מעבר ללונדון - פברואר 2014

arthur2706

New member
מעבר ללונדון - פברואר 2014

שלום לכולן ולכולם,

אני ובת זוגתי זוג צעיר (29 + 25) החלטנו לעבור ללונדון לשנתיים שלוש הקרובות בעקבות הצעת עבודה שקיבלתי שם.

לשנינו אין דרכון אירופאי , ואני מניח שאשהה שם על ויזת עבודה. (אני עוד לא מכיר את כל הפרטים הרלוונטים אני רק יודע שהחברה בה אעבוד תדאג לקבלת האישורים שצריך)
בעיקר אני רוצה לברר מה האפשרויות של בת זוגתי, והאם משהו נתקל במצב דומה ?

לפי מחרצ'יק קטן שעשיתי באינטרנט ביום האחרון הבנתי שייתכנו מספר אופציות (יכול להיות שאני טועה), בינהן:

1 .היא יכולה להרשם ללימודים שם .
א. האם אפשר גם לעבוד בזמן שאתה שוהה על ויזת לימודים ?
ב. האם משהו מכיר מוסדות לימוד שיש התכנות אמיתית לקבלת מלגה לישראלים\תושבי חוץ.

2. קראתי שיש אפשרות לקבל ויזת נתמך. לפי הבנתי אם אנחנו מוגדרים כידועים בציבור יש אפשרות שהיא תוכל לשההות על סוג הויזה הנ"ל.
א. כרגע אין לנו את הסטטוס הנ"ל, אבל לפי מה שהבנתי זה עיניין שאפשר להסדיר מול הרשויות בישראל בזמן קצר יחסית, האם זה יהיה תקף להגשת מסמכי ויזת הנתמך ?
ב. האם יש אפשרויות אחרות כדי שהיא תוכל לקבל את סוג הויזה הזאת ?
ג. כל מידע נוסף בנושא יתקבל בברכה.

3. ויזת עבודה. לפי הבנתי היא יכולה לקבל ויזת עבודה בדיוק באותו אופן כמו שאני אמור לקבל.
א. האם יש סיכוי למצוא מעסיק בזמן השהייה שם שדרכו היא תוכל לקבל ויזת עבודה (היא לא אקדמאית כל שאני מניח שמדובר בעבודות פשוטות יחסית)
ב. יש לנו חבר שמנהל עסק בלונדון (אין לו תפקיד פנוי שבו היא באמת תוכל לעבוד), השאלה היא האם זה יכול לעזור שהוא יבקש עבורה ויזת עבודה ואז אולי יהיה לה יותר קל למצוא מעסיק אחר או שאין לכך משמעות וכל עבודה חדשה תצריך תהליך בירוקרטי חדש ?

אנחנו קצת בלחץ אבל מתרגשים נורא לקראת המעבר, נשמח לכל עזרה או תשובה.
המון תודה מראש

אמנם אני לא במצב דומה אבל אני אנסה קצת

ממה שאני יודע..

1.
א. יש אפשרות לעבוד על וויזת לימודים, אבל הוויזה מוגבלת במקסימום שעות למיטב הבנתי.
ב. לא יודע.

2.
א. מול הרשויות בישראל סביר להניח שלא תהיה לך בעיה, הבעיה היא להוכיח את זה מול הרשויות באנגליה שדורשים הוכחות כגון תמונות משותפות, חוזה שכירות משותף, חשבונות משותפים או חשבונות utility (חשמל, מים) משותפים לאורך תקופה של שנתיים אם אני לא טועה. אז זה תלוי כמה זמן אתה וזוגתך נמצאים ביחד.
ב. האפשרות הכי סבירה היא חתונה או אירוסין, יש וויזת אירוסין.
ג. זה מאוד תלוי בסטאטוס הזוגי שלכם, אנגליה היא לא מדינה קלה בנושא וויזות, במיוחד כשמדובר בבני זוג לא נשואים.

3.
א. סביר להניח שלא, וויזות עבודה ניתנות בדר"כ ל skilled employee שניתנות לאחר שהמעסיק מוכיח כי לא מצא עובד כזה באיחוד האירופאי והוא חייב ל"ייבא" אותו מישראל.
ב. יכול להיות שאם הוא יוכח שהוא חייב מישהי דוברת עברית עם סט הכישורים הספציפי שיש לזוגתך אז זה יעבוד, אבל זו וויזה מאוד יקרה למעסיק ושוב, לא נותנים אותה בכזו קלות.

אני מבין שזה מבאס אבל זו המציאות האנגלית.

