מעבר ללונדון

pavement

New member
מעבר ללונדון

שלום רב, אני בעלת אזרחות אירופאית (צ'כית) המתעתדת לעבור ללונדון. יש לי מספר שאלות שאני מקווה שתוכלו לעזור לי בהן: 1. בנוגע לפתיחת חשבון בנק: מבירורים באינטרנט נוכחתי שהדבר איננו פשוט בכלל. מצאתי תוכנית אחת בשם פספורט של HSBC אבל היא מחייבת תשלום חודשי והתחייבות לשנה.מישהו מכיר אופציות יותר שפויות? 2. קראתי בהרבה מקומות שצריך אישור של כתובת אחרונה בארץ המקור. איך אני יכולה להשיג תיעוד של הכתובת בישראל באנגלית? לתרגם את התעודת זהות? 3. בנוגע לתארים אקדמיים: הבנתי ששיטת הציונים שונה לחלוטין מזו שמונהגת בארץ. מישהו יודע אם יש איזושהי טבלה או אתר שבו ניתן להמיר את הציונים מסקאלת ה0-100 לשיטת ה 1:1, 2:1 וכו' של הבריטים? תודה מראש!

dudy1979

New member
תשובות

1. דובר על זה הרבה בפורום, תנסי לחפש 'חשבון בנק' או 'פספורט'. 2. את יכולה להיות יותר ספציפית, בבקשה? לבריטים באמת יש אובססיה לכתובת. יש דרכים להתגבר על זה, אבל זה תלוי בסיטואציה. אני אתן שתי דוגמאות: א. שבועיים אחרי שעברתי לבריטניה, רציתי להשכיר דירה. סוכנות הנדל"ן רצתה לדעת איפה גרתי בשלוש שנים האחרונות. נתתי כתובות בישראל (בלי שום הוכחת כתובת) וכתובת נוכחית (מלון שגרתי בו באותו זמן). זה בתוספת הוכחת חשבון בנק (ראי 1) ומכתב מהמעסיק (הצעת עבודה) did the trick, וקבלתי את המפתחות כמה ימים אחרי כן. ב. פתחתי חשבון 'פספורט' ב - HSBC עם הוכחת כתובת מישראל, ע"י מכתב ממעסיק בריטי הממוען לאותה כתובת. 3. אין טבלה כזו. בכל מצב שבו מבקשים ממני ציוני תואר ראשון / תיכון, אני מסביר ששיטת הציונים בישראל שונה, ונותן את הציונים המקוריים. עם זאת, קראתי בויקיפדיה ש - 15% מהבריטים שלומדים לתואר ראשון משיגים first, כלומר אם את ב - top 15% במחזור שלך, את יכולה לטעון שיש לך first (הסברתי את זה פעם בראיון עבודה והסכימו איתי).

pavement

New member
תודה ואפרופו מעסיקים..

אם מישהו שומע על חברות לונדוניות שמחפשות מתכנתים, סיימתי עכשיו תואר ראשון במדעי המחשב באוניברסיטה העברית (ממוצע 85) וכאמור אני בעלת דרכון אירופאי..

dudy1979

New member
מזל טוב (על התואר)

במקומך הייתי מוצא עבודה בארץ לשנה שנתיים ורק אז עובר. המצב כאן כרגע קשה מבחינת עבודה, גם למקומיים ובטח שיותר לזרים, גם ב - IT. באופן אישי אני מחפש עבודה באופן אינטנסיבי כבר יותר מחודשיים ללא הצלחה. אם בכל זאת את רוצה לעבור עכשיו, תהיי מוכנה לפשרות במיקום ובשכר. לא הייתי מגביל את עצמי לחיפוש באיזור לונדון בלבד.

TrigATUSA

New member
מוסיף ומחזק

לחפש עבודה בלי ניסיון קודם הרבה יותר קשה מחיפוש עבודה כשכבר יש ניסיון

ציונים

גם בבריטניה נותנים ציונים באחוזים, רק שהסקאלה שונה (למשל, ציון עובר הוא 40 וציון מעל 70 רואה רק הסגן של אלוהים). רמת התואר מבוססת על ממוצע ציונים (באופן כללי) ומחולקת לרמות הצטיינות (בהקבלה הצטיינות, הצטיינות יתרה וכיו"ב):
First Class Honours (1) slang "Damien"​
- בערך 10% בעלי הממוצע הגבוה מכלל העוברים באותה שנה.
Second Class Honours Division 1 or Upper Second Class (2:1) slang "Atilla" -​
בערך 30% נוספים (לפחות בתקופה שלי, מספרים לי שמאז ירד הרף).
Second Class Honours Division 2 or Lower Second (2:2) slang "Desmond" -​
בערך 40% נוספים
Third Class Honours (3rd) slang "Richard" -​
עוד 10%
Pass (Degree, Orsinary Degree, Degree in Ordinary) -​
10% אחרונים מכלל העוברים באותה השנה.

למעלה