מעבר ללונדון

Dorothy90

New member
מעבר ללונדון

שלום,
אני בת 22, גרה בישראל כרגע ומתכננת לעבור ללונדון בקיץ לצורכי סטאז' (בקונדיטוריה).
לצורך העניין אני מתחילה לחפש דירה, צריכה משהו לא יקר יחסית, וחשבתי שהדרך הכי טובה להתחיל תהיה לשאול ישראלים שכבר נמצאים בלונדון/שעוברים גם בקרוב.
קודם כל, אם מישהו/י מחפש/ת שותף/ה - מה טוב - אשמח לקבל הצעות אם יש כאלה.
אם לא,
יעזור לי גם לדעת איך ואיפה אפשר למצוא דירות לא יקרות אבל לא רחוקות מדי מהמרכז/תחנת מטרו, ובכלל טיפים על העיר.

מודה מראש לכל עונה.

elley

New member
תעשי חיפוש בפורום

השאלה הזו נשאלה ונענתה המון פעמים. אם לאחר החיפוש עוד יהיו לך שאלות, את מוזמנת בהחלט לחזור ולשאול.
בהצלחה

guligirl

New member
דירות בלונדון

שלום דורותי,
הטיפ הכי משמעותי שאני יכולה לתת לך לגבי דיור בלונדון הוא שזה לא כ"כ חשוב כמה הדירה שלך קרובה למרכז, יותר חשוב כמה היא קרובה לתחנת אנדרגראונד. עדיף לך לקחת דירה נחמדה במחיר שפוי באזור 3 או 4 שקרובה לתחנת אנדרגראונד מרכזית ולסוע 15 דקות לעיר כשצריך, ולא לשלם פי 5 (וזו לא הגזמה, זה ההבדל במחירים) ולגור ממש במרכז העיר. הנושא של הקירבה לתחבורה הציבורית הוא גם נושא בטיחותי - דירה רחוקה יותר אולי תהיה יותר זולה, אבל זה ממש לא כיף ללכת הביתה בחושך לבד בכל מיני רחובות צדדים.
אפשר למצוא מודעות לדירות באתרים כמו Loot וגם אצל סוכני נדל"ן שונים (באנגליה העמלה משולמת ע"י המשכיר, לא השוכר).
חשוב לשים לב במודעות אם הכוונה היא שמחפשים שותף או שמשכירים חדר בתוך בית של מישהו, כי יש הרבה כאלה. יכול להיות שסידור כזה יתאים לך, אבל אם לא חבל שתגיעי לבית ותהיה אי הבנה לא נעימה.
שימי לב שרוב הדירות מתומחרות לפי שבוע, אבל לרוב התשלום כן מתבצע מידי חודש. צריך להכפיל ב52 ולחלק ב12 כדי לקבל את המחיר לחודש.

אם יש לך עוד שאלות לגבי דירות ומחיה בלונדון, אני אשמח לענות. שיהיה לך בהצלחה :)

למעלה