מעבר לחטיבת ביניים

allafish

New member
הכל יחסי

כמו שאמר איינשטין, הכל יחסי. ילד עם בעיות תקשורת לא קשות מוגדר א"ס בתפקוד גבוהה. אם אין לו שום דבר אחר, הוריו מתעסקים כל הזמן סביב בעית התקשורת שלו. אם יש לו גם לקויות למידה חמורות מן הסתם בתפקודו ביית הספר אלו יבלטו יותר ויסבו דאגות גם להורים וגם לצוות.

Astroo

New member
אבל אם הילד מסתדר חברתית בחטיבת ביניים

זה אומר שהוא כבר לפחות בתחום הממוצע מבחינת היכולות התקשורתיות שלו. כי יש לא מעט ילדים נ"טים שלא מסתדרים.

כי עדין יש לו גם קושי חברתי ראשוני

ורמה מסויימת של נוקשות/חזרתיות.
אנשי המקצוע קובעים מי בספקטרום ומי לא.
הספקטרום מאוד רחב ולא כל הילדים מאוד חריגים.
קח למשל ילד שמצליח להחזיק חבר או שניים,
הולך לבד לתנועת נוער/חוגים
אבל מצד שני מחליט לקחת על עצמו לאכוף על שאר הילדים את כללי בית הספר מה שמקומם אותם מאוד, ומוביל לפגיעה בו.
חוץ מזה רוב הזמן הוא לא יראה לך חריג במיוחד (אם תסתכל בזכוכית מגדלת כן תראה קשיים נוספים).
אתה תגיד שהוא לא אוטיסט כי הוא שונה ממה שאתה מכיר כאוטיסט.
אנשי מקצוע יגידו שכן.

Astroo

New member
זה לא נקרא מסתדר חברתית

אם לילד יש חבר אחד, ושאר הילדים מתעללים בו, זה ממש לא נקרא להסתדר.

1אילת2

New member
שאלה מענינת לדיון.

מיהו אוטיסט?
איך אפשר להגדיר ילד שמסתדר היטב בבית הספר, שיש לו חברים, שהולך לחוגים, כאוטיסט?
איך אפשר להגדיר אדם ששירת בצבא, שלמד באוניברסיטה, שיש לו משפחה, כאוטיסט? פעם אוטיסט- תמיד אוטיסט? או שאוטיזם הוא סוג של הגדרה עצמית?
האם אוטיזם הוא לא מה שמקשה על האדם להסתגל? להזדקק לסיוע ותיווך כדי להסתדר?

dina199

New member
כדי לא להגדיר אוטיסט ,

מספיק לא לסכם איבחון כ ASD .
יש לבן שלי איבחון פסיכולוגי , שכתובוות שם כל התופעות - ללא סיכום , ז"א ללא 'השם המפורש' - ספקטרום אוטיסטי. א לפי האיבחון הזה הוא לא א"ס.
ויש איבחון פסיכיאטרי (אחרי שנתיים) שהכל שם בערך אותו הדבר (הילד הרי לא השתנה
) וההבדל שבסיכום כתוב 'אספרגר על הספקטרום האוטיסטי'.

Astroo

New member
ע"פ DSM5 אדם כזה איננו אוטיסט

כי אחד התנאים הוא שהסימפטומים פוגעים באופן ניכר בתפקוד היומיומי.

dina199

New member
מה עם אדם ששירת בצבא ולומד באויניברסיטה

אבל לא הולך לסופר ולא יכול לקבוע תור לרופא בטלפון ?

Astroo

New member
שירת בצבא עם התאמות לאוטיסטים או במסלול הכללי

אם האדם שירת ללא שום התאמות ולא היו בעיות מיוחדות בטירונות או בקורס המקצועי, לדעתי לא ייתכן שמדובר באוטיסט.

ימימה

New member
כתבתי כאן כבר כמה פעמים על החוויה שלנו

בכיתת תקשורת, וכמו תמיד גם הפעם חשוב לי להביא גם חוויה חיובית מכיתת תקשורת.

