מעבר לחו"ל

מ י י

New member
מעבר לחו"ל

אני נשואה לבחור אנגלי והחלטנו לנסות מזלנו בארץ הולדתו. בעלי כבר נמצא באנגליה ו"מכין את השטח". בתי נטע, בת השנתיים וחצי, ואני מתגוררות כרגע עם הורי בהמתנה למעבר. אני פונה לפורום עקב חששותי מקליטתה של נטע בארץ החדשה. אין לי ספק שתשמח לראות את אביה שוב (כאשר נסע היתה מאוד עצובה, בכתה הרבה וקראה בשמו הרבה) אך כאשר יגיע הרגע תצטרך שוב להתנתק מאנשים אהובים (סבא וסבתא), וכן מהגן. שלא נדבר על קשיי השפה. נטע אמנם שמעה את אביה ואותי מדברים אנגלית כל הזמן ואביה דיבר איתה אנגלית אבל היא תמיד עונה בעברית למרות שנראה לי שהיא מבינה די טוב את השפה. השאלה שלי היא האם לשלוח אותה לגן באנגליה בהקדם האפשרי על מנת שתכיר את השפה, את המקום או האם עדיף שאשאר איתה תקופה קצרה בבית כדי לתת לה להתאקלם. אני חושבת שבבית יהיה לה משעמם כי נטע מאוד חברותית ופעלתנית וכן משום שאני אהיה עסוקה בסידור הבית החדש ובעבודות השוטפות. מה מומלץ לעשות במקרה כזה?

קוקי שו

New member
לא תשובה "מקצועית"

אני רק רוצה להרגיע אותך שילדים קטנים מסתגלים ממש מהר למציאות חדשה.. לפני שתרגישי היא בכלל תדבר בעיקר אנגלית... ולא יפריע לה המעבר... לפחות לדעתי... מניסיון אישי או משהו כזה... ולדעתי להכניס אותה לגן דובר אנגלית... אין מה להפסיד... היא כבר בגיל של גן.. או אולי משפחתון כזה... ואם לגן אולי לגן יהודי.. אני יודעת שבארצות הברית וקנדה יש אירגון שנקרא jcc שיש בו גנים יהודיים... אז אם את רוצה להקל את ההסתגלות אולי תחפשי משהו כזה.. ואם אין או לא רוצה.. אני לא חושבת שיש בעיה.. ילדים מסתגלים מאוד מהר.. יותר מהר מההורים לרוב... מקווה שעזרתי... יעל

קוקי שו

New member
תוספת...

קראתי שוב את מה שכתבתי.. אז אני אנסה לנסח מחדש... בקשר לשאלה אם לשלוח אותה לגן- אני חושבת שדי ענית לעצמך... -אין לה בעיה עם השפה - לא יהיה לך זמן עם המעבר - מאוד פעילה ולא תוכל לשבת בבית ולא לעשות כלום אז אני חושבת שהתשובה הברורה היא כן לשלוח אותה לגן... או משפחתון.. וכמו שכתבתי אולי גן יהודי- דובר אנגלית- אבל יהודי.. ואולי גם לא יהודי... מה שתחליטו... אני בטוחה שבחודשים הראשונים יהיה לה קשה.. אבל אחרי שלושה חודשים את כבר תשכחי שהיא לא נולדה שם... המון בהצלחה... יעל

לי נראה

שלא יהיה לה קשה להסתגל משתי סיבות: 1.אחותי מבינה אנגלית אבל תמיד עונה בעברית- כשעברנו לארה"ב לא הייתה לה בעיה להתאקלם, היא רק הייתה קצת ביישנית. עכשיו שלחנו אותה לחוג אנגלית והיא ממש נהנית 2.בגיל 3 עליתי לארץ והשתלבתי יפה בגן, הילדים היו נחמדים, למדתי מהר, ואם הייתה מילה שלא הבנתי שאלתי בבית את אמא שלי... אז רק נשאר לאחל טיסה נעימה

מניסיון, חשוב שהגן יהיה איכותי.

גן שנבחר רק בגלל לחץ לשלוח את הילדה לגן יהיה עוד סיבה לקשיי הסתגלות למדינה חדשה. אישתי דיברה על זה לא מעט בפורום 'להיות הורים בחו''ל'. יש הבדלים משמעותיים בין הבת שלך לבן שלי. הבן שלי היה בן שנה וחצי כשעברנו למדינה שאת שפתה איש מאיתנו לא מדבר. מלבד זאת יש לו גם בעית תקשורת שבנאים אחרים הייתה נחשבת לקלה מאוד וכמעט זניחה. אין לך מושג עד כמה יכול להזיק גן שעל פניו נראה בסדר אבל אין בו שמץ של פתיחות לפעוטות עם בעיה. לבת שלך תהיה בעיה בהתחלה וחשוב שלגננות תהיה סבלנות אליה.

גרא.

New member
מיי,כפי שכבר נאמר,ילדים צעירים,

וודאי בגילה של נטע,עוברים מהר לסדר היום,והסתגלותם לסביבה חדשה, גם אם היא דוברת שפה שרובה או מקצתה זרה להם, מרביתם קולטים מהר מאד את השפה,מתאקלמים,ומשתלבים היטב.יחד עם זה, המעבר לסביבת מגורים חדשה, אינה רק מעבר מגן ילדים אחד,למישנהו. אתם עוברים לבית אחר,סביבת מגורים שונה, אקלים אחר.מן הסתם גם מנהגים אחרים,ולכן חשוב לתת לילדה שהות מה כדי להתרגל , כמהגרת קטנה, לכל החדש והחידוש, ואין שום סבה למהר להכניסה לגן..היא זקוקה גם להכנה כלשהיא לכך, בפרט אם שפת הגן היא אנגלית..דווקא כשאת מתארגנת בבית החדש, יכול לבתך להיות המון עניין במה שאת עושה, אולי היא תוכל לעזור מעט מעט,..את בהחלט יכולה לחשוב איך לשלב אותה במה שאת עושה, עם הפסקות למשחק ולתשומת לב..לכן לדעתי,אין מה למהר בהכנסה לגן,גם על רקע האפשרות שבתך לא תבין את זה נכון..היא כבר עברה כמה חוויות נטישה, מאביה שנסע לאנגליה, הסבא וסבתא בישראל הרחוקה,אולי גם מילדי פעוטון בה שהתה עד שנסעתם,,ולבסוף,תהליך השילוב בן החדש, יכול להמשך בן שבוע עד 10 ימים..מאחר ועד מתחילה בערך עם שהות של שעה בגן, ואז לוקחת אותה הביתה.. למחרת עוד שעה,וכך תוך כמה ימים היא תלמד להשאר בגן לבדה, כשאר הילדים.

למעלה