מעבר ללונדון

naamaa80

New member
מעבר ללונדון

שלום לכם, הוצעה לי עבודה בחברה ישראלית עם סניף בלונדון- relocation מלא. אני אמורה לעשות איתם דיון על התנאים ויש לי מספר שאלות: 1. הבנתי כי הם יוציאו עבורי את ויזת העבודה, אולם התשלום עבור הוצאת הויזה יהיה עלי- האם ידוע לכם מה ההוצאה לה עלי לצפות? וכמה זמן לוקח תהליך של הנפקת ויזת עבודה. 2. שכר דירה לדירת 2-3 חדרים ברמה גבוהה באזור טוב בלונדון- האם יספיק לשם כך 1000GBP? 3. הוצאות מעבר- אמורות להיות על חשבוני- שוב, האם יש הוצאות לא צפויות שאני צריכה לחשוב עליהן (מעבר למשלוח קטן). 4. האם ידוע לכם אם נהוג כי אבקש מהם לשלם עבורי ביטוח רפואי (ועבור בעלי?) 5. אישור עבודה לבעלי- מה הפרוצדורה, והאם יש בכלל אפשרות לבקש עבורו אישור עבודה? 6. האם שכר של 9000 GBP לחודש אמור להספיק לרמת חיים יחסית גבוהה לזוג נשוי בלי ילדים אבל עם כלב? (כל ההוצאות עלינו- כולל שכ"ד נסיעות וכו). 7. מה צריך לעשות בשביל המעבר של הכלב? תודה לכם מראש.

בקר12

New member
9000 פאונד לחודש? זה יוצא 108,000 פאונד לשנה.

אחלה תנאים לזוג בלי (וגם עם) ילד ועם כלב ובמיוחד שכבר ביטלו את ההסגר לכלבים. אני הייתי לוקח את הכסף ובורח (ללונדון) אלא אם כן את רגילה לרמת חיים של מעושרות, מגדלי U ואביבית

בקר12

New member
עולים לי סימני שאלה לגבי נושא הויזה.

את עובדת כבר בחברה הישראלית שרוצה להעביר אותך לחברת הבת הבריטית? אם לא, אני לא בטוח שהם יכולים להעביר אותך כ INTRA COMPANY TRANSFER כי נדמה שאת צריכה לעבוד בחברת האם הישראלית תקופה מסויימת לפני כן. במקרה שלא אז את אולי TIER 2 GENERAL וצריכה לעבור דרך שיטת הנקודות וכו' בנוסף, די מקובל שהמעביד משלם את הוצאות הויזה (יכול להגיע לכמה אלפי פאונד כולל שכ"ט עורך דין) אבל במקרה שלך זה די מתבטל מול המשכורת. לבעלך צריך להוציא ויזה נפרדת על בסיס הויזה שלך. מה עם תשלומי פנסיה? מפרישים לך? ביטוח רפואי פרטי נהוג לאנשים עם רמת משכורת כמו שלך אבל זה לא חובה. יש הרבה באנגליה שלא מבוטחים בביטוח פרטי. לגבי הכלב הרווחת שכן כפי שכתבתי בוטל הצורך הסגר של 6 חושים שהיה ארוך וגם יקר. צריך רק חיסון ובדיקות דם כמה חודשים לפני הנסיעה.

naamaa80

New member
אני לא עובדת בחברה בארץ

האם בעלי יוכל להוציא ויזה בגלל שאני קיבלתי, או שהוא יצטרך למצוא מעסיק? פנסיה הם משלמים, כמובן. ביטוח רפואי- אם לא מבוטחים בביטוח פרטי, אזי מה שיטת מערכת הרפואית שם? ראוי לציין כי עניין הצעת התפקיד והקבלה לעבודה היה מאוד מהיר (פחות משבוע), ולכן יש לי עשרות שאלות שטרם התחלתי לברר. אז תודה לכם, שוב, על העזרה.