הבן שלי אובחן בתחילת כיתה ב', והיה משולב עד כיתה ו'. בביה"ס היה "בסדר" - אין לו בעיות התנהגות מיוחדות ולא בעיות לימודיות קשות, כשקשה לו הוא נוטה להסגר ולהתכנס לעצמו - כך שביה"ס בעיקר דאג שיהיה "שקט תעשייתי" - כלומר עשה את המינימום הנדרש כדי לשלבו. הילדים היו מקסימים וקיבלו אותו מאד יפה, המחנכות היו בסה"כ טובות ובעד השילוב, כל אחת בדרכה.
לקראת החטיבה ואחרי התלבטות ארוכה החלטנו ששילוב בחטיבה, עם כיתות גדולות ורועשות וילדים בגיל הקשה הזה שבין 13-16 יהיו עבורו מעמסה קשה מדי והכנסנו אותו לכיתת תקשורת.

הילד עכשיו בכיתה ח', שנה שניה בכיתה, והוא פורח. הביטחון שלו עלה פלאים, פתאום שומעים אותו, יש לו נוכחות. הוא מפתח אחריות ויכולת התארגנות שלא הייתה לו קודם. טוב לו בחברת ילדים שדומים לו, על פי עדותו שלו. מבחינה לימודית הוא משולב באנגלית (שיש לו תפיסה טבעית אליה) ובמצוינות במחשבים ופיזיקה. במקצעות אחרים לומדים בכיתה ברמה שמתאימה לכל ילד, אבל בהחלט ברמה של שאר הכיתות בשכבה.

חשוב לי לציין שיש בכיתה ילדים שהרמה הלימודית ורמת התפקוד שלהם שונות משלו ושונות זה מזה - יש ילדים שמשולבים יותר ממנו, יש ילדים שבכלל לא, ולמרות השוני הגדול למדי הכיתה גם לומדת ברמה טובה וגם מבחינה חברתית יש בה הרגשה טובה. ושוב - הבן שלי מאושר שם. בשנה הראשונה בכיתת התקשורת הרגשנו כאילו ירד משא כבד מעל כתפיו - כאילו כל השנים בשילוב, למרות שהיה בסדר, והילדים היו נחמדים ובשום שלב לא הציקו לו חלילה - למרות זאת הוא כל הזמן התאמץ, עבד קשה כדי לשרוד, לעבור עוד יום ועוד יום, רק כשיצא מהשילוב והמשא הזה ירד ממנו, רק אז יכולנו לראות שקודם הוא היה שם....
אני יודעת שיש כאן אנשים עם חוויה מאד שונה מכיתת תקשורת, ואולי יש לנו מזל שנפלנו על כיתה כזו ועל צוות כזה, אבל יש גם דברים כאלה.

imashelo

New member
הסיפור שלנו דומה מאוד

וכך גם המסקנות. אין לי ספק שהרבה תלוי ברשות המקומית, במנהלת, ובצוות הכיתה. אצלנו המורים המקצועיים (אנגלית, מדעים, מתמטיקה ועוד) מלמדים את הכיתה כמקובל בכיתות הרגילות.

dina199

New member
לדעתי כדאי לכתוב את ההודעות של שתיכן

כהודעות עצמאיות כדי שלא יילכו לאיבוד בשרשור ארוך

ציקיטה10

New member
הבעיה בכיתת תקשורת

שכל אחד מגדיר באופן שונה תפקוד גבוה. ישנם ילדים מאוד חכמים שמוגדרים בתפקוד גבוה אבל התפקוד ההתנהגותי,תקשורתי,חברתי שלהם הוא נמוך וחריג.
לנו מאוד חשוב שהבן שלנו יהיה בסביבה עם ילדים עם התנהלות עצמאית ותקשורתית כי זה מושך אותו למעלה ומקדם אותו. אם הוא יהיה בכיתת תקשורת לא מתאימה במשך 10 שעות כל יום זה לא יקדם אותו לשום מקום.
הנושא הלימודי פחות חשוב לנו, וזאת הסיבה שחשבנו על השילוב בבית ספר הדמוקרטי.
גם אם אדע מראש את שמות התלמידים בכיתת התקשורת אני לא יכולה לצפות עליהם ולדעת מה התפקוד שלהם...

למעלה