מעבר ללונדון

pumking

New member
מעבר ללונדון

שלום, בעוד כשלושה שבועות אני אמורה לנסוע ללונדון,לאחר שסידרו לי עבודה במסעדה כולל מגורים. אין לי דרכון אירופאי,ולכן אני כביכול נוסעת כתיירת ומתכננת להשאר שם עד שיימאס לי. אני לא ממש בקיאה בעינינים האלה ואין לי מושג כ"כ מאיפה מתחילים ואיזה עינינים אני צריכה להסדיר לפני הנסיעה.האם מוכרים כרטיס טיסה לאנגליה לכיוון אחד? כמה בערך יעלה לי והאם עדיף לקנות לשני כיוונים? ביטוח רפואי- איך? אם אין לי דרכון אירופאי ,אז אין לי גם אישור עבודה נכון? איך אני אמורה לפתוח חשבון בנק? אגב אני הולכת לגור בשכונה היהודית hendon מישהו יכול לספר לי איך האיזור? ואיך בכללי המחייה בלונדון? אני יודעת שממש יקר שם,אך מגורים ואוכל אני לא משלמת,עד כמה אני אוכל לחסוך? ואם יש למישהו עוד טיפים לגבי המעבר או שיש אתר נחמד שעוזר קצת בהתחלה,אני אשמח לקבל....

bostonian dad

New member
מעבר ללונדון, שאלות המשך

אנחנו זוג נשוי עם שני ילדים קטנים בגיל גן החי בארה"ב. אנחנו בודקים מעבר ללונדון. אנחנו עדיין לא בטוחים עם נעבור עצמאית או דרך החברה בה אני עובד. אשמח לקבל תשובות לשאלות הבאות או הפניה לאתרי אינטרנט מתאימים: 1. איזה אזורים נחשבים טובים למגורים בלונדון, או מאילו איזורים כדאי להתרחק
? 2. מה סך הכל סדר הגודל של עלות המחיה הממוצעת למשפחה - שכר דירה 2 או 3 חדרי שינה, גן לשני ילדים, אוכל... כמה צריך להרוויח בכדי לפרנס משפחה ברמה ממוצעת? 3. האם מתרגלים למזג האוויר
? המון תודה על העזרה

itsik76

New member
חיים בבוסטון ומוטרדים ממזג האויר בלונדון?../images/Emo13.gif

אחרי 3-4 שנים בבוסטון אני "מצפה" לחורף הלונדוני. אמנם יהיה גשום אבל אני באופן אישי מעדיף גשם וקור אירופאי על פני מינוס 5-15 מעלות במשך תקופת החורף האינסופית שיש לנו כאן.

bostonian dad

New member
LOL - אני בוודאות מסכיםעם הפסיקה שלך לגבי

הקור - מלבד השמש, בבוסטון אפילו בחורף יש הרבה ימים עם שמש, קר אבל יש אור. האם יש ברשותך כבר מידע (שאתה מוכן לחלוק) לגבי אזורים בהם כדאי לחיות בלונדון, עלויות ... תודה

TrigATUSA

New member
אני משתתף בצערך

מי שעובד לא חוקי בלונדון יאכל הרבה קש, גם אם לא יתפסו אותו לשאלותיך: את חייבת לקנות כרטיס דו כיווני אחרת לא יעלו אותך לטיסה לבריטניה (מכיוון שאת נכנסת כתייר) ביטוח רפואי, למיטב ידיעתי תוכלי לקבל גם אם את לא חוקית (למרבה הצער) כדי לפתוח חשבון בנק את צריכה להוכיח כתובת קבועה (כלומר, חשבון על שמך שמגיע לכתובתך בלונדון) - בלי זה יהיה כמעט בלתי אפשרי לפתוח חשבון כמה שתחסכי אם בכלל, תלוי בכמה שתרוויחי אפשר לחויות יחסית בזול בלונדון, תלוי על מה מוכנים לוותר

pumking

New member
תגובה

למה אתה מתכוון שאני יאכל הרבה קש? מה מבחינת תנאים ? אני הולכת לעבוד במסעדה של חבר של אבא,ככה שאין מצב שינצלו אותי וכל אותם הדברים שהתכוונת... הוא אדם עשיר וידוע באנגליה ומקורב לרשויות החוק,ככה שהם דיי מעלימים לו את זה,אני לא הישראלית הראשונה שעובדת אצלו בלי אישור,וכך עוד הרבה בנות ממדינות כמו צ'כיה ואוקראינה,שעובדות שם כבר 10 שנים (אולי עם הזמן הן הוציאו איכשהו אישור,לא יודעת,אבל הן לא נחשבו חוקיות שהגיעו). לכמה הכי הרבה זמן אני יכולה לקבל ויזה לאנגליה? חצי שנה? תהיה לי כתובת קבועה באנגליה,זה אומר שאני אוכל לפתוח חשבון גם אם אין לי דרכון ואישור עבודה? איך אני מקבלת ביטוח רפואי? לאן אני פונה? ולמה שאני לא אחסוך? אני מקבלת מגורים בחינם,כולל את כל מה שנלווה לזה-חשמל ,גז ומים, וארוחות-אני אוכל במסעדה שאני אעבוד בה. יש לך אולי תשובות על האיזור שציינתי,HENDON ? הבנתי שזה ממש רחוק ממרכז העיר....ומה מזג האויר שם בשלושה חודשים הקרובים? אני מתגוררת באילת

noa scotland

New member
הממ... אדם עשיר, "ידוע" באנגליה,

מקורב לרשויות החוק (?) ו"מעלימים לו" את העבירות שהוא מבצע (???), ומעסיק הרבה בנות, לא חוקיות, ממזרח אירופה.... הממ....מענין. את בטוחה שהעבודה היא במלצרות?

pumking

New member
כן אני בטוחה שמדובר במלצרות!