בקר12

New member
כפי שגוזליה כתבה בעלך יכול להוציא ויזה

ללא מעסיק על בסיס הויזה שלך.הם פותחים לך קרן פנסיה בבריטניה? לגבי המערכת הרפואית, כולם בבריטניה מבוטחים חינם ב NHS ואחוז גבוה של הבריטים מסתפק בזה. אפשר לקנות פוליסות ביטוח פרטיות דרך מעסיק או באופן עצמאי. תראי, עוד הערה אחת במחשבה שניה, משהוא מריח לי קצת חשוד או פרטצ'י בהצעה של החברה שלך- למשל, אם את משלמת על הויזה למה לא שתיבחרי בעצמך את עורך הדין שיעשה לך ולבעלך ויזה וידאג לאינטרסים שלך במקום לאינטרסים של החברה? לסוג הויזה יכול להיות משמעות לגבי העתיד (כלומר, אם תרצו להישאר שם מעבר לשנים ספורות).

יעלי9

New member
מה ההבדלים בין סוגי הויזות מבחינת משך השהייה?

ועוד שאלה - אני לא מבינה למה צריך עו"ד כדי להוציא ויזה, ברגע שמקום עבודה מראה שלא מצא אף אחד בשוק המקומי שיכול לבצע את העבודה. אם המעסיק מסדר את הויזה, מה טוב. אבל אם לא, למה חייבים עו"ד? הרי מסמכים לא צריכים תרגום נוטריוני והגשת הבקשה בקונסוליה חייבת להעשות בנוכחות המבקש בכל מקרה (כלומר את שעות העבודה האלה מבזבזים גם כשיש עו"ד).

גוזליה

New member
ישנן ויזות שבעקבותיהן לאחר תקופה מסויימת

ניתן להוציא ILR ואחרכך אזרחות. ישנן כאלו שלא. ולמה הכוונה שהמעסיק "מסדר" את הבקשה? המעסיק אמור להגיש את הבקשה, ובמקביל לעשות תהליכים למול רשויות ההגירה (כמו למשל להצהיר על עצמו כעסק שמעסיק אנשים מחוץ לאיחוד, מה שכרוך באגרה). והגשת הניירת מצד המעסיק- מי ממלא את הניירות? מי מוודא שכל הנתונים מלאים ונכונים? אני חושבת שעסק שמכבד את עצמו אמור להעסיק בדברים האלו אנשים שמבינים בדברים האלו, ולא סתם להגיש את הניירת ולקוות לטוב... מעבר לעובדה שראיתי את כמות הניירת שמוגשת מטעם החברה עצמה (לא החברה שהציעה לפותחת השרשור, מן הסתם, אבל הניירת שמוגשת מטעם חברה כלשהי שיש לה עובדים מחוץ לאיחוד)- זה לא מעט מסמכים, ואם מדובר בתאגיד הסיפור אפילו עוד יותר מסתבך.....וכיוב'.

יעלי9

New member
ברור שהספונסור צריך לארגן לעצמו אישור

להיות ספונסור מלכתחילה, אחרת אין בכלל על מה לדבר. אם לזה הכוונה אז באמת זה סיפור אחר לגמרי. אני חשבתי שבקר מדבר על הגשת הבקשה מצד העובד, עבור עצמו ובני משפחתו.

בקר12

New member
המעביד צריך גם אישור עקרוני להיות ספונסור

אבל צריך גם להשיג אישור פרטני לכל עובד/משרה וחוץ מזה כשכתבתי על ויזה התכוונתי לתהליך המשולב קרי מעביד+עובד. ועוד הערה כללית: כל אחד יכול להגיש לעצמו בקשה לויזה (בין אם זה בן משפחה או עובד) אבל לדעתי לא מומלץ לעשות משהוא לבד אם זה הפעם הראשונה ו/או לא ממש בקיאים בתהליך ולא מכירים את הכללים והרגישויות של משרד הפנים הבריטי.

בקר12

New member
נקודה אחרונה (לבינתיים) - אם במקרה את או בעלך

יכולים לעשות אזרחות אירופית אז זה יפשט הרבה את התהליכים (ויהפוך אותם לחינם)

