מעבר לחו"ל - גן או מטפלת

קט קט

New member
מעבר לחו"ל - גן או מטפלת

נעים להכיר - אמא של אורי בת השנה וחודשיים כמעט. ילדה מקסימה, מפותחת לגילה, חברותית ומתוקה (כמובן...). אנחנו עוברים לשנה לחו"ל בגלל לימודים שלי. אורי תהיה בין הגילאים שנה וחצי לשנתיים וחצי בעת השהייה שם. עד עכשיו היא היתה עם מטפלת בבית. מטפלת באמת מדהימה בכל סדר גודל, שאורי מאד אוהבת ושמשקיעה בה עד אין קץ. אם היינו נשארים בארץ, הייתי מכניסה אותה לגן בספטמבר ועכשיו עולה ההתלבטות - מה לעשות שם. המחשבה הראשונה היא להכניס לגן כי אני חושבת שהיא מאד תהנה ושזה חשוב, וכי יש שם גנים טובים. מצד שני, זה מעבר למדינה אחרת, שפה אחרת, בלי סבא וסבתא שהיא רואה המון, בלי חברים, בלי המטפלת האהובה, ובלי הכלבה האהובה אף יותר... האם להוסיף על הקשיים וגם להעביר אותה לגן? האם זה גיל שבו עוברים את זה יחסית חלק? או? כמובן שיש שיקול כספי, כמו תמיד, אבל נוציא אותו לרגע מהתמונה - מה דעתכן המלומדת? הבעיה עם מטפלת בבית מעבר לשיקול הכלכלי - היא שאורי תהיה בעצם עד גיל שנתיים וחצי+ בבית ולא בגן - זה נראה לי קצת הרבה מידי. בנוסף, אני איכשהו מרגישה שהיא תפספס קצת מהמקום החדש, אם תישאר בבית. היתרון הוא אולי קצת יותר שקט נפשי ואולי מעבר יותר קל לאורי. עוד דבר שמדאיג אותי, הן המחלות שאני מניחה שהיא תחטוף עם הכניסה לגן. האם אני צרכיה לצפות לשבוע גן-שבוע בבית בגלל מחלות, כמו שחברה אמרה לי? מזג האויר קר יותר, וגם המון ילדים יחד זה מתכון נפלא למחלות. אשמח לכל דעה.

ליאת +

New member
אממ... שאלה קשה

כי באמת הגיל של אורי הוא גבולי- היא אכן יכולה "בשקט" להנות עוד משהות עם המטפלת, אבל יכולה גם להנות בגן. מה שחסר לי בתיאור שלך זה מה הם התנאים במקום שבו תהיו. יש מקומות באירופה שבהם גן לילדים מתחת לגיל שלוש הוא מצרך נדיר. ויש מקומות בארה"ב שבהם צריך משכנתא שניה בשביל לספק חינוך ברמה סבירה לילדים. אז בהחלט תלוי באיזו סביבה מדובר, ועל איזה גן. אבל בהנחה שמדובר בגן טוב מול מטפלת טובה- אני מציעה לך כן לחשוב בחיוב על גן, כי במערכת השיקולים שלך נראה לי ששכחת שגן יכול להיות גם מערכת תמיכה- לילדה ולכל המשפחה. כלומר: מקום למפגש עם עוד ילדים (לילדה) ועוד הורים (להורים), חברים, מפגשים לשעות אחה"צ, תחושה של מסגרת ושיכות. לגבי ההדבקות: אצלנו בשנה הראשונה אכן היו יותר מחלות, אבל זה לא זכור לי כמשהו היסטרי שהשבית אותי מעבודה. אבל אכן- כשילד הולך לגן אז בהחלט צריך שיהיה מבוגר (אבא אמא סבא סבתא) בגיבוי למקרים של מחלות. אם אתם יודעים מראש שזה יהיה בלתי אפשרי- אז זה גם שיקול. ובנוסף יש גם את הטמפרמנט של בתך: יש ילדים שמאוד זקוקים לחברה ובגיל שנה וחצי את מרגישה שלהיות בבית עם מטפלת זה כבר לא בשבילם. יש ילדים אחרים שהטיפול אחד על אחד בגיל הזה הוא עדיין מאוד טוב עבורם. יש כאן חברות בפורום שמתגוררות או התגוררו בחו"ל עם ילדים . מעניין יהיה לשמוע מה הן חושבות.

