מעבר לחטיבת ביניים

ציקיטה10

New member
מעבר לחטיבת ביניים

בני אובחן בגיל 9 משולב יחידנית ועולה בשנה הבאה לחטיבת ביניים בכפר סבא.
אנחנו נמצאים בהתלבטות מאוד קשה במה לבחור. לבני יש לקות למידה במיוחד בתחום השפתי. ה PDD אצלו פחות בולט [ילד מאוד עצמאי ומודע לסביבה אין התנהגויות חריגות,בעיות במעברים ושינויים...]
אנחנו מתלבטים בין כיתת תקשורת [שלא ידוע לנו מה ההרכב של התלמידים בכיתה] לבין שילוב יחידני [שיהיה לו מאוד קשה מבחינה לימודית] לבין ביהס הדמוקרטי [הכי אידיאלי בשבילו - שהסיכוי להתקבל אליו קטן בגלל שכמעט ואין מקום פנוי].
אשמח לקבל המלצות ולשמוע מניסיונכם.

Ziggy Stardust7

New member
הרבה נערים מתקשים בחטיבת הביניים

אני יכול לספר לך שכשלמדתי בבי"ס יסודי דווקא המצב החברתי שלי היה לא רע בכלל, אבל כשהגעתי לחטיבה נהייתי בודד מאוד.
לא רק שהייתי בודד, אפילו הציקו לי ולעגו לי והיה לי מאוד קשה שם.

לגבי בנך, קצת קשה לי לייעץ כי אני לא מכיר אותו, וגם לא פירטת מספיק על מצבו.
אני כן יכול לשער שאם מבחינה תקשורתית הוא נמצא בתפקוד גבוה, כנראה שכיתת תקשורת פחות תתאים לו משום שהוא עלול לפגוש שם נערים הנמצאים בתפקוד יותר נמוך ממנו, ואז הוא יהיה מתוסכל.
לגבי שילוב יחידני זו אפשרות, אבל את טוענת שיהיה לו קשה אז זה כנראה פחות מומלץ.
ולגבי ביה"ס הדמוקרטי, יש גם ברעננה ובהוד השרון.

אני למדתי כל השנים במסגרת רגילה, ללא שילוב יחידני.
היה לי לא פשוט במהלך הלימודים, ואני לא בטוח שזה היה צעד נכון (ככה ההורים שלי העדיפו).
על כל פנים, שיהיה לו בהצלחה :)

ציקיטה10

New member
שילוב בחטיבה

אני חושבת שיהיה לו קשה לימודית בכיתה רגילה כי יש לו לקות למידה והפרעת קשב וקשה לו לימודית בביהס היסודי.
אני לא יודעת איזה הקלות יש בחטיבה.
החטיבה המשלבת בכפר סבא היא חטיבת אלון ושמעתי עליה דברים טובים.
לגבי הכיתה הקטנה- אני פוחדת שהיא תוריד אותו ותהרוס את כל מה שהשקענו בשילוב ביסודי אם התפקוד נמוך.

dina199

New member
בכיתת תקשורת יש תוכנית לימודית אישית

לכל ילד (בתנאי שהכיתה מתנהלת כמו שצריך
).
אז לדעתי אם יש לו תחומי לימודים שהוא חזק בהם, כיתה קטנה ( 5 עד 8 תלמידים) יכולה רק לעזור.
כולל בתחומים שקשה לו בהם בכיתה גדולה.
וצריך לזכור שבחטיבת ביניים דרישות אקדמיות עולות בצורה דרסטית. גם להרבה ילדים 'רגילים' קשה להתמודד עם זה.

TikvaBonneh

New member
למה לא ידוע לכם הרכב התלמידים בכיתת התקשורת?

אני הגעתי לכיתת תקשורת כשידעתי בדיוק מי יהיה שם.
חשוב גם לברר מי הצוות של הכיתה, מי המנהלת.
אני מצרפת לך קישור לדיון שהיה בפורום על שילוב יחידני בחטיבת ביניים.
ומוסיפה לך ידיעה שלאחר מעשה.
בשירשור, נגה מספרת על השילוב המוצלח של ביתה בדמוקרטי של כפר סבא.
אני יודעת את סוף הסיפור.
החברות של הבת שהושגו בעמל רב של המשלבת והמנחה, נטשו אותה לאנחות, היא נשארה בודדה ודחוייה, ועברה לחינוך מיוחד.
הבת שלה בתפקוד מאוד גבוה, ילדה חכמה, רקדנית מוכשרת, יפה - רזה , בלונדינית.

allafish

New member
אך אפשר לדעת הרכב כיתת תיקשורת?

