מעבר ללונדון

lili198

New member
מעבר ללונדון

שלום,
אנחנו שוקלים מעבר ללונדון בינואר 2013,לנו 2 ילדים בגילאים 7.5 ו 4(עולים לכיתה ב וטרום חובה),אני מחפשת המצלות לבתי ספר יסודיים שיכולים להתאים לילדי באיזור המפסטד והסביבה. יכול להיות יהודי אך לא חייב,עדיף מקום שיש בו גם ישראלים ויכול להיות ביהס פרטי.האם ניתן להיכנס באמצע שנה? יש רשימות המתנה ומה הסיכוי להיכנס בינואר?

גרשונה1

New member
חפשי הודעות קודמות בפורום הזה או בפורום

של עוברים לאירופה. יש הרבה תשובות שכבר נכתבו על אותה שאלה בדיוק.
כמה נקודות - 7.5 זה קרוב לוודאי year 3 ולא המקבילה לב', אבל תלוי בחודש לידה. 4 יכול להיות כבר ב reception שזה בתוך בי"ס.
המפסטד הוא אזור מאד יהודי וישראלי, קרוב לוודאי שיהיו בבי"ס, אבל יש הרבה בתי ספר.
מציעה שתעשי בדיקה בפורומים, ואם יהיו עוד שאלות, אשמח לעזור.

lili198

New member
מעבר ללונדון

זה נכון שהילדים אמורים ללכת לשנה 3 ולreception,כרגע אני מודאגת מכך שלינואר תהיה לי בעיה לרשום אותם,כי זה אמצע שנה וכל הרשימות בטח כבר סגורות...מה את חושבת על זה? לגבי בתי ספר מישהו שמע על northbridge house? ,הייתי שמחה לקבל עוד שמות של בתי ספר גם פרטיים שנמצאים באיזור המספטד אבל יכולים להיות גם בסביבה (אני עוד לא סגורה על איפה נגור)...אשמח לשמוע המלצות תודה