קט קט

New member
תודה../images/Emo140.gif. אכן הטמפרמנט של אורי

מצביע על גן. היא פורחת כשהיא עם ילדים אחרים וממש אוהבת פעילויות הפעלות ואנשים. יש במקום אליו ניסע גנים מאד טובים - אמנם יקרים, אבל לא פחות ממטפלת. אין לנו גיבוי למקרה של מחלה, אבל זה מה יש. בכל זאת יש לי תחושה יותר חזקה לכוון של גן.

רק הערה קטנה....

אני לא חושבת שאני יכולה להמליץ על בחירה מפני שאני חושבת שזה מאוד תלוי באופי הילדה וסביבתה אבל רציתי להעיר לגבי השיקול הכלכלי: אולי תפרטי להיכן אתם עוברים מפני שאני יכולה לומר לך שפה, בניו ג'רסי, מטפלת צמודה יכולה לעלות פחות מגן איכותי (שיכול לעלות כאן סביב ה-800$ לחודש בגיל הזה)

kokopeli1

New member
לא יכולה להמליץ לך חד משמעית

על גן או מטפלת, אלא לחזור ולומר את מה שאני תמיד אומרת (אשר למדתי מניסיוני האישי, ומתצפיות על ילדים והורים אחרים) - ילדים מסתגלים לשינויים הרבה יותר מהר, והרבה יותר בקלות ממה שאנחנו, ההורים, חוששים. בהצלחה

קט קט

New member
כן. כך שמעתי....

כמובן שעד שאני לא אראה את זה בעיני, אני לא אשתכנע. אבל אני בטוחה שזה יעבור יותר בקלות מהחששות שלי.

אלדורית

New member
בנסיבות דומות בחרנו בגן

נסענו בדיוק מאותה סיבה עם ילדה בדיוק באותו גיל. גם אני חששתי שיהיה לה מאוד קשה בגלל כל השינויים ובפרט בגלל השפה הזרה--בגיל 14 חודשים אלה כבר דיברה עברית היטב, אהבה סיפורים, והיתה מאוד ורבלית באופן כללי. מטפלת לא היתה אופציה רצינית כי לא היה לי מושג איך להתחיל לחפש אחת: גם לא סמכתי על שיקול הדעת שלי בבחירת מטפלת בשפה זרה. יש ניואנסים של אישיות שאת יכולה להבחין בהם בשיחה אם השפה היא שפת האם שלך, אבל לא אם זו שפה שאת שולטת בה היטב אבל היא חסרה את המיידיות של שפת אם. מאוד מאוד חששתי מהגן, ואמנם עברו עלינו חודשיים ראשונים קשים, אבל לא יותר קשים כנראה מאשר לו היתה הולכת לגן בישראל (בעיקר בכי בפרידה והתעוררויות בלילה). השפה לא היתה בעיה ותוך ימים ספורים אלה כבר אמרה OH DEAR ו-TEA TIME יחד עם כל הילדים האנגלים הקטנים שם. הגננות מצידן למדו איך להגיד בעברית "אמא" "מוצץ" ו"דובוני" (והראו לי רשימה של מילות מפתח בכל מיני שפות--אלה לא היתה הזרה היחידה שעברה בגן הזה). במבט לאחור, זאת היתה החלטה נכונה. לא רק שהקושי היה קטן יותר משצפיתי (היה קושי, אבל לא נוראי), אלא שהמסגרת של הגן איפשרה לי להכיר עוד הורים במצב דומה וליצור מעין קבוצת תמיכה--משהו שמאוד מאוד חשוב כשאת רחוקה מהתמיכה הרגילה של סבים סבתות (ואני לא מתכוונת רק לשיחות קיטורים אלא גם לתמיכה מאוד מעשית בשמירה הדדית על הילדים). אם את לוקחת מטפלת תצטרכי לקחת יותר יוזמה ביצירת קשר כזה עם הורים--בגן את מקבלת את זה באופן טבעי בלי מאמץ מיוחד. בהצלחה בלימודים ותעשו חיים!

