מעבר לכרונינגן

dudu 112

New member
מעבר לכרונינגן

לחברי הפורום שלום, אני מתעתד לעבור לכרונינגן בשבוע הקרוב ללימודי שפה ואח"כ לימודים באוניברסיטה. אתם יכולים לספר לי על אופי העיר, עיר סטודנטיאלית, עיר יוקרתית ? מהו מזג האוייר עכשיו ובקיץ יולי אוגוסט . מה לגבי מחירי המזון בסופרמרקטים, גרתי שנה בבוואריה והייתי קונה את המזון בALDI. לאחר סקר שוק שעשיתי, מצאתי שALDI הכי זולה. איזה סופר הכי זול בכרונינגן, והאם הולנד בכללי יקרה יותר מגרמניה? אני דובר גרמנית, עד כמה ההולנדים מבינים גרמנית והאם יש להם התנגדות לדבר בגרמנית או שמבחינתם אין בעיה? אני לא מכיר את הולנד, לכן חשוב לי לדעת את הפרטים הבסיסיים האלה, כדי לא להגיע בשוק או לא מוכן . דאנק ייבל

מלפפiן

New member
היי דודו,

לא מכירה את האיזור ממש טוב, אבל יודעת שבכרונינגן גרים הרבה סטודנטים כך שאני משערת שזה כיף לגור שם כסטודנט. לגבי סופרמרקטים אני יותר מתמצאת, ALDI קיים גם בהולנד והוא בהחלט זול, אישית לא אוהבת את הסופר הזה, מוכר הרבה מוצרים - חיקויים חסרי טעם וריח. אם כבר אתה מחפש סופר זול עם מוצרים נורמלים הייתי הולכת ל- LIDL (גם רשת גרמנית) במקומך. רמה אחת מעליהם נמצא היומבו (JUMBO) בו אפשר למצוא מוצרי סופרמרקט רגיל (כלומר A-MERK של חברות הולנדיות, ולא מוצרי יבוא מגרמניה או מדינות אחרות) במחירים סבירים, המלצה שלי גבי הסופר הזה- לך לסניף שנמצא ליד האיצטדיון בכרונינגן, זה סניף ענק, נקי עם הרבה מבחר, שזכה בהרבה פרסים של תחרויות סופרמרקטים בכל הולנד, אפשר לראות את כל הגביעים ומדליות שלו בכניסה לסניף. סופרמרקטים נוספים הם סופר דה בור (SUPER DE BOER) לדעתי רשת הסופרמרקטים הכי טובה, יקר יחסית, אבל מבחר טוב, גם הארוחות הארוזות בו טעימות יותר מאשר בסופרמרקטים האחרים, שים לב שהרשת נקנתה ע"י JUMBO כך שבשנים הקרובות יעלמו כל סניפי הרשת, רובם יהפכו לסניפים של JUMBO. ה-C1000 הוא עוד רשת בגודל בינוני, מוצרים סבירים. רשת הסופרמרקטים הכי גדולה בהולנד היא אלברט היין ALBERT HEIJN (עם הכיתוב הכחול AH), אותם ניתן למצוא בכל פינה, יחסית יקרים, אבל מוצרים טובים. בכללי הולנד יותר יקרה מגרמניה, רב ההולנדים מדברים או מבינים גרמנית (לומדים בביה"ס), אבל סביר להניח שאם תדבר בגרמנית הם יענו לך בהולנדית, הייתי במקומך מדברת פשוט באנגלית ככה תקבל ככל הנראה גם תשובה באנגלית. שיהיה בהצלחה ומעבר קל!

forglemmigej

New member
אפרופו אלברט היין

קודם כל מצאתי שם פעם בייגל עוגיות של חברת בייגל-בייגל בהתחלה חשבתי שאני הוזה מי נוסע עד להולנד כדי לקנות בייגלה אבל זה היה נחמד דוקא לנשנש אותם על חשבון העוגיות-ופלים עם ריבת חלב
דבר שני איזה הולנדי סיפר לי שפעם חטפו מישו במשפחת אלברט היין בן או בן דוד, הוא נסע על אופניים ופשוט חטפו אותו בדרך אחרי זה הוא נמצא מת זה היה טררם גדול בהולנד, אבל לא בטוח שזה נכון הוא סיפר לי את זה כשעשן מתקתק ומגעיל של weeds יוצא מפיו..