גרשונה1

New member
יש לא מעט אנשים שעוברים בינואר

ויש לזה גם יתרונות. היה פעם שרשור על מעבר בחורף.
כעקרון גם אם תעברי באוגוסט זה לא משנה - את עדיין תיהיי ב waiting list. ההרשמה היא בסביבות פברואר לספטמבר הבא.
וחייבים הוכחת כתובת. אז זה לא משנה למי שלא גר בלונדון קודם. בבתי הספר יש תנודות, יש בתי ספר שיותר ויש שפחות. אז מתפנים מקומות לאורך כל השנה.
המלצה שלי - תבואו בערך בנובמבר - דצמבר, תעשו סיבוב בבתי הספר ותתרשמו.
אחרי ששכרתם דירה ויש לכם הוכחת כתובת (בדר"כ חוזה זה מספיק) אתם פונים למחוז וממלאים טופס הרשמה של in year. אתם מדרגים את בתי הספר.
אגב, כל זה נכון לציבוריים, לא לפרטיים!
מהמחוז יצרו קשר ויגידו לכם באיזה בי"סז יש מקום. רשימות ההמתנה משתנות כל הזמן ככה שהם לא אומרים איזה מספר אתה בהמתנה (בדר"כ, עם לחץ זה לפעמים עובד)
מה שקובע מיקום ברשימה הם קריטריונים שלעיתים קצת שונים בין בתי הספר, אבל בדר"כ מרחק הוא מאד קריטי. כלומר, מרחק אוירי מביה"ס. וגם אחים. כלומר אם לאחד מהם יהיה מקום, אז השני יקפוץ בעדיפות. בהערת אגב, לדעתי מאד חשוב שהילדים יהיו ביחד, אז יכול להיות שיגידו לכם שיש רשימת המתנה, אבל אם אתם גרים קרוב, אתם תכנסו למקום הראשון ברשימה.
מכאן אגב, שיש בתי ספר מבוקשים שפתאום יתפנה בהם מקום. בייחוד זה רלוונטי לילד הגדול, כי פחות מעבירים באמצע השנה. לגבי הקטן הסיכוי קטן יותר, כי זה בדיוק הגיל שמכניסים לבי"ס ולא כולם נכנסים ביחד לריספשיין. זה תלוי בבי"ס. יש כאלה שמאפשרים רק כשהילד בן 5 בכל מקרה, המלצתי היא שתגיעו עם הילדים כבר בסוף דצמבר כדי שיהיה להם זמן להתאקלם כאן. להרגיש בטחון בסביבה, בבית, לקנות תלבושת ואולי, בעזרת בי"ס, תוכלו לארגן שיפגשו עם ילדים עוד לפני שהבי"ס מתחיל.
נדמה לי שהסמסטר בינואר יתחיל ב 7/1. למרות שזה תלוי בבי"ס, אבל בערך.
איך בוחרים בי"ס - יש אתר שנקרא ofsted ושם יש דוחות על כל בי"ס ובי"ס. ויש גם ציונים. זה מאד מאד עוזר, אבל קחי את הדברים בערבון. על בית הספר של ילדי כתוב שהוא בי"ס שיש בו אחוז גדול של מהגרים. וזה לדעתי פועל לטובתנו, כי גם אנחנו מהגרים.... וגם כי הם יודעים לקלוט ילדים לא דוברי אנגלית. מצד שני, ברור שזה מוריד את הציונים של התלמידים ובית הספר. אז מה. אבל זו דעתי, לכל אחד יהיו שיקולים אחרים.
את יכולה להכנס לאתר של בארנט, זה המחוז, וגם שם למצוא רשימה של כל בתי הספר. ואז לחפש את האופסטד של בתי הספר שהם באזור המתאים לך.
תמצאי מפה של השכונות במחוז ותלמדי את המספרים שלהם. זה בדר"כ n or nw. ליד יבוא מספר. לכל בי"ס יש פוסט קוד שכאן זאת השיטה למצוא מיקום וכתובת. אז אם הפוסטקוד יתחיל ב nw4 זה הנדון, n2 זה איסט פינצ'לי וכו'.
עוד אפשרות זה דרך אתר מציאת דירות - rightmove.co.uk ברגע שאת בוחרת נכס זה נותן לך את בתי הספר שבאזור ומה המרחק. תכניסי את הפוסטקוד של המפסטד (שנדמה לי מחולקת לדרום' מערב) ותראי מה בתי הספר באזור.
עוד המלצה - יש קבוצת פייסבוק שנקראת מאמילנד- אמהות ישראליות בלונדון. בטוח תקבלי המון המון אינפורמציה שם. יש המון מהאזור.
בגדול, קשה לי להמליץ על בתי ספר כי לכל אחד העדפות משלו. אני יכולה להגיד כי בתי הספר במחוז הזה נחשבים מאד טובים.
תתגבשו על בתי אופוציונליים, שלחו מיילים לבית הספר ותבקשו לתאם ביקור לתקופה שתבואו (כדאי בלי הילדים בביקור מקדים). כדאי לעשות את זה מספיק זמן מראש, כי מדובר באנגלים - אי אפשר סתם להגיע...) חלק מבתי הספר יענו שאין סיורים למי שלא קיבל מקום, יש כאלה שיגידו שתבואו רק בסיורים ויש כאלו שיתאמו לכם פגישה. סיורים - יש כאלה שעושים במועדים מסויימים, ויש כאלה שקובעים אישית. זאת תקופה של הרבה סיורים כי היא קרובה לרישום, אז לפעמים הסיור מתמלא... לכן כדאי לפנות לפחות חודש מראש לתאריך שאתם מגיעים. בדצמבר לעיתים אין סיורים כי הם עסוקים במסיבת כריסמס וזה חודש קצר.
אפשר ורצוי לפנות גם למחוז. יש להם פונקציה של מישהי שתפקידה לעזור להורים לרשום ילדים לבי"ס. שווה לשלוח גם לה מייל. אפשר למצוא פרטים באתר של המחוז.
כעקרון מי שאחראי על רשימות ההמתנה זה המחוז ובי"ס לא תמיד ידע מה מצב הרשימת המתנה. מצד שני, גם המחוז לא ידע על ילדים שאמורים לעזוב, אלא רק כאשר מתפנה מקום. אפשר לשאול בבי"ס אם הם יודעים אם יש כאלה שאמורים לעזוב בחופשת הכריסמס, אולי גם יתנו לך תשובה "אנגלית" כלומר לא מאד מתחייבת.
אנחנו עברנו בינואר, זה אפשרי ויש לזה הרבה יתרונות!
מקווה שעזרתי.

lili198

New member
בתי ספר יסודיים בלונדון

תודה רבה על התשובה המפורטת,אני מאד מעריכה את זה..
יש לי בכל זאת עוד קצת שאלות-כל מה שאמרת לגבי הרישום לא תקף לפרטיים,ומה לגבי בית ספר יהודי? זה גם כמו פרטי או דרך המחוז? ושאלה לגבי בתי הספר היהודיים-האם הם באמת דתיים מאד או שיש כאלו שהם יותר חילוניים? יש לך שמות של בתי ספר יהודיים טובים וכאלו שהם לא ממש "דוסיים"?
אשמח גם לשמוע שמות של בתי ספר ציבוריים במחוז טובים שיש בהם ריכוז של ישראלים..
תודה!

