מעבר לימודים

מעבר לימודים

התחלתי הסמסטר (בקיץ) ללמוד מערכות מידע באונ' חיפה. מאוד נחמד שם, אבל אני חושב שאני רוצה לעבור ללמוד מדעי המחשב בתל חי. הסיבה היא שאני יותר נמשך לתכנות והקורסים הניהולים מאוד משעמים אותי (כרגע אמנם יש רק אחד כזה, אבל שאני מסתכל על הסילבוס וקולט איזה דברים אני יהיה חייב ללמוד, אני מתמלא חלחלה). בעיקרון, כרגע אני לומד מבוא לתכנות, מתמטיקה דיסקרטית ואינפי א'. כל הקורסים אלה זהים למה שלומדים בשנה הראשונה במדעי המחשב בתל חי, אז אני מניח שאם אני אעבור את הבחינות, אני אוכל לקבל פטור, נכון?

בעיקרון, מה השלבים שאני אמור לעשות עכשיו? אני ארצה לגור שם במעונות (אבל רק אם יהיה לי חדר לבד). שאני כבר עכשיו יצור איתם קשר? האמת שאין לי מושג מאיפה להתחיל...

בשביל מעונות צריך קודם להרשם ללימודים

לגבי חדר לבד- יש את המעונות בבניינים, שחלק מהדירות של סטודנטים וחלק של מקומיים, ויש לבנון 11 שזה באותה שכונה אבל בניין של סטודנטין בלבד, ויש את המעונות החדשים (מצדה). בכולם אתה לבד בחדר אבל לא בדירה (במעונות החדשים יש עוד שלושה שותפים, אבל שירותים ומקלחת אתה חולק רק עם אחד, ובשאר אתה עם עוד שני שותפים וחולק איתם את הכל).
הסיכוי לסוג מיונות מסויים הוא לפי הסדר שרשמתי אותם.

עין זהב זה לא לבד בחדר. תבדוק שלא תקבל את זה.

במאי התחילו לקבל בקשות למעונות בשנה הבאה, וככל שתאחר להירשם הסיכוי למעונות טובים יורד (וגם הותק בלימודים ובמעונות משפיע). בגלל שכמות הסטודנטים גדלה, אבל כמות המעונות לא- אז אני חוששת שהתחרות לחדרים במעונות עלת מאז שאני הייתי שם.

לגבי פטורים- תכין את הסילבוסים השונים ותעביר למזכירות. ישנו גם טופס מסויים שצריך למלא. מוזמן לצלצל למזכירות ולשאול יותר לגבי זה.

סה״כ מוסד עם יופי של אוירה. לגבי הרמה- אני מכירה בוגרים שמצאו עבודה, אבל בקרב אוניברסיטאות שיש בהן תואר שני- המוסד נחשב לא רציני מאוד.

"עין זהב"?

למעלה