מעבר לחו"ל..

A k a s h a

New member
נכתב בתגובה לכך

שאם אני רוצה לטוס לבריטניה/אירלנד אין סיכוי שאני משאירה אותה איפשהו למשך חצי שנה ואז מצרפת אותה אלי. היא לא תשרוד. אלא אם כן האופציה היא לקבל איזושהי אשרה זמנית במדינה כולשהי, לחיות שם חצי שנה ואז לעבור לבריטניה/אירלנד. שאולי זאת אופציה לא ראה. כי גם בבריטניה וגם באירלנד יש את עניין השפה שסה"כ אני שולטת בה. השאלה באיזה חור אני אמצא את עצמי חצי שנה... ובמה אני יעבוד.. אני גם לא יודעת איך זה בחו"ל. אבל בארץ, כשחיפשתי דירה ואמרתי שאני באה עם כלבה היה יותר קשה למצוא. בסופו של דבר חיפשתי באזור פרברי/כפרי (יצא גם יותר זול להפתעתי וגם יותר נעים) אז הדלתות התחילו להפתח. כשעברתי דירה זה היה עם כלבה שנחשבת עוד לבינונית (סביבות ה- 25 ק"ג) אבל עכשיו, כשאני עם כלבה (גורה) שעד שאבצע את המעבר תשקול 60+ ק"ג צריך לחשוב גם על זה...

כן זה ככה גם כאן

אני יודעת שבעלי כלבים צריכים להפקיד פיקדון כספי כפול משוכרים ללא כלבים הייתי עדה למקרה של שוכרים עם כלב פינצר שעל מנת שהשוכר יבטל פסקה בחוזה שלא מאפשרת הכנסת בעח לדירה שילמו עוד 10% מלבד הפיקדון הכפול באיזור בו אני גרה, מפרסמים זאת בפירוש, אם המשכירים יסכימו לבעח או לא ולרוב הדירות שכן יסכימו בהן נמצאות די רחוק ממרכז העניינים וזה פשוט אקט מיואש של המשכירים למצוא כבר מי שיגור בהן... לעניות דעתי, ועם כל האמפטיה לאהבתך לכלבה שלך, את מקשה על עצמך את החיים ולפחות בהתחלה הם גם ככה יהיו קשים- קרי מדינה חדשה מנטליות לא מוכרת שפה שאת לא יודעת על בוריה מציאת מקום עבודה מציאת דיור ועוד

A k a s h a

New member
אני בחיים לא אנטוש אותה

הכי הרבה שאני מוכנה, זה נגיד שאני אטוס, אשכיר דירה ואז שהיא תצטרף. אבל אני מדברת על טווח של שבוע. לא יותר מזה. בעקרון אני לא יודעת כמה עולה להחזיק רכב, או מושכר, ויש גם עניין של תחבורה. בהעדפה אישית - אני רוצה אזור כפרי. מושב מבחינתי זאת אידיליה. אם יש מקומות בארץ שאני *לא* אוהבת אילו אזורים הומים כמו תל אביב וירושלים. אני אוהבת את השקט שלי. בגלל זה אני שוכרת במושב. הוא נחשב מושב "יוקרתי" אבל הדירה שלי לא כזאת. היא סתם מאחורי בית של מישהו. אבל לא משנה מה, הכלבה הזאת באה איתי. לא משנה כזה זה קשה/מקשה על כל העניינים

een ogenblik

New member
איני יכולה לשנות את החוקים עבורך

אני יכולה לספר לך מה הם עד כמה שידיעתי מגעת, ומכאן ואילך מוטלת עליך האחריות להחליט איך לפעול. כל התת שירשור הזה נוצר כדי להבהיר לך שהדרכון של כלבתך אינו דרכון באמת למרות שהוא נראה כך, ושאין כלבתך אזרחית אירופה, היכולה לנוע בחופשיות בין גבולות מדינות האיחוד האירופי. אם הבנת זאת, את מבינה טוב יותר את האפשרויות העומדות לפניך, גם אם הן מצומצמות מאשר חשבת בתחילה.

A k a s h a

New member
אני לא בטוחה שהם באמת מצמצמות

כי במקום גם ככה לא חשבתי על בריטניה או אירלנד (מדינות מאוד יקרות....) גם ככה חשבתי לכיוון ההולנד או משהו כזה. שלשם אני יודעת שאין בעיה להביא כלבים. השאלה לגבי הולנד לדוג', עד כמה קשה להשיג אזרחות.. עד כמה המחיה שם יקרה בהשוואה לארץ. וכו'.

CeruleanCat

New member
העברת כלב תלויה בחיסוניו ובריאותו בעת המעבר

בלי קשר למקום לידתו. אפשר להעביר כלב מישראל לרוב מדינות האיחוד אם הוא מחוסן לכלבת ואחרי בדיקת נוגדנים שתאשר זאת. לבריטניה אפשר להעביר כלב מישראל אך ורק עם חצי שנה הסגר, ולא חשוב שהוא מחוסן או איפה הוא נולד. בריטניה מאפשרת להכניס כלב בלי הסגר אם הכלב שהה כבר באירופה (מחוסן ועם בדיקת נוגדנים) במשך חצי השנה שקדמה לכך. מאחר ומדי פעם יש שינויים בחוקים, תצטרכי לעשות בירורים מדויקים יותר כשתחליטי על מדינה ועל מועד.