תקווה שלום,
בני עולה לכיתה ז' בשנה הבאה ואני מתלבטת באותה הסוגיה: המשך שילוב, כיתת תיקשורת או בית הספר הפתוח (שלשם קשה להתקבל)
קבעתי לשבוע הבא פגישה אם אחראית שילוב ילדי הספקטרום במת"י חיפה. האם מותר לי לבקש ממנה לדעת מי הילדים שיהיו בכיתה בשנה הבאה? לקבל כתובות וטלפונים כדי ללכת לפגוש את הילדים ואת ההורים?
אני עוד חוששת שכמו שאני מתלבטת בקשר למשך גם הורים אחרים של ילדים בתפקוד גבוהה מתלבטים. וילדים שלגבם אין התלבטות הם מן הסתם בתפקוד נמוך יותר.

בהחלט מותר ורצוי לבקש זאת

מה שכן, כשמדובר בכיתה חדשה לא תמיד יודעים כבר עכשיו מה יהיה ההרכב הסופי.... הרבה הורים עדיין מתלבטים, יש מצטרפים חדשים וכן הלאה....

schlomitsmile

Member
מנהל
בכתת התקשורת של בני היו ילדים בשלל רמות תפקוד המגוון היה באמת גדול.
נוכחותם של אלה שבתפקוד בינוני-נמוך תרמה לכתה
לא פחות משל אלה בתפקוד גבוה מאד.

ממה בעצם את חוששת?
איזו השפעה שלילית עלולה להיות לילד בתפקוד בינוני-נמוך
(מי שמוגדר בתפקוד ממש נמוך יופנה לבי"ס לאוטיסטים
לא לכתת תקשורת) ?

allafish

New member
אני חוששת

אולי זה נשמא פרדוקסלי אבל אני חוששת שבני לא ימצא בה חברים. הוא בתפקוד גבוהה מאוד, משולב מכיתה א' ויש לו מספר חברים איתם הוא גם מרבה לבלות אחרי הלימודים בלי שום תווך חברתי מצידי כבר כמה שנים. אני חושת שאם בכיתת תקשורת יהיו הרבה ילדים בתפקוד בינוני הוא פשוט לא ימצא את מקומו שם.

schlomitsmile

Member
מנהל
אני יכולה לדבר כמובן רק מנסיוני א)גם בין ילדים אוטיסטים ולא רק אלה שבתפקוד גבוה
נרקמת לעיתים חברות.
היא עשויה להראות חיצונית אחרת, מן הסתם,
אבל זה לא עושה אותה משמעותית פחות למעורבים

ב)כל ילד משולב בכתה רגילה מקבילה
ככל שהוריו והצוות מעריכים שנכון לו.
לפי מה שכתבת, אני מניחה שבנך ישולב לא מעט.
גם בהפסקות יוכל לשחק עם ילדים מהכתה המשלבת.
שלא לדבר על טיולים, מדורת ל"ג בעומר, ימי הולדת וכו'.
כך שיש אפשרות גם להתחבר עם ילדים משם.
ג)לגבי "ימצא את מקומו"- ציטוט של ה
:
"בכתה הקטנה נחמד, כי כולנו מבינים אחד את השני יותר טוב".

1אילת2

New member
אספר לך מנסיונינו.

