך ספק: אף מעביד לא ישכור אדם בלי אישור עבודה למישרה שדורשת השכלה של תואר שני. אנשים בלי אישור עבודה מוצאים עבודות שחורות - עבודות נקיון, עבודות מלצרות, עבודות רוכלות ("עגלות"), עבודות "גב חזק" (סבלות, מנעולנות) - שאותם יכול לעשות כל אדם שגמר כיתה ד'. "

ortalush10

New member
לאדון בוסטון גיי

אין לי מושג מי אתה ומאיפה באת... אני ממש לא נרשמתי לשום פורום אחר מאחר ואיני מכירה עוד כאלה... אז אל תגיד לי מה רשמתי ומה לא.. פורום זה נועד להתייעץ וזכותי להתייעץ על כל דבר שבעולם גם אם זה "לא חוקי"... למרות שזו לא כוונתי ובטח ובטח שאני לא צריכה להסביר את עצמי לך.. אז תנוח!!! נ.ב בתור אחד שמזגזג בין פורומים כאלו נראה לי שדי משעמם לך בחיים אז תעשה טובה ותחסוך את התשובות החסרות עניין.. תודה ויום נפלא, אורטל

Gidi Shemer

New member
המממ..

בוסטון אמנם נוטה לתקוף די חופשי, והסגנון שלו לא תמיד חביב עלי, אבל אם את באה להגן על כבודך ואמינותך, כדאי לפחות לא לשקר לגבי היסטוריית השאלות שלך בפורומים, או לפחות לשנות באופן קצת יותר דרמטי את הניקים והכתיבה שלך .... הרי אם את לא דוברת אמת ביחס לכתיבתך בעבר בפורום זה או אחר, איך נדע להאמין לך שאינך באמת רוצה לעבוד בעגלות?

ortalush10

New member
היי גידי

האמת שכל הסיטואציה הזו די מצחיקה אותי.. אני לא צריכה להוכיח כלום לאף אחד.. על איזו היסטוריה אתה מדבר? :) פעם ראשונה בחיי שאני בפורום כזה או אחר..( לא נראה לי שאני בת 26 היחידה שמחפשת עבודה בחו"ל.. ) אני אוטוטו בת 26 אחרי תואר 2 , אני עובדת בארץ במשרה חלומית נראה לך שארצה לעבוד בעגלות ? ??. מאז ומעולם אני רוצה לנסות לגור בארצות הברית חלום כזה שיש לי כבר כמה שנים.. ואני בטוחה שאני יכולה למצוא משהו חוקי... דרך אגב עבדתי בעבר באר"הב בצורה לא חוקית כשהייתי בת 20 אחרי צבא ואני ממש לא מרגישה רע עם זה.. כך שאם הייתי רוצה לעשות זאת שוב הייתי אומרת.. אני באמת ובתמים רציתי לדעת מהן האופציות שלי כאשר אני מגיעה לארה"ב כאקדמאית זה הכל.. :) לא לקחתי את זה ברצינות.. חבל שבמקום לענות לעניין כמו רוי שהיה ממש נחמד , אנשים כאן נטפלים אחד לשני ללא סיבה.. הרי כל הרעיון של פורום זה להביע את דעתך האישית ולייעץ לאחר ותו לא. תודה ויום טוב, אורטל

Gidi Shemer

New member
היי אורטלוש

אם את אכן לא ortalush , אלא ortalush10 שבמקרה היא בעלת תואר שני בשווק ופרסום (כמו אוטלוש), במקרה מחפשת לעבוד בתחום השווק ופרסום (כמו אורטלוש), במקרה רוצה לעבור ללוס אנג'לס (כמו אורטלוש), במקרה שולחת הודעה בפורום יומיים אחרי שאורטלוש שלחה הודעה כמעט זהה בפורום מקביל ב- YNET , ולבסוף- במקרה שולחת את ההודעה פה שעות ספורות אחרי שבוסטון ועוד מישהו קטלו את אורטלוש בפורום המקביל- אם כל צירופי המקרים הנדירים אכן נכונים- אז אני מתנצל...

ortalush10

New member
אין לי מושג על מה אתה מדבר.. באמת!

בכל מצב קצת הרחקתם לכת.. כנראה שיש עולם שלם של אנשי פורום שאני מבינה ובטח לא אבין לעולם... anyway; see you in l.a :)

Boston Guy

New member
וזה מזכיר לי בדיחה על פוליטיקאים...

"איך יודעם שפוליטיקאי משקר?" "כשרואים את השפתיים שלו נעות" אין ספק - כל אדם שיש לו עבודה חלומית בישראל זורק הכל מהידיים ונוסע ללוס אנג'לס בדצמבר כדי להתיישב שם בלי שתהיה לו עבודה מובטחת מראש... ולסינדרום "זה לא אני, זה מישהו אחר שגם הוא השתמש בשמו האמיתי וקוראים לו בדיוק כמו לי, והוא בן גילי, ובעל אותה השכלה..." אני קורא "סינדרום קונילמל" על שם השיר האלמותי מ 1966: http://www.youtube.com/watch?v=wQ4PAbWBBMU

למעלה