יש לא מעט אנשים שעוברים בינואר
ויש לזה גם יתרונות. היה פעם שרשור על מעבר בחורף.
כעקרון גם אם תעברי באוגוסט זה לא משנה - את עדיין תיהיי ב waiting list. ההרשמה היא בסביבות פברואר לספטמבר הבא.
וחייבים הוכחת כתובת. אז זה לא משנה למי שלא גר בלונדון קודם. בבתי הספר יש תנודות, יש בתי ספר שיותר ויש שפחות. אז מתפנים מקומות לאורך כל השנה.
המלצה שלי - תבואו בערך בנובמבר - דצמבר, תעשו סיבוב בבתי הספר ותתרשמו.
אחרי ששכרתם דירה ויש לכם הוכחת כתובת (בדר"כ חוזה זה מספיק) אתם פונים למחוז וממלאים טופס הרשמה של in year. אתם מדרגים את בתי הספר.
אגב, כל זה נכון לציבוריים, לא לפרטיים!
מהמחוז יצרו קשר ויגידו לכם באיזה בי"סז יש מקום. רשימות ההמתנה משתנות כל הזמן ככה שהם לא אומרים איזה מספר אתה בהמתנה (בדר"כ, עם לחץ זה לפעמים עובד)
מה שקובע מיקום ברשימה הם קריטריונים שלעיתים קצת שונים בין בתי הספר, אבל בדר"כ מרחק הוא מאד קריטי. כלומר, מרחק אוירי מביה"ס. וגם אחים. כלומר אם לאחד מהם יהיה מקום, אז השני יקפוץ בעדיפות. בהערת אגב, לדעתי מאד חשוב שהילדים יהיו ביחד, אז יכול להיות שיגידו לכם שיש רשימת המתנה, אבל אם אתם גרים קרוב, אתם תכנסו למקום הראשון ברשימה.
מכאן אגב, שיש בתי ספר מבוקשים שפתאום יתפנה בהם מקום. בייחוד זה רלוונטי לילד הגדול, כי פחות מעבירים באמצע השנה. לגבי הקטן הסיכוי קטן יותר, כי זה בדיוק הגיל שמכניסים לבי"ס ולא כולם נכנסים ביחד לריספשיין. זה תלוי בבי"ס. יש כאלה שמאפשרים רק כשהילד בן 5 בכל מקרה, המלצתי היא שתגיעו עם הילדים כבר בסוף דצמבר כדי שיהיה להם זמן להתאקלם כאן. להרגיש בטחון בסביבה, בבית, לקנות תלבושת ואולי, בעזרת בי"ס, תוכלו לארגן שיפגשו עם ילדים עוד לפני שהבי"ס מתחיל.
נדמה לי שהסמסטר בינואר יתחיל ב 7/1. למרות שזה תלוי בבי"ס, אבל בערך.
איך בוחרים בי"ס - יש אתר שנקרא ofsted ושם יש דוחות על כל בי"ס ובי"ס. ויש גם ציונים. זה מאד מאד עוזר, אבל קחי את הדברים בערבון. על בית הספר של ילדי כתוב שהוא בי"ס שיש בו אחוז גדול של מהגרים. וזה לדעתי פועל לטובתנו, כי גם אנחנו מהגרים.... וגם כי הם יודעים לקלוט ילדים לא דוברי אנגלית. מצד שני, ברור שזה מוריד את הציונים של התלמידים ובית הספר. אז מה. אבל זו דעתי, לכל אחד יהיו שיקולים אחרים.
את יכולה להכנס לאתר של בארנט, זה המחוז, וגם שם למצוא רשימה של כל בתי הספר. ואז לחפש את האופסטד של בתי הספר שהם באזור המתאים לך.
תמצאי מפה של השכונות במחוז ותלמדי את המספרים שלהם. זה בדר"כ n or nw. ליד יבוא מספר. לכל בי"ס יש פוסט קוד שכאן זאת השיטה למצוא מיקום וכתובת. אז אם הפוסטקוד יתחיל ב nw4 זה הנדון, n2 זה איסט פינצ'לי וכו'.
עוד אפשרות זה דרך אתר מציאת דירות - rightmove.co.uk ברגע שאת בוחרת נכס זה נותן לך את בתי הספר שבאזור ומה המרחק. תכניסי את הפוסטקוד של המפסטד (שנדמה לי מחולקת לדרום' מערב) ותראי מה בתי הספר באזור.
עוד המלצה - יש קבוצת פייסבוק שנקראת מאמילנד- אמהות ישראליות בלונדון. בטוח תקבלי המון המון אינפורמציה שם. יש המון מהאזור.
בגדול, קשה לי להמליץ על בתי ספר כי לכל אחד העדפות משלו. אני יכולה להגיד כי בתי הספר במחוז הזה נחשבים מאד טובים.
תתגבשו על בתי אופוציונליים, שלחו מיילים לבית הספר ותבקשו לתאם ביקור לתקופה שתבואו (כדאי בלי הילדים בביקור מקדים). כדאי לעשות את זה מספיק זמן מראש, כי מדובר באנגלים - אי אפשר סתם להגיע...) חלק מבתי הספר יענו שאין סיורים למי שלא קיבל מקום, יש כאלה שיגידו שתבואו רק בסיורים ויש כאלו שיתאמו לכם פגישה. סיורים - יש כאלה שעושים במועדים מסויימים, ויש כאלה שקובעים אישית. זאת תקופה של הרבה סיורים כי היא קרובה לרישום, אז לפעמים הסיור מתמלא... לכן כדאי לפנות לפחות חודש מראש לתאריך שאתם מגיעים. בדצמבר לעיתים אין סיורים כי הם עסוקים במסיבת כריסמס וזה חודש קצר.
אפשר ורצוי לפנות גם למחוז. יש להם פונקציה של מישהי שתפקידה לעזור להורים לרשום ילדים לבי"ס. שווה לשלוח גם לה מייל. אפשר למצוא פרטים באתר של המחוז.
כעקרון מי שאחראי על רשימות ההמתנה זה המחוז ובי"ס לא תמיד ידע מה מצב הרשימת המתנה. מצד שני, גם המחוז לא ידע על ילדים שאמורים לעזוב, אלא רק כאשר מתפנה מקום. אפשר לשאול בבי"ס אם הם יודעים אם יש כאלה שאמורים לעזוב בחופשת הכריסמס, אולי גם יתנו לך תשובה "אנגלית" כלומר לא מאד מתחייבת.
אנחנו עברנו בינואר, זה אפשרי ויש לזה הרבה יתרונות!
מקווה שעזרתי.