גוזליה

New member
היי נעמה ברוכה הבאה לפורום

אפשר להוציא לבעלך ויזת DEPENDENT על הויזה שלך, אבל צריך להוציא אותה- זה לא מתבצע אוטומטית. שכ"ד של 1000 פאונד לחודש הוא נמוך מאוד, בטח שלשכונות טובות ובמרכז העיר. במשכורת חודשית שכזו תוכלו לגור בדירה נחמדה מאוד ולשלם גם 4K לחודש שכירות בלי שום בעיה. הוצאות מעבר- העברת חפצים, העברת הכלב, רכישת ציוד ריהוט וכל מה שלא תעבירו מהארץ ולא יהיה לכם בדירה אליה תעברו (כולל גם דברים כמו מוצרי יסוד למשל), תשלומים ראשוניים על טלפוניה וכולי... בהחלט נהוג לבקש ביטוח פרטי (למרות שיש שיטענו שהNHS זה בסדר גמור, אני חולקת על הקביעה הזו
). ברמת השכר שאת מתארת תוכלו לחיות ברמת חיים מצויינת לזוג פלוס כלב. להעברת הכלב- לסדר כמובן את כל הניירת והחיסונים, כל המידע- באתר DEFRA. בהצלחה!

בקר12

New member
מסכים איתך שברמות שכר כאלה חברות נוטות להעניק

הטבה של ביטוח פרטי אך ההטבה הזאת ממוסת וממילא העלות (לזוג בריא בלי החרגות) של פוליסה סטנדרטית אינה גבוהה במיוחד כך שלא נראה לי שברמת השכר שלה זה משהוא קריטי.

גוזליה

New member
ועדיין, מקובל לדרוש (ולקבל!)

גם אם העלות היא שולית (ובהתחשב באלטרנטיבה
- על אחת כמה וכמה).

בקר12

New member
מסכים. אני בכלל חושב שההצעה שהיא קבלה

לא ממש מבושלת ו/או ניתנה ע"י חברה שלא מנוסה ברילוקיישן של עובדים. לשלם משכורת גבוהה מצד אחד אך מצד שני לא לשלם ביטוח בריאות פרטי ולא לשלם עבוד הויזה . . .מוזר לי. גם לדעתי קבלת הויזה פה לא תהיה פשוטה כי כנראה אי אפשר יהיה לעשות INTRA COMPANY TRANSFER

naamaa80

New member
מספר הבהרות

בגלל המהירות של הדברים- עדיין לא שוחחתי איתם על כל התנאים- כלומר ברור השכר, אולם כל הפרטים מעבר יסוכמו בפגישה הבאה. החברה היא חברת ענק עם המון ניסיון ברילוקיישן, פשוט עוד לא ישבתי עם האדם הרלוונטי. מה שכתבתי על נושא הויזה הבנתי מעובדת בחברה שאמרה לי שלדעתה כך הם עובדים. אני פשוט רוצה להגיע כמה שיותר מוכנה לפגישה. לגבי אזרחות- אני בתהליך לקבל אזרחות רומנית, מה שייקח עוד כחצי שנה ובכל מקרה לא עוזר לי עד 2014... ועל איזה ויזה מדובר, אעדכן. שאלה נוספת- על איזה אזורים הייתם ממליצים להסתכל בחיפושים אחר דירה? התקציב יהיה עד 2000GBP בחודש.

בקר12

New member
כמה תובנות לפגישה שלך ובכלל

1. אם את משלמת על הויזה. תבחרי את עורך הדין שיטפל בך 2. לגבי האזרחות הרומנית זה נכון שיש דרישה לאישור עבודה כשכיר (עד 2014) לרומנים אבל עדיין שווה להשיג אותה מה שיותר מהר כי היא תשפר את מצבך 3. תקציב של 2000 פאונד הוא די והותר לדירה של 2-3 חדרים בפרברים (הנדון, פינצ'לי, גולדרס גרין וכדומה) בצפון מערב לונדון בהם גרים רוב הישראלים והיהודים. אם את רוצה יותר סטייל אפשר לגור בהמפסטד אבל זה יותר יקר. נוסעים לעבודה ברכת התחתית כל בוקר. זה די סיוט אבל הרבה עושים את זה.

naamaa80

New member
קודם כל תודה לך על כל התשובות והתובנות

זה מאוד עוזר לארגון לקראת הפגישה. (בנוסף לקריאה הרציפה והחיפושים בגוגל היקר...). היינו רוצים לגור באזור יותר מרכזי (ולא ישראלי או יהודי)גדלתי בהנדון, וכבר אז שנאתי את המקום. (וסליחה מראש למי שגר שם). אשמח לדעת לאיזה שכירות לצפות באזור קרוב יותר למקום העבודה ומרכזי יותר. (2-3 חדרים)

למעלה