אספרסו2

New member
הערה קטנה../images/Emo13.gif

בקשר לחתימה שלך, באותו הקשר-gift-בגרמנית זה רעל, אולי זה ההסבר להשקפת העולם והרצינות הגרמנית

מלפפiן

New member
וואלה? את זה עוד לא ראיתי, מוכרים שם חומוס

של SABRA שזה בעצם חומוס צבר וכל מיני טיבעולים של טיבעול, אבל בייגל עוד לא ראיתי, חבל. מה שכן, ראיתי פעם בלידל קרקרים (באריזה הירוקה) של אוסם, היה טעים
בקשר לסיפור לסיפור על אלברט היין, זה נכון, חירט יאן היין, אחד מבעלי הרשת (והנכד של אלברט היין המקורי) נחטף ב-87 מהבית שלו (בעיירה שלי!) ונרצח, הבחור שחטף אותו דאג לרצוח אותו לאחר כמה שעות, ולדרוש מליונים עבור שחרורו, את הכסף הוא קיבל אחרי שבנוסף לאיומים שלח את המשקפיים והזרת של הנרצח למשפחתו בצירוף הטקסט - "חירט כבר לא יוכל לנגן על פסנתר". בסופו של דבר הוא נתפס אחרי שניסה לשלם עם הכסף באיזו חנות יינות. הוא נשפט למאסר 20 שנה במוסד פסיכיאטרי סגור, והשתחרר בשנת 2001 אחרי 12 עקב התנהגות טובה (כיאה למערכת המשפט ההולנדית הסלחנית, למרות שאני מתפלא שהוא לא השתחרר עוד קודם). בשנת 2009 הוא נהרג בתאונה (מה שנקרא - כל כלב בא יומו).

forglemmigej

New member
את הבייגלה מצאתי לפני 4 שנים

יכול להיות שלא נרשמה התלהבות.. אגב בייגלה כזה בדיוק מצאתי באלדי אבל בדנמרק ,בלידל לא חיפשתי אולי יש גם ופה האריזה היתה באדום-כחול. יואו סיפור נורא עם הרצח והחטיפה .

אספרסו2

New member
אנסה לעזור

בתשובות על חלק מהשאלות,מהנסיון האישי שלי. עברתי מגרמניה להולנד ,כדובר גרמנית,לא ניתקלתי בבעיות תקשורת עם ההולנדים. אולם-יש להם רגשות מעורבים כלפי הגרמנים,מצד אחד-כבוד , מצד שני-קשה להם לשכוח את האופניים שחמסו להם הגרמנים במלחמת העולם. לכן-כל מה שקשור לשירות לקוחות-דובר גרמנית יקבל יחס טוב יותר. ההולנדים ידועים כעם "חסכן",לכן,אם תרצה,אין בעיה להשתלב בקמצנות המקומית. הולנד יותר יקרה מגרמניה. סך הכל ,בודאי שבהשוואה לבאיירן,תיתקל בעם יותר חייכן,יותר פתוח לזרים, אבל פחות קפדן ובררן. בהצלחה ותיהנה.

מלפפiן

New member
עכשיו אני מבינה מאיפה צצה הבעייה שלך

עם העם ההולנדי, פשוט דיברת אליהם בשפה הלא נכונה ולכן (כנראה) קיבלת גם "יחס מועדף"...

