מעבר ללונדון

מיעי

New member
מעבר ללונדון

היי, שוקלים לעבור ללונדון ויש לי כמה שאלות שאשמח אם תוכלו לענות ליי עליהן: ללא דרכון אירופאי ורוצים להגיע על בסיס ויזת Tier 1. בהנחה שאני עומד בדרישת הנקודות המינימלית, כמה זמן לוקח עד שמקבלים את האישור? איך ניתן לרשום ילד לבית ספר ציבורי בלונדון? מה צריך לשם כך? תודה על העזרה

relocation3

New member
תשובה חלקית

שלום,

ברגע שיש לך כתובת מגורים והוכחה על כך ( , חוזה , UTILITY BILL ) אתה רושם את הילד לבית הספר הציבורי באזור, והם חייבים לקבל אותך לאחד מבתי הספר הקרובים.

בהצלחה!
www.relocationjobs.co.il

מיעי

New member
תשובה חלקית

תודה על התשובה. רוצה לראות שהבנתי נכון, רק על בסיס חוזה שכירות ניתן לשלוח ילדים למערכת החינוך הציבורית? גם אם אני תייר במסגרת הויזה לשישה חודשים?

Nobilis

New member
תשובה

כתייר אתה לא זכאי לשירותים מהמדינה. לא שירותי בריאות (למעט רפואת חירום), לא שירותי חינוך ורווחה, וכו'. אי אפשר לעבור לגור בבריטניה לאורך זמן על אשרת תייר.

מיעי

New member
תשובה חלקית

תודה. אני לא מתכוון להישאר לאורך זמן על ויזת תייר. מניח שבהמשך ארשם ללימודים או אסדיר ויזה מסוג אחר. השאלה שלי, היא אם אוכל לשלוח את הילדים למערכת חינוך ציבורית במהלך ששת החודשים הראשונים וזאת עד שארשם ללימודים ואקבל אישור עבודה? לגבי מערכת הבריאות אני לא מוטרד, יש לי ביטוח בריאות פרטי בינלאומי. השאלות נובעות מכיוון שרוצים להגיע ללונדון באופן מיידי ולא בטוח שנספיק להירשם ללימודים וכו... ומצד שני לא מעוניינים לעשות משהו שהוא לא חוקי. תודה על הסבלנות

Nobilis

New member
תראה

לא יודע בוודאות לגבי בתי הספר. אבל זאת רק בעיה אחת. עם ויזת תייר תתקשה לפתוח חשבון בנק. בלי חשבון בנק תתקשה לשכור דירה ולשלם חשבונות באופן שוטף. וכו'.

יהיו לך חודשים ספורים בשביל לסדר לך מעמד אחר. אם לא תצליח תהפכו כולכם ללא חוקיים, ובזה יסתיים הסיפור. אתה גורר את המשפחה שלך להרפתקה יקרה שכלל לא בטוח שיש לה סוף טוב.

אתה מודע לזה שעלות שכר הלימוד לבדו (אם תלכו על מסלול הסטודנט) יכולה להיות בין 50 ל-100 אלף ש"ח לשנה? בלי ההוצאות מסביב? על סמך מה הביטחון שתמצא מעביד שירצה להוציא לך ויזת עבודה (סיפור יקר וסבוך מבחינת המעביד)?

וזה בלי להיכנס בכלל לזה שויזת תייר פשוט לא נועדה בשביל להתחיל מעבר. לימוד בבית ספר (שלא במסגרת תוכנית חילופין) הוא לא משהו שהויזה מאפשרת. בכניסה אתה צריך להצהיר שאתה מתכוון לצאת מבריטניה בתום התקופה, וכו'.
http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/visas-immigration/visiting

אם יש לך חסכונות גדולים שאתה מוכן לשרוף על זה, ולא אכפת לכם להתקפל אחרי שישה חודשים ולחזור לארץ אם לא תמצאו דרך להסדיר את מעמדכם (או אם יתפסו אותכם מפרים את תנאי הויזה), לך על זה. אבל אם לא - קח נשימה עמוקה, ותתכנן את המעבר כמו שצריך.

יש מדינות שעדיין אפשר לעבור אליהן גם בלי הצעת עבודה (אוסטרליה, לדוגמא). ואם אתה נעול על בריטניה - וודא שיש לך ויזה מתאימה (לימודים, או עבודה) לפני שאתה עולה על המטוס.

עצה ידידותית.

מיעי

New member
ויזת סטודנט

שוב שלום,
ראיתי שרשור (בערך מיוני) שמדבר על הוצאות בלונדון ועלות גני ילדים. חלק מההמלצות היו לשלוח ילד מעל גיל 4 למערכת החינוך הציבורית ובכך לחסוך עלות גן פרטי.
אם אני מגיע על בסיס ויזת סטודנט ושוכר דירה בעיר, האם אני יכול לרשום את ילדיי לבית ספר ציבורי?

Nobilis

New member
שאלה מקדימה

אתה בטוח שהמידע שיש לך בנוגע לויזת Tier 1 הוא עדכני? המסלול הזה נסגר (ברובו הגדול). יש עדיין מספר אפשרויות, אבל הן למשקיעים, וכו'.

מתוך:
http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/visas-immigration/working/tier1/general/
הציטוט:
This category is now closed to applicants who are outside the UK, and to migrants who are already here in most other immigration categories.

מיעי

New member
שאלה מקדימה

תודה על התשובה. אני בדיוק בודק את הנושא, ולא ממש הבנתי מה המשמעת שהויזה הזו סגורה למבקשים מחוץ לאנגליה. האם באופן תיאורטי, אני יכול להגיש את הבקשה בזמן שאני נמצא ה״ה ויזת תייר?

מיעי

New member
שאלה מקדימה

שוב תודה. אז בו נשאל את זה ככה, אם יש לי עבודה מהבית ואני צריך להיות בישראל מקסימום שבוע בחודש, איך אני יכול לקבל אישור שהייה בלונדון? שואל כי אני מאוד רוצה לגור בלונדון ולא זקוק לעבודה. באופן תיאורטי עניתי על דרישות tier 1 אך כמו שאמרת כרגע לא בתוקף /tapuzforum/images/Emo10.gif ושוב אם אני שוכר דירה בעיר, האם זה מספיק לשם רישום למערכת החינוך הציבורי? שוב תודה

Nobilis

New member
המשך

אתה לא יכול לגור בלונדון ולעבוד מהבית. אתה צריך אישור עבודה בשביל זה (או אישור עצמאי, תלוי בסוג העסק).

יש לך שתי אפשרויות עיקריות:
א) למצוא מעביד שיהיה מוכן להוציא לך אישור עבודה.
ב) שאחד מכם (בהנחה ואתם זוג) ילך ללימודים (עסק לא זול בכלל). זה יאפשר לשני אישור עבודה לתקופת הלימודים.

למעלה