מעבר לחיפה

fighter21

New member
מעבר לחיפה

אני אמור להתחיל ללמוד באוגוסט בחיפה אבל רק קורס מקדים של 3 ימים בשבוע לקראת הלימודים שהם כמובן באמצע אוקטובר, ואני חושב לעצמי האם כדאי לי להתחיל לחפש דירה עם שותפים כבר מעכשיו? הבעיה היא שהתחלתי להסתכל במודעות באינטרנט וראיתי שברובם הכניסה היא מיידית ואין אפשרות להחזיק לי את הדירה עד הכניסה המיועדת באוגוסט. גם כן הבנתי שבאוגוסט מתפנות רוב הדירות ואז היצע הדירות יעלה. מה אתם אומרים? תודה.

...

מה זה להחזיק
שבעל הבית ישאיר דירה ריקה
אין מצב... הכי הרבה שאתה יכול לעשות זה לקחת אותה חודש לפני ואז לשלם חודש כשאתה לא גר בה, אבל את זה כדאי לעשות רק אם אתה רואה משהו שהוא פשוט לא ייאמן. מה שכן, תמיד טוב לרחרח לפני (כמובן בהנחה שיש לך זמן), כך תוכל לדעת מה קורה בשטח. רוב הלהט של השוק מתרחש מאוגוסט בערך ועד נובמבר (משהו כזה יתקנו אותי חברי הפורום אם אני טועה). בנוסף יש דירות שתאריך הכניסה שלהם יכול להיות מתאים לתאריך שאתה מעוניין בו, אבל, אתה תצטרך לסגור עם בעל הבית בהקדם (כלומר באותה תקופה), כדי שלא יתפסו אותה. אבל זה רק אם אתה סגור במאה אחזו על הדירה. על חיפה אני ממש לא יכול לספר לך, אז חכה לתשובה של חיפאי שיוכל לתת לך מידע לגבי מה קורה שם
שיהיה בהצלחה

fighter21

New member
קרוב לטכניון

נווה שאנן, רמת רמז, רמת אלון.. אולי אפילו ארחיק עד אחוזה..

SPnage

New member
חכה לקיץ

בין אוגוסט לאוקטובר זו התקופה בה מרבית הסטודנטים יוצאים/נכנסים לדירות, ואז יש את היצע הדירות הגדול ביותר. חכה עוד חודש בערך ותראה עוד הרבה דירות שיתפנו, אל תהיה בלחץ.

כעקרון, דירות תמיד יש

אבל כמובן שהמגוון גדל באיזור יולי-אוגוסט-ספטמבר (אני את הדירה שלי מצאתי באמצע מאי...). כמו תמיד- ממליצה בחום לשקול לגור בהדר (חוסך בצורה משמעותית את העלויות וממש לא רוןק מהטכניון). אופציה נוספת היא איזור רמות יצחק בנשר- גם זול יחסית וגם קרב מאוד.. בשורה התחתונה- אם אתה מוצא דירה זולה, יתכן שישתלם לך לעבור מוקדם יותר. אם אתה לחוץ בכסף, עדיף שתחכה, באמת, עד אוגוסט.

לא כ" כ הבנתי את השאלה...

אם אתה רוצ ה להכנס כשותף, המחירים שציינת הם סבירים ביותר. אם את רוצה לגור לבד בדירה סבירה, 220$ זו התחלה סבירה לאיזור הדר...(או ליחידת דיור)

fighter21

New member
אני יכול למצוא דירה לבד

ב-220$? וואלה? ושכונת הדר בחיפה זה כמו לגור בדרום תל אביב כזה?

gesus

New member
הדר זה כמו דרום ת"א, אבל...

אם אתה צריך להגיע לטכניון זה עלול לקחת לך המון זמן, לפחות 35 דקות כאשר אין לחץ. אני אתן לך עצה בתור מרכזניק שהתגורר בחיפה (מעונות האוני'), תחבורה ציבורית בעיר הזו איטית להחריד. יכול להיות שזו הטופוגרפיה, אבל בכל אופן, נסיעות בזבזו לי המון זמן כשהייתי צריך לרדת לאיזור הדר ולחזור לאוני'.

gesus

New member
במקרה הטוב

לא חסרות דירות עם שותפים באיזור נשר והשכונות הסובבות את הטכניון שאני מתבייש שאינני מכיר את זמן, את הפרק החיפאי בחיי הדחקתי.

למה להגיד סתם?../images/Emo13.gif

הדר זה לא בדיוק דרום ת"א... יש מקומות מקסימים בהדר עליון-הדר כרמל. כבר אמרתי בעבר- אני גרה בדירה מ-ד-ה-י-מ-ה (יש עדים מהפורום!) בהדר עליון ומשלמת סכום מצחיק (שוב: 230$ לדירת 2.5 חדרים 64 מ"ר). האיש שלי גר בדירה שגורמת לי לבכות מקינאה בכל פעם שאני נכנסת אליה- 120 מ"ר (!!!)+מרפסות+גינה ענקית ב 400$ (!!!) בהדר תחתון-גבול כרמל צרפתי- איזור סטלה מאריס... איזור בר-גיורא בואכה ליאון בלום מאוד נחמד וזול יחסית. כמו בכל מקום- יש ויש...הכל עניין של סבלנות וכסף. חוצמזה אם הבחור עם רכב, הדר-טכניון זה גג 15 דקות (i should know...עשיתי את הנסיעה הזו כ"כ הרבה פעמים..) התחבורה הציבורית דווקא יעילה- תלוי לאן צריך להגיע. אגב, הדר-אוניברסיטה זה לא הדר טכניון. לצורך העניין- הדר-אוניברסיטה זה קו 37 שהוא (מודה ומתוודה) באמת איטי וארוך ברמות מטורפות (כמובן שתלוי באיזו שעה ולאיזה איזור בהדר צריך להגיע). הדר-טכניון זה עניין של 25 דקות בממוצע במונית שירות מס' 19 או בכל מונית אחרת שנוסעת לנו"ש (פשוט יש יותר אוטובוסים ומוניות שירות). אולי בתור "ילידה" אני מכירה כמה טריקים, אבל תמיד שמחה לחלוק אותם...

gesus

New member
עזבי, זו השוואה לא נכונה

אפשר להשוות שכונות רק בתוך העיר עצמה, לא בין ערים. גם אם יש לו רכב, הוא עדיין לא חסין מפקקים שיהיו לו בשעות הבוקר. בקשר למחירים, הכל עניין של סבלנות. דירות במחירי שחיטה שנראות טוב יש בכל שכונה, השאלה כמה הוא לחוץ למצוא דירה.

fighter21

New member
רגע..

אני יכול למצוא דירה בהדר עליון ב-230$? לבד או עם שותף? 230$ לדירת 2.5 חדרים נשמע זול מדיי.. עם שותף זה בערך 500 ש"ח לחודש, כמעט מעונות בטכניון.. 64 מ"ר זה נשמע ממש סבבה, אבל אולי הדירה ישנה והתקרה מתקלפת ויש גו'קים, מי יודע.. לא יודע, נשמע ממש זול.

כמו שאמרתי,

אני גרה בהדר עליון בדירת 2.5 חדרים **לבד*** ומשלמת 230$. כמו שאמרתי יותר מפעם אחת בפורום, הדירה שלי דנדשה מבפנים, משופצת לחלוטין כולל מבטח חדש לגמרי (אני הורדתי את הניילונים מהארונות) ומזגן חדש דנדש. יותר ברור?
שאלת- קבלת תשובה. אם התשובה לא נראית לך הגיונית- וואלה, לי אין מה לעשות עם זה

למעלה