מעבר לחו"ל

jitterx

New member
מעבר לחו"ל

מאז ומתמיד חלמתי לעבור לגור בחו"ל, האופציה הזאת מתחילה להראות יותר ויותר בהישג יד. עיקר העיניין שלי הוא מערב אירופה/קנדה, אבל מבדיקה שטחית זה נראה שהמשכורות שם נמוכות יותר. איך זה משתווה בסופו של דבר לארץ אחרי שמחשיבים את עלויות המחייה? זה מרגיש לי בערך אותו הדבר, אני טועה?

האם חברות בכלל יעניינו בי בתור בוגר הנדסת חשמל טרי עם נסיון בעבודת סטודנט, או שהייתם ממליצים לעבוד עוד מספר שנים במשרה מלאה? גם מעניין אותי במצב כזה עד כמה קל יהיה לקבל בקנדה אשרת עבודה/תושבות/אזרחות/וואטאבר מסמך שמאפשר לי לגור ולעבוד שם?

יבגניי34

New member
אם חלמת, מה חשוב המשכורת? המשכורות אותו דבר.

הדרך המומלצת ( = שיש לה סיכויי הצלחה) היא לימודים בחו״ל. קח 100K מההורים ותרשם לתואר שני בחשמל או מחשבים. מסלולי ההגירה על פרטיהם זה מידע נפוץ ברשת, וכמובן תלוי מדינה.

jitterx

New member
כי מלבד הגשמת חלומות יש אילוצים של החיים האמיתיים

באמת תואר ראשון לא מספיק? עד כמה שאני מבין הנדסה חשמל/תכנות הם מקצועות מבוקשים בקנדה. אני לא מדבר על ארצות הברית
&nbsp
בכל מקרה אני לא מעוניין לעשות תואר שני, גם אם זה מה שדורשים בגן עדן

יבגניי34

New member
לא נשמע שאתה לוקח את החלומות שלך מאד ברצינות. לעשות תואר שני

זו הדרך הסבירה ביותר לעבור מדינה. כי אתה יודע מה בטוח לא מבוקש בקנדה? בוגר טרי חסר נסיון מארץ פרימיטיבית שאין לו אפילו אישור עבודה...

hadooper

New member
בלי תואר, הסיכויים גבוהים יותר באירופה המערבית

אבל זאת בתנאי שישנו נסיון ייחודי בתחום מסויים, רצוי בתור מוביל טכני או מהנדס שהוא מאד סיניור.
&nbsp
לגבי אמריקה הצפונית, לימודים הם האופציה הכי טובה, אבל די קשה בימינו להמיר בין ויזת לימודים לגרינכארד.

vinney

Well-known member
המשכורות במערב אירופה אכן יחסית נמוכות

לא תהיה עשיר מעבודה בגרמניה/בריטניה/צרפת/הולנד. כנראה שגם עני לא תהיה. אבל כן תהיה לך חוויה שחלמת עליה.
&nbsp
אם אין לך אזרחות מתאימה (EU בשביל רוב מדינות אירופה, ארה"ב/קנדה בשביל קנדה) אני לא רואה למה שמישהו יתעניין בך. אומנם באירופה זה קצת יותר קל לקבל ויזה גם עם מעט נסיון, זה עדיין התעסקות שלא בדיוק מושכת את המעסיקים כשיש להם אלפי מועמדים מפולין והונגריה מתדפקים על דלתות הHR.
&nbsp
אם כן תצליח לקבל ויזת עבודה ורצונך להגר, מכל האופציות קנדה כנראה עדיפה מבחינת סיכויי וזמן עד לקבלת תושבות קבע, בריטניה זאת גם אופציה סבירה.

jitterx

New member
יש אזרחות אירופאית

לא רוצה לזלזל חלילה אבל איך אפשר להשוות בין מועמדים פולנים והונגרים לישראלים? התעשייה בארץ היא מאוד מתקדמת, אני לא יודע אם במזרח אירופה יש כל כך הרבה משרות איכותיות כמו בארץ (אולי הייתי צריך לציין - אני יותר מכוון לחומרה)
&nbsp
גם בארץ לא אהיה עשיר, השאלה היא האם עובד הייטק בארץ באמת נהנה מרמת חיים גבוהה יותר מעובד הייטק אירופי?

vinney

Well-known member
אמרת שיש לך נסיון במשרת סטודנט, לא?

מה ההבדל בינך לבין כל בוגר טרי אחר מכל מקום אחר בעולם? שום הבדל. לא ברור לי מה הקשר למרשות איכותיות שיש בארץ ואין בהונגריה, זה לא שעבדת בהן...

jitterx

New member
ההבדל הוא אותו הבדל כמו בין מהנדסים מנוסים

למה אתה חושב שאין משרות איכותיות לסטודנטים בארץ? האיכות לא נמדדת ביחס למשרה של מהנדסים עם 5 שנים, אלא ביחס לג'וניורים במזרח אירופה.
&nbsp
מלבד לזה אני מרגיש שהרבה מהנדסים שמנסים להגר עושים את זה מסיבות קריירה, למשל אנשים שלא מצאו עבודה במדינה שלהם - אני לא מגיע מעמדה כזאת

vinney

Well-known member
אתה מזלזל בג׳וניורים במזרח אירופה שלא לצורך.

ולא, אנשים לא מהגרים כי הם ״לא מצאו עבודה״. להיפך.

אני מניח שאני מנפץ לך את הבועה עכשיו, אבל מתוך כל המהנדסים שיצא לי לעבוד איתם, מזרח אירופאים היו מהיותר מצויינים. הרבה יותר טובים ממהנדסים ישראלים הממוצעים שהייתי עובד איתם בארץ.

כן, אם היית בא עם רקע מקועי מוצק של מספר שנים של נסיון בתפקיד איכותי בחברה יוקרתית - היה לך על מה להסתמך. כשאתה בא עם נסיון של משרת סטודנט ותעודה מאוניברסיטה לא ברורה שבחיים לא שמעו עליה - למה שתהיה שונה ממישהו עם רקע כזה בדיוק שבא מוורשה או בודפשט?

ipv6

Member
ישראל כמדינה ככל הנראה

נחשבת ליותר חזקה \ טובה ב-"היי טק" מהמדינות במזרח אירופה שציינת (לא יודע איך בכלל מודדים דבר כזה אבל נניח). זה אגב לא רק פונקציה של איכות המהנדסי אלא של שלטון \ משטר \ מיסוי וכו'.
זה לא עושה אותך, בתור בוגר טרי עם כלום ניסיון, אטרקציה גדולה למעסיק מערבי. אף אחד לא יטרח להביא אותך ולקחת סיכון שלא תסתדר כשאין לך הרבה added value על בוגר טרי מאוני' בפולין הונגריה.

מהנדסים שעושים רילוקיישן למדינות מערביות, לא עושים את זה כי לא מצאו עבודה בארץ אלא כי היו מספיקים טובים כדי שיהיה משתלם להביא אותם לחו"ל, זה בד"כ גורר שהיו מסתדרים יפה מאד בארץ.

למעלה