cornetti

New member
תראי

אני חושבת שדווקא כדאי לך לנסות לעבור לחו"ל. בתור אחת שלא הייתה לה הרבה ברירה ועכשיו נמצאת באיטליה אני יכולה להגיד שתמיד יש אופציות! - אני בסוף הוצאתי דרכון גרמני אבל עד אז, בתקופה של החוסר וודאות מצאתי שיש הרבה דרכים לחיות במדינה (איטליה במקרה הזה) שיכולות להיות אופציות למי שמחפש לעבור בצורה חוקית. אני חושבת שמי שיכול לתת לך תשובות טובות זה בני זוג של סטודנטים בהולנד, הם אלו שצריכים להיות שם אבל לא יכולים להשיג ניירת ללימודים כמו בני הזוג שלהם ומוצאים דרכים חוקיות ויצירתיות לשהות שם. אני לא יכולה לתת לך פרטים לגבי כאלו בהולנד, באיטליה אני מכירה כאלו שעובדים דרך מעסיקים ישראלים כמו אלעל והשגרירות, יש כאלו שנרשמו ללימודים שהם לא לתואר ומקנים אישור עבודה, ויש כאלה שעובדים קשה וחזק על עוד אזרחות. חוץ מזה ששפה זה משהו שלומדים אם כל מי שעשה את זה לפנייך הצליח גם את יכולה! אם את חושבת על זה ברצינות וחושבת על זה דרכים בצורה חוקית ופרקטית אני מאמינה שזה אפשרי, ראיתי הרבה אנשים מצליחים!

A k a s h a

New member
אני שמחה לשמוע את זה

לצערי אני לא מכירה סטודנטים מחו"ל באופן אישי, בגלל זה אני כותבת כאן. אני מחפשת דרך חוקית. ולא יצירתית בעייתית שאני יכולה למצוא את עצמי נבעטת חזרה לארץ....

A k a s h a

New member
לפני שטסים לבקר

צריך לחשוב על אופציות ריאליות. וכמובן להתארגן עליהם מבחינת שפה אם יש צורך. כרגע קיבלתי מיילים שהשביתה עומדת להסתיים (מה שזה לא אומר...) אז אני משערת שזה בכל מקרה אומר עוד שנתיים כאן.

שקמה4

New member
מה את עושה באיטליה...?

אני רוצה ללמוד באיטליה אומנות וועיצוב ומחפשת אנשים שגרים שם לטיפים ןכל מיני.. איפה את גרהה? מה את חושבת על איטליה באופן כללי?

cornetti

New member
אין לי מושג מה אני עושה באיטליה...

אני פה בגלל הבן זוג האמת. אני גרה בצפון. אני אשמח לענות על שאלות במסרים אם את רוצה.

een ogenblik

New member
טיפול בעזרת בעלי חיים הוא מקצוע

כמו רוב במקצועות הטיפוליים, ידיעת השפה המקומית על בוריה (ולא רק יכולת בסיסית לתקשר) היא חובה, בנוסף על רישוי מקומי (במדינות בהן נדרש רישוי לכך) לעסוק בכך. נראה לי שכדאי לך להתייעץ בפורום לימודים בחו"ל כדי לדעת היכן את יכולה ללמוד זאת ברמה גבוהה. אני מתארת לעצמי שאלו לימודי המשך, ולא לימודים לתואר ראשון. בהנחה שזה כך, אני ממליצה לסיים את התואר הראשון במקום בו השפה והמערכת מוכרים לך, כדי להשיג תוצאות גבוהות ביותר האפשריות עבורך. אבל אני גם ממליצה לבצע את לימודי ההמשך (תואר שני או לימודי תעודה) במדינה בה תרצי לעבוד. תעודה מקומית תקנה לך יתרונות בחיפוש עבודה, תקנה לך הבנת המערכת באותה מדינה, ותאפשר לך להשתלט על השפה לפני שתתחילי לעבוד.

A k a s h a

New member
על זה חשבתי בעצם

טיפול באמצעות בע"ח הוא המשך של תואר ראשון במדעי ההתנהגות (לפחות בארץ) ולכן אני רוצה לסיים לפחות את זה כאן. וזה אומר שיש לי שנתיים ללמוד שפה (זה די הרבה זמן לדעתי) אם אני לא אראה אופציות מתאימות או שהשפה "תבהיל" אותי גם אחרי שנתיים הכי הרבה אפשר לעשות את ההמשך כאן ולנסות להגיע לחו"ל עם מקצוע ביד שברור שזה עדיף! רק שזה אומר למרוח כאן עוד 4 שנים ולא שנתיים. מה שכן, לדעתי בחו"ל העניין הרבה יותר מפותח מאשר בארץ. לכן דווקא ללמוד שם באמת קורץ לי. אני אנסה לעשות את שיעורי הבית לגבי הולנד ועד כמה זה נפוץ שם ועד כמה אפשר ללמוד את זה. ואולי מכאן נתחיל. אם נראה שזה אפשרי, פשוט ארשם לקורסים של הולנדית. חשוב לי להתחיל להסגר/להנעל על משהו בכדי שאוכל לעשות את ההכנות הראויות

A k a s h a

New member
טוב שבדקתי קצת יותר טוב תא העניין

אין בארץ תעודה שתקנה לי בכלל משהו שמוכר ע"י מישהו..
זה עדיין לא עניין מסודר. שזה אומר שעדיף לי בכל מקרה ללמוד את זה בחו"ל. אם זה לא מוסדר זה בטח גם קורס לא עד כדי כך רציני...

למעלה