לבן שלי יש קשיים חמורים בתחום האוטיסטי: התנהגויות חריגות, עצמאות אינה תואמת גיל, קושי במעברים, קושי ליצור קשרים חברתיים (=אין לו חברים). מאוד קשה. בית הספר לא מסוגל להתגייס. הם לא מסוגלים להבין את הקושי והם לא מעוניינים להקצות לזה משאבים. זה בית ספר גדול והילד האוטיסט מוזמן להשתלב בעצמו או לכל הפחות לא להפריע.
מבחינה לימודית- הצבתי סייגים והגבלות וקיבלו אותם: הוא עושה את המבחנים מחוץ לכיתה. המבחנים מותאמים: אם הם ארוכים מידי יש לחלק לשניים. המשלבת שלו עוזרת לו ומעירה את תשומת לבו במהלך המבחן: הוא יכול לעשות מבחן חוזר בלי הכללים המגבילים של בית הספר, מותר לו לעשות את המבחנים בבית אם הוא לא גומר אותם בבית הספר. אם למרות הכל הציון נמוך המורה תיקח אותו לפרטני ותבדוק את ידיעותיו בצורה אחרת. לא יהיו שאלות מנוסחות באופן שהוא אינו מסוגל להבין. וכד'. יש לו פטור משעורי בית. לגמרי. מקצוע אחד הוא לומד עם מורת השילוב. הציון הוא על בסיס ההתרשמות שלה ולא על בסיס מבחנים.
אני לא מוכנה שהוא יהיה בכיתת תקשורת. אני יודעת מה זה, אני יודעת שזה לא מתאים. ולכן, על אף כל הקשיים, ועל אף תחושת הייאוש שאוחזת בי חדשות לבקרים, אמשיך להלחם על שילובו שם.

allafish

New member
איך הצלחת להשיג פטור מלא משעורי הבית?

תגידי בבקשה, אך ועל סמך מה הצלחת להשיג פטור מכל שיעורי בית? האם זה ביסודי או בחטיבה? בני מסוגל ללמוד רק מתוך עניין הוא פשוט קורס ברוטינה, שעורי בית בשבילו זה סבל נוראי. אני הצלחתי בנתיים להשיג שיורידו לו את השעורי הבית במתמטיקה שפה ואנגלית לחצי וזה ישר הביא לקפיצה בציונים שלו, אבל לוותר לו לגמרה הם לא מסכימים בשום פנים ואופן.

1אילת2

New member
חטיבה. הודעתי שהוא לא מסוגל ולכן הוא לא עושה.

הבן שלי מספיק מוגבל כדי שהם יבינו. לפעמים הוא עושה. אבל לא יורד לא ציון בתלמידאות ולא כועסים עליו כי הוא לא עושה.

גם הבן שלי הנט"י

קיבל פטור וגם ממבחנים שהיה צורך לתת את הפטור,{ביסודי}
מגיעים לבית הספר ודורשים לתת פטור אם יש סיבה מוצדקת,
מצד שני הפטור מכשיר לא אחת את הקרקע למעבר לחנוך הביתי כי פטור משעורי בית וממבחנים
זה לא דרך מקובלת של תלמיד מין המניין וברגע שמקלים עליו בדבר שכל כך מזוהה עם בית ספר
הוא הופך לתמיד לא מין המניין.

allafish

New member
אבחון

הבן שלי עשה אבחון, נקבל תוצאות השבוע ואני מקווה שזה יעזור לי בדרישת הקלות.

dina199

New member
כל המלצה שיש באיבחון,

הם חייבים ליישם, כי זה דבר רשמי ולא טובה שהם עושים למישהו.
בהצלחה

אצלינו המצב דומה מאד (הילד בכיתה ח).

הבן שלי גם אוטיסט עם לקות למידה שפתית (בעיקר), תפקוד גבוה מאד. רוב קשייו הם לימודיים. הוא פורח בחטיבה (היה גם משולב ביסודי והשילוב היה מוצלח מאד). בית הספר מאד פרו שילוב.
עכשיו יש לו חונכת שעובדת איתו כשעה וחצי בשבוע על עניינים חברתיים (על מה מדברים בני נוער/אילו תוכניות רואים ושמוחחת איתו על איך בבית הספר ונושאים שהוא מעלה. היא תלמידת כיתה י. הבן שלי מאד מחבב אותה. כמובן שיש מורת שילוב וסייעת, שעוזרת לו בעיקר לימודית, כי חברתית יותר קל לו.

אם הוא היה עד כה בשילוב אז תמשיכו.

Astroo

New member
זה קצת לא מסתדר עם הגדרת האוטיזם

את ועוד כמה אנשים כאן טוענים שהבעיה העיקרית של ילדיהם היא לקות למידה ולא בעיית תקשורת. אבל אם הבעיה התקשורתית איננה העיקרית, הכיצד הילד נחשב לאוטיסט?

למעלה