גרשונה1

New member
לגבי בתי ספר יהודיים בלונדון

אני לא מומחית גדולה, אבל מה שאני יודעת זה ככה:
יש בתי ספר יהודיים פרטיים ויש שהם חצי חצי. כלומר הם ציבוריים אבל יש גם "תרומה" שאת משלמת והרישום הוא נדמה לי גם דרכם ולא דרך המחוז, או איזה הסדר משולב אחר. כלומר, הם מנהלים את רשימות ההמתנה.
מבין ה"דתיים לייט" (ויסלחו לי על ההגדרה) יש את עקיבא שהוא הכי מפורסם. יש המון ישראלים ולומדים גם עברית. קצת. אני ממש לא בטוחה שיהיה לך סיכוי לריספשיין. יש שם הרשמות המתנה לא ייאמנות. יש בי"ס חדש שנקרא "עדן" אבל אני לא בטוחה שיש להם year 3 בגלל שהם חדשים. ויש בי"ס חדש שצריך להיפתח - רימון, או משהו דומה. לגבי טובים, שוב, לכל אחד חשוב משהו אחר... תסתכלי על הקריטריונים - בדר"כ מבקשים חברות בבית כנסת שנתיים. אבל אם באים באמצע השנה, אולי יהיו יותר גמישים

יש אתר שנקרא: http://www.findajewishschool.co.uk/ ובו רשימת בתי ספר והפניה לאתרים של בתי הספר היהודיים.
מבין הדתיים יותר שמעתי על "סיני" "הכרם" וזה כרגע מה שאני זוכרת, שהם לא מאד מאד דתיים ולומדים שם ילדים שלא בהכרח שומרים כשרות בבית אבל יהיו תפילות ולימודי קודש.
לגבי בתי ספר - יש את השמות "הרגילים" שבחיפוש בפורומים הרלוונטיים יעלו - ברוקלנד, גרדן סברב, Moss hall. (תסלחי לי שהשתמשתי בקיצורים של השמות, אני לא זוכרת את השמות המלאים והאנגלית עושה לי בלאגאן במסמך), אבל, יש עוד כמה קטנים - מנורסייד, צ'לגרוב, וודריג' ובמיל היל יש לא מעט. הקיצר, יש פה די הרבה ישראלים, סביר להניח שבכל בי"ס תהיה לפחות משפחה אחת... באזורים של המפסטד, גולדרס, פינצ'לי ומיל היל.
יש עוד בתי ספר פרטיים - מונטסיורי, אינטרנשיונל ועוד. בבתי הספר הפרטיים יש בדר"כ מעט מאד ישראלים אבל יש יהודים.
המלצה שלי - פשוט לחרוש את האינטרנט, לבוא לביקור מקדים ולקוות לטוב. בתי הספר בדר"כ טובים מאד.
בהצלחה

cv

New member
שאלה: אתם חילוניים?

כי אם כן, כל בי"ס באזור כולל הרבה מאד יהודים וישראלים שגרים בסביבה. הבת שלי לומדת בנורת'ברידג' האוס ומתוך 18 ילדים בכיתה השנה, היו 6 יהודים. בדרך כלל האחוז הוא יותר לכיוון 20% אבל יהודים וישראלים לא חסר ויש בשפע.
מבחינת התכנים, בריטניה ידועה בפלורליזם שלה במערכת החינוך. מציינים את כל החגים המרכזיים של כל הדתות וההורים תמיד מוזמנים לבוא ולהעשיר את ילדי הכיתה בסיפורים ומנהגים הקשורים לחגים השונים.
מעבר לזה יש את ביה"ס של יום ראשון שמטרתו להקנות לילדים יכולת כתיבה וקריאה בעיברית בהתאם לגיל שלהם כך שיהיו בקו אחד עם הילדים בארץ מבחינת היכולות. כמובן שכל זה נעשה תוך שימוש בתכנים של מועדי וחגי ישראל וכיו"ב.
במידה ואת מחפשת חינוך עם דגש יהודי יותר, ישנם את בי"ס הדתיים שגם בהם יש ספקטרום שלם מבחינת הזרמים השונים ומבחינת פרטי / ציבורי. ברוב בי"ס הדתיים, ההורים מתבקשים להראות נוכחות בחיי הקהילה (נוכחות קבועה בבית כנסת כך שמעתי. לא ממש מתמצאת).
לגבי בי"ס ציבורי, במקרה של המפסטד זה או פיצג'ונס או ניו אנד, על מנת שיהיה לכם בכלל סיכוי להכנס לבי"ס כדי למצוא דירה במרחק של לא יותר מ500מ' מהבי"ס. כמה שתגורו קרוב יותר, הסיכוי להכנס לבי"ס גדול יותר. מנסיון של אחרים, אם גרים מספיק קרוב, בדר"כ תוך חצי שנה - שנה מתפנה מקום. וכשיש לך 2 ילדים, חיסכון של 1200-1400X2 פאונד בחודש הוא לא דבר של מה בכך...

שיהיה בהצלחה!

lili198

New member
בתי ספר בלונדון

תודה רבה לכן על האינפורמציה,זה מאד עוזר,אני שוחלת לכן מסר

למעלה