מעבר ללונדון

מעבר ללונדון

שלום, אני בת 22, אני ובן זוגי מעוניינים לעבור ללונדון. ברשותי דרכון אירופאי צרפתי, חשבנו להתחתן נישואין אזרחים בקפריסין או כל מה שיעזור בשביל להשיג לו אשרת עבודה ושהיה באנגליה. יש לציין שרק התחלנו לברר ואנחנו עוד לא יודעים את כל התהליך, לכן פניתי לפורום בשביל גישושים ראשונים ולנסות לברר עד כמה ההליך מסובך (שכן, אין ברשותי דרכון בריטי אלא צרפתי). אנחנו נחושים מאוד ונשמח לקבל מידע. כמו כן, אם יש הצעות והמלצות לעו"ד טובים שמטפלים בנושאים כאלה אשמח לקבלן. תודה ושבוע מקסים- טל

eyshap

New member
הדרכון הצרפתי הוא דווקא יתרון

אין לי את כל התשובות עבורך, אבל אני בעל אזרחות ישראלית, והתחתנתי עם בעלת אזרחות אנגלית (אחרי שכבר חייתי פה מספר שנים על ויזת עבודה), זה היה כאב ראש. לעומתי חבר שלי שהוא גם ישראלי ללא אזרחות אירופית התחתן בקפריסין עם בעלת אזרחות לא אנגלית אבל אירופית, והוא קיבל את הויזה שלו הרבה יותר בקלות, ולהרבה יותר זמן. אגב, גם אנחנו התחתנו בקפריסין, אז רק שתדעו שכדאי לכם מראש לשלם בשביל עוד כמה עותקים מתעודת הנישואין שלכם (זה ייצא יותר זול מללכת לנוטריון אחר כך)

baleful

New member
היי מיצי

כדאי שתציצי ב"מדריך הכמעט מלא להוצאת Family Permit" לבני זוג של אזרחים אירופאים, שפרסמתי בפורום לפני כשנה. בעיקרון אם אתם נשואים, לא חלה עליכם חובת ההוכחה של הזוגיות, אלא תספיק תעודת נישואין. אם החלטתם לא להתחתן - גם אז בן זוגך יוכל לקבל אשרת שהייה ועבודה בבריטניה - אבל תצטרכו להוכיח שאתם בזוגיות מעל שנתיים (מנהלים משק בית משותף וכו'). כאמור את ההסבר המלא תוכלי לקרוא בלינק המצ"ב.. בהצלחה

תודה רבה לכולם- יש לי רק חשש אחד

אני כמובן הרבה יותר אופטימית אחרי שקראתי שהאשרה הזאת קלה לאישור ואפילו לא כרוכה בתשלום! אבל...לי ולבן זוגי אין מסמכים של מגורים יחד- אנחנו מתכננים לגור ביחד בארץ אבל פשוט רצינו לעשות את זה ישר בחו"ל, יש לציין שגרנו ביחד תקופה שהיינו באוסטרליה ועבדנו שם- אבל אין לכך שום אישור כתוב. עד כמה הדבר מהווה בעיה לדעתם?

Nobilis

New member
תשובה

אם אתם נשואים - זאת לא בעיה כלל. כל מה שצריך היא תעודת הנישואים. אם אתם לא נשואים - זאת עלולה להיות בעיה. בדרך כלל הם רוצים הוכחות לשנתיים מגורים משותפים (דרך חשבונות, חוזה על דירה, וכו').

Nobilis

New member
תשובה

אני ממליץ להתחתן אם רוצים להתחתן. אם תחליטו להתחתן - זה אכן יעזור עם האשרה.

טין טין3

New member
היי מיצי

אני יכול לספר מהנסיון האישי שלי: אני ובן זוגי כבר שלוש וחצי שנים ביחד (הבן זוג אזרח אירי, אני משולל כל אזרחות אירופאית כלשהי) בן זוגי התקבל ללימודים באנגליה, התחלנו את כל תהליך השגת הויזה בשבילי לפני 3 חודשים לערך. גם לנו אין שום חשבונות משותפים לא בבנק ולא בחברת החשמל שיוכיחו שאנחנו למעלה משנתיים ביחד. הגענו פעם ראשונה לקונסוליה מאוד לא מסודרים, הרבה ניירות לא רלוונטים והומלץ לנו ע"י פקידה מאוד נחמדה ללכת לעשות "שיעורי בית" ואז לחזור. החלטנו לפנות לעורך דין שמאוד עזר לנו לארגן את הדברים, ההמלצות שלו היו: * כל מסמך כלשהו שמוכיח שאנחנו למעלה משנתיים ביחד - הצלחנו למצוא ביטוח לדירה שעשינו לפני שנה שהשמות של שנינו מופיעים שם. * הצהרות מקרובי משפחה - הבאנו הצהרה מאחותי שהיא עו"ד מהדוד של הבן זוג שהוא רו"ח. * תצהירים בנקאיים - הם רצו לראות פעולות בנק שלושה חודשים אחורה (לראות שיש משכורות שנכנסות), בנוסף הראנו שיש לנו חסכונות שיחזיקו אותנו למספיק זמן גם במקרה ולא נמצא עבודה, לצערי גם פה הכסף מדבר. * תמונות - הפצצנו אותם בתמונות מכל טיול שעשינו בשלוש וחצי שנים האחרונות. לקח להם שבועיים להחזיר את הבקשה ולשמחתנו היא הייתה חיובית, קיבלתי את הויזה בלי הרבה בעיה (למרות שהיינו מאוד מאוד לחוצים) אני חושב שפחות או יותר אלו הדברים, יכול להיות ששכחתי דבר או שניים, קיים צ'ק ליסט באתר שמגישים את הויזה והוא מאוד עוזר לראות שיש את כל הדברים http://www.ukvisas.gov.uk/en/ שיהיה בהצלחה :)

למעלה