מדובר על אדם שאני מכירה,והסיבה שהוא מעסיק בנות ממזרח אירופה היא כי יש להן יותר מוסר עבודה מהבריטיות העצלניות והן גם מרוויחות הרבה כסף יחסית למדינות מהן הן באות. אני יודעת שזה אולי נשמע רע, אבל בחייאת,היום ידוע שכסף פותר הכל....שוב,אני בחיים לא הייתי נוסעת דרך כל אותן חברות שמעסיקות ישראלים בחו"ל במכירת ציורי שמן ומכירות מוצרי ים המלח,מדובר בקרוב משפחה,איתו נפגשתי כמה פעמים,שבסה"כ עושה טובה לאבא שלי (אני בטוחה שלא חסרות בנות שיעבדו במקומי) ולא באתי להתווכח על הנושא,אלא סה"כ לשאול על המחייה בלונדון.

eyshap

New member
החיים בלונדון

אני יודע שבדרך כלל התגובות למי שמודים שהם באים לעבוד באופן לא חוקי, נתפסות כתוקפניות, אבל תביני שאת בעצם עומדת לעבור על החוק, אפילו אם זה נתפס כחוק מטופש. בכל מקרה אני חושב שמגיעה לך תשובה. חשבון בנק את לא תוכלי לפתוח, כיון שאת צריכה מסמך מזהה יחד עם הוכחת הכתובת, ודרכון ישראלי ללא ויזה מתאימה הוא לא מספיק במקרה הזה. הנדון היא ישראל הקטנה. זה לא המקום המושלם מבחינתי לחיות בו בלונדון, ואם מגיעים עם קצת כוונות "להרגיש" את העיר, זה לא המקום הכי סוער, יפה או מעניין, אבל מצד שני שם תמיד תוכלי למצוא חומוס ובמבה. מן הסתם המחירים בהנדון נמוכים יחסית למקומות נחמדים יותר, ותוכלי לחסוך יותר כסף תיירים ישראלים יכולים לשהות בלונדון חצי שנה.

TrigATUSA

New member
הם בודקים את הדרכון כשפותחים חשבון

אבל אתה בטוח שהם בודקים את הוויזה ואת סוג הוויזה? לי היה נדמה שהדרכון נועד רק כדי לוודא את הזהות שלך איכשהוא נראה לי שהפקיד שטיפל בי ב CITI , שהיה על סף אנאלפבתיות לא ממש מתמצא בסוגי וויזות

Nobilis

New member
ורק הערה קטנה

הסטטוס של מזרח אירופיות (לפחות אלו שמגיעות מארצות האיחוד האירופי) שונה לחלוטין משלך. הן עובדות חוקיות לכל דבר ועניין.

avigdor69

New member
יש לי שאלה אלייך

את הולכת לעבוד אצל מכר של אבא שלך שאת סומכת עליו ב 100 אחוז. למה את לא שואלת אותו את כל השאלות האלו ? חשבת על זה שאם תתפסי יש סיכוי (למרות שאת חיה בבטחון מוחלט שזה לא יקרה) שתגורשי מכל מדינות האיחוד האירופאי עם חותמת שחורה ל 5 שנחם ? אני גר קרוב להנדון ומכיר את הטיפוסים הישראלים שמנהלים שם עסקים הנדון רחוקה מאוד מלייצג את לונדון שאת מכירה אני אישית חושב שהנדון מגעילה.

אני מסכים לגבי הנדון

מי שלא גר ברחובות העשירים של הנדון מגיע להנדון בטעות. בנוגע לעבודה בלי אשרה, לא "מעלימים" פה לאף אחד. לפעמים למשטרה יש דברים חשובים יותר לעשות מאשר לתפוס מהגרים לא חוקיים; לפעמים, במיוחד לפני בחירות שבהן הגירה לא חוקית תהיה אישיו, חשוב למשטרה להראות שהיא פועלת בקשיחות נגד הגירה לא חוקית.

pumking

New member
תשובה

שאלתי אותו כבר חלק מהשאלות,והוא אומר שעם הכל אין בעיה,אני נוטה לסמוך עליו....ואני לא ממש יכולה לשאול אותו כל דבר כי הוא לא גר בארץ והיה נראה לי יותר פשוט לשאול פה.... ומי אלה הטיפוסים הישראלים שמנהלים שם עסקים? אני לא חיה בבטחון מוחלט שאני אתפס,אבל שוב,סומכת על הבן אדם שלא סתם יביא אותי ללונדון אם זה היה כזה מסוכן...לא רוצה להדליף פה כל מיני פרטים עליו,אבל כנראה שאם הוא אומר,הוא יודע... ומה זאת אומרת הנדון רחוקה מלייצג את לונדון? דווקא שמעתי שהשכונה הזאת בסדר גמור ויש שם הרבה ישראלים...ומה הכוונה מגעילה?

למעלה