מעבר לכיתה א'

einat505

New member
מעבר לכיתה א'

יש לי 4 ילדים. שתי הבנות הגדולות (14 ו-11) לקויות למידה.(הגדולה בחטיבת ביניים בכיתה מקדמת).הקטן בן שנתיים וחצי ובני בן החמש וחצי (ביולי 6) בגן חובה . הפסיכולוגית של הגן עשתה לו איבחון והמליצה לעלות אותו לכיתה א' למרות שיש לו קשיים (זיהוי כמויות, העתקת צורות,הוא מקלל הרבה, חשד לקשב וריכוז)...(כבר קבענו תור לנוירולוג). היא טוענת שעוד שנה בגן לא תשנה והיא ממליצה מורת סל שילוב. אני חייבת לציין שהילד "קטן" מבחינה פיזית והוא במעקב אנדוקרנולוג ילדים. לי לא נראה שהוא מוכן והפחד שלי שהוא "ילך לאיבוד". מבחינה חברתית אין לו בעיה והוא מאוד רוצה לעלות לבי"ס. בעיה נוספת - אני עובדת כסייעת בחינוך מיוחד (עם pdd) בבית ספר רגיל (ומעולה), הוא מועמד לבי"ס אחר שאני לא כל כך אוהבת. השאלה - אם לא כדאי שהוא יהיה לידי?

מציע לך לשאול את המומחית, זה התמחות

לעניות דעתי, הילד לא צריך להיות קרוב אלייך, ולא ללמוד במוסד בו את מלמדת. הואיל וזה עלול להשפיע על איכות ההתקשרות המשנית בינו ובין המורה. זה עלול ליצור תלות לא רצויה, לפגוע ביחסים החברתיים שלו וייצור אצלו לחץ שמע זה יםריע או יפרע באמא. אבל בחירה מוסד חינוכי היא מלאכה מורכבת ומדאיגה הורים רבים, ולכן יש לשקול בכובד ראש, גיל

אני חייבת להגיב

לכי עם הרגשות שלך עלתסכימי לעלות לכיתה א' לילא רצו לשמוע ואני ממש מצטערת שהעלתי את ביתי לכיתה א'. עוד שנה בגן אחר לא תזיק רק תועיל ולגבי בית ספר רק לא איתך חבל על הילד ועל האמא שבכך.

למעלה