מצד שני, תעשו את המעבר, אפשר להסתדר פה גם עם משכורת אחת (אם היא מעל 30-35 לשנה). יותר קל להתמודד עם הדברים האלו כשאתה כבר פה. היא יכולה להכנס על וויזת תייר ואז להכנס ללימודים ולהחליף את הוויזה לוויזת לימודים, ואז למצוא עבודה אצל ישראלים, שהם בדר"כ משלמים פחות וללא תנאים סוציאליים, אבל גם לא בדיוק בודקים בציציות הוויזה.

שיהיה בהצלחה :)

יעלי9

New member
אני לא בטוחה שידועים בציבור מוכר כאן

כcivil partnership. זה משהו שצריך לבדוק.
עוד דבר, בלי קשר למה שקורה בבריטניה, בישראל זה סטטוס חוקי ומחייב כמו נישואין. כך שבאותה מידה אתה יכול 'להסדיר את העניין תוך זמן קצר' ברבנות. אם זה לא מה שהתכוונתם שיקרה, אז הגדרתכם כידועים בציבור, אינה הפתרון.
אם ניהלתם משק בית משותף בשנתיים האחרונות, היא תוכל להצטרף לויזה שלך כבת זוגך.

mussya

New member
למיטב ידיעתי

civil partnership זה רק לבני זוג מאותו מין.

יעלי9

New member
ויתרה על כך - מקריאה, אני רואה שידוע בציבור

הוא עניין הרבה יותר מורכב להוכחה מאשר נישואין ברבנות. אז אולי הכותב המקורי התכוון להסכם/חוזה זוגיות כלשהו?
מסמך כזה לא יעזור בכלל כי הוא לא הופך את הזוג לנשוי במדינה בה הוא נחתם. בקיצור, אין נישואין אזרחיים בישראל, גם לא בעיניי בריטניה.

arthur2706

New member
בהמשך לתשובות כאן

ראשית המון תודה על התושובות המפורטות, כל פיסת מידע מאד עוזרת.
מכל המידע שהצלחתי לאסוף עד עכשיו המצב לא בדיוק מאיר פנים לזוג במצב שלנו ,(8 חודשים ביחד), ללא הוכחות משמעותיות כגון חוזים משותפים וכן הלאה (למרות שאנחנו כן חיים ביחד)
לכן, ככל שהזמן עובר אני מבין יותר ויותר שיש בעצם 2 אפציות :
ויזת לימודים או ויזת נתמך עקב נישואים,
אם משהו יודע הייתי שמח לשמוע יותר לגבי ויזת האירוסין , אם משהו נתקל או שמע על הנושא אשמח להרחבה.
לגבי נישואים, השאלה האם זה חייב להתבצע לפני המעבר או שאפשר לעשות את זה תוך כדי ולהגיש בקשה אח"כ..
לגבי ויזת לימודים - כמה זמן לפני תחילת הלימודים ניתן לקבל את הויזה ? למשל האם זה אפשרי להרשם ללימודים שמתחילים בספטמבר אוקטובר אבל לקבל את הויזה לפני ?
אם לא, מה הסבירות למצוא עבודה זמנית ללא ויזת עבודה (עד להסדרת הנושא) ? משהו מכיר או שמע על אנשים שעבדו כך ? אולי אצל ישראלים ...

עוד שאלה, אני יודע שיש קהילה ישאלית לא קטנה בלונדון, מה שמעניין אותי האם יש מפגשים\ארועים של הקהילה? יש שכונות מגורים שבהם ישראלים נוהגים להתמקם ? ואם כבר מגורים, בתקופה הראשונה הייתי שמח להשכיר דירה בכמה שיותר זול אבל לא לפגוע משמעותית בזמן ההגעה לעבודה, הבנתי שהמצב של התחבורה הציבורית הוא לא בדיוק טוב עבור הלקוחות (לוקח הרבה זמן להגיע ממקום למקום ועולה לא מעט כסף), מקום העבודה שלי הולך להיות באזור מרכז לונדון , באזור "finsbury square" , אם יש למשהו טיפים לגבי איזה אזורים כדאי לחפש דירה שתיתן יחס טוב בין עלות לזמן הגעה לעבודה.

תודה מראש חברים.
(*ההערה לגבי זוגתי שאינה בת זוגתי נרשמה ותיושם ;) )

גוזליה

New member
הארה לגבי ויזת עבודה- סעיף 3

ויזת עבודה היא מוגבלת למעסיק. קרי- המעסיק שחתום על הויזה הוא גם זה שאמור להעסיק אותך. לא ניתן לעבוד אצל מעסיק אחר בזמן זה. ויזת נתמך אינה תלויה במעסיק, ויכולה לעבוד איפה שבא לה.
לגבי ויזת לימודים- ניתן לעבוד, בהיקף מאוד מוגבל. לימודים עוליםלא מעט כסף...

ואחרון חביב- היא זוגתך או בת זוגך, לא בת זוגתך :)

למעלה