קט קט

New member
סוגיית "קבוצת התמיכה" היא

באמת חשובה. לא חשבתי על זה כ"כ. אין ספק שזה יכול לעזור מאד, גם באינפורמציה וגם יותר מכך. את צודקת לגמרי לגבי המטפלת - באמת מחיד אותי למצוא מישהי דרך המסך של שפה זרה. בעייתי ביותר. כמה זמן הייתם שם?

mom of Ophrie

New member
something in between

Hi, I don't know where you are going...In England and maybe in other places there are childminders (it's like small mishpahton), up to 2-3 children in the house of the metapelet and maybe 2 more older ones from school after 3pm. they have to be registered. They take the children out to play groups and parks, so they see more children. I think it's a very good solution for this age and also, she will get more attention then in Gan but will not be isolated as with metapelet only. Also childminder is usully the cheapest option. Also consider Ori - is she friendly, like many children and ok with noise and action? in that case Gan is good for her (although you will be suprised how relativily quiet the nurseries are here). If she is gentle, doesn't like changes, attached to few persons only and may have language difficulties - then metapelet or au-per is better. If you know you only go for one year, you might consider Israeli woman to take care of her, so she will not have to bother with new language. HOWEVER, from my experience and many of my friends, one year easily become 3 or even 7 years..... hope I could help and sorry for the English, mom of Ophrie​

mom of Ophrie

New member
ha and somehting else

about illness, it's not always true. Especially when you start gan at late age and not as baby you have more chances to be healthy. It also depends how healthy is Ori usully, whether she was breastfed etc. With Ophrie I never had any problems, she got only one cold in a year and stayed at home 3 days. good luck, mom of Ophrie​

קט קט

New member
לאמא של עופרי

(קודם כל, עופרי זה אחד השמות הכי יפים בעיני...). את צודקת, הבעיה היא שאין לי מושג אם האפשרות הזו קיימת שם. אני מניחה שכן, אבל קשה לי לבדוק את זה בשלט רחוק. אני אבדוק את אפשרות המשפחתון כשנגיע לשם (חודש או יותר קודם). זה משהו שאני רוצה לראות "בעיניים" ולפגוש את מטפלת וכו'. לגבי גן, זה יותר קל למצוא מכאן (למרות שגם בעייתי). כרגע יכול להיות שאבא לש אורי יהיה יחסית פנוי ואז היא תוכל להיות בגן עד הצהרים או רק חלק מהימים - זו גם אופציה טובה בעיני. לגבי בריאות - אורי בריאה בד"כ, היא עדיין יונקת, כך שאני מניחה שגם זה מספק לה אישזהו סוג של הגנה. אבל זה עדין מלחיץ... תודה על התשובה המפורטת.

MichalGal

New member
אל תבחרי גן מכאן

את לא יכולה לדעת איך זה נראה. את חייבת ללכת להתרשם בעצמך. אני ראיתי כמה גנים (בארה"ב), שנחשבו כגנים מעולים בעיני האמריקאים, ולי, בעיניים ישראליות, הם נראו נוראיים.

mom of Ophrie

New member
I agree

I looked at 10 different places before I chose mine. Some looked really bad (bad conditions or unpleasant staff). mom of Ophrie​

קט קט

New member
צודקות כמובן אבל זה בעייתי כי אני

לא שם.... כשנגיע יהיה כבר מאוחר מידי להירשם. לא יודעת מה לעשות. אולי בכל זאת ניסע קודם. אוףףףףףףףףףף

MichalGal

New member
לא יהיה מאוחר מדי

אנחנו הגענו בסוף ספטמבר, והצלחנו למצוא מקום במעון מאד נחמד.

זה נכון מה שכתבו לך קודם

לגבי עלות הגנים. אני מתגוררת בניו ג'רסי והגן מאוד לא זול, בלשון המעטה. לעומת זאת, לפחות באזור שלנו, מטפלת גם היא יקרה מאוד (אנחנו גרים בפרינסטון). ובלי קשר לעלות, אני חושבת שהגילאים עליהם את מדברת הם כבר גילאי גן, במיוחד לפי איך שאת מתארת את אורי. נשמע מהודעותייך שלכוון זה את נוטה... אשמח לעזור אם אוכל. לאן אתם עוברים?

למעלה