אספרסו2

New member
שנתיים דיברתי גרמנית

ואז עברתי להולנדית. הלאומניות ההולנדית המסוכנת
היא בעיקר בתקופות של אליפויות עולם ואירופה בכדורגל שכן אז,התחביב לשנוא את הגרמנים יכול לקבל ביטוי מעשי. תקר בגלגל לרכב גרמני אינו מחזה יוצא דופן בתקופה המדוברת. בריונות ,שהיום,בדיעבד,אני יכול לספר עליה בחיוך,אבל אז,כשיצאנו ממרכז קניות, בחום הקיץ,בת זוגי היתה בחודשי הריון מתקדמים והאוטו מושבת-לא נעים.

מלפפiן

New member
סיפור לא נעים, אבל אל תיקח את זה אישית,

גם בלגים זוכים ליחס דומה

אספרסו2

New member
הולנדי חביב להפליא

שכחתי להזכיר קודם, ראה אותנו במצוקתנו והתנדב להסיע אותי לגרמניה, מקום מגורינו,על מנת להביא גלגל רזרבי. קיבלתי הסעה הלוך וחזור . עכשיו התמונה שלמה. ונקווה שלהולנדים לא תהיה סיבה לכעוס על הגרמנים באליפות העולם הנוכחית.

yaelli10

New member
מכאן זה מתחיל

הבת שלי בת ה-7 ראתה את האבא שלה צופה במשחק הערב ביירן נגד קבוצה איטלקית (קטונתי מלהבין משהו במשחק הזה) להלן דו השיח אליו צותתי - הולנדי (לאחר שהסביר מי נגד מי) - בעד איזו קבוצה את בת'שלנו - בעד ביירן הולנדי - למה? בת'שלנו - מכיוון שגרמניה היא מדינה שכנה אלינו ואיטליה לא. ולגבי הקמצנות - הרשי לי לתקן אותך מלפפון - חסכנות, יעילות אבל לא קמצנות. את זה למדתי לאחר 12 שנות מגורים כאן.

מלפפiן

New member
בכיף, תמיד אפשר לתקן אותי, אבל את זה

שההולנדים לא קמצנים אלא חסכנים למדתי מהר מאד, זה היה אספרסו (כהרגלו...) שאמר שההולנדים קמצנים
ואני רואה שבת'שלנו זקוקה לחינוך כדורגל דחוף, מילא בבית, אבל רק שלא יפלט לה ברחוב שהיא בעד גרמניה...

אספרסו2

New member
יש גבול דק מאד

בין חסכנות לקמצנות,והתכונה מיוחסת להולנדים מצד כל מי שבא איתם בקשרי מסחר. והבת עוד תגדל ותלמד להבחין בין רע וטוב, כשהרע הוא תמיד הגרמני. מנטליות של עם קטן שמקנא בגדולים והמצליחים ממנו.

מלפפiן

New member
יש גם גבול דק מאד

בין אהבה ושנאה, עמוק עמוק בתוכך יש כנראה איזה שמץ של אהבה לעם ההולנדי...

Siegel

New member
D:

הם קמצנים ועוד איך חיחיחי רק בהולנד נתקלתי במודעות שמפרסמות "בואו לעשות בייביסיטר לכלב שלי" או "אני מחפש מישהו שאוהב מכוניות שייתקן לי את המנוע של הטרנטה שלי משנת 60" ואז כשמתקשרים הם נורא נחמדים ואף מזמנים אותך לפגישה ואז מתברר שהם כל כך חברותיים שציפו שתעשה להם את זה בחינם, כי הרי, אתה אוהב מכוניות אחרי הכל, לא? ולא רק זה! הם אפילו יקנו לך בירה וייתנו לך אחרי שהכל ייגמר בטוב BOEKENBON הולנדים מצפים לקבל את המקסימום עבור המינימום ולפעמים זה ממש לא מוסרי וכן קמצני. אבל לא נורא- יש בהם גם הרבה צדדים חיוביים.

למעלה