מעבר לחו'ל

assy

New member
מעבר לחו'ל

מבקשת עצות איך להקל על פעוט בן שנתיים את המעבר לחו'ל בעוד 3 שבועות. היינו במדינה הזאת לפני חודשיים, הוא יודע את שמה ויודע שאנחנו טסים במטוס. אבל איך להקל עליו כשנגיע לשם. חשבתי על לקחת איתנו אלבום תמונות עם כל הסבים והבני דודים, שהוא אוהב. אשמח לעוד עצות. תודה

נעמיא

New member
לנסות שהחדר בדירה החדשה

יהיה כמה שיותר דומה לעכשוי לקחת לשם כמה שיותר צעצועים מהמוכרים והאהובים עליו הרבה חום הרבה אהבה לא לעזוב אותו במקום לא מוכר בלעדיכם ולדבר על כמה שיהיה טוב וכייף

lindens

New member
אז ככה: כמה עצות:

אני עברתי לגור בחו"ל לשנתיים עם בעלי (אנחנו פה בשליחות) ותינוק בן 4 חודשים דאז. ככה שהיה יותר קל, כי עוד לא היו לו משחקים אהובים, או מיטה מוכרת וכאלה. אז א. אם אתם שולחים מכולה, תחשבו טוב טוב מה לשים בה. זה ברור שתשימו בה למשל את מיטת התינוק, אבל לגבי צעצועים למשל, הייתי לוקחת מיגוון רחב שלהם במזוודה. במיוחד כאלה שהוא הכי אוהב. אפשר אפילו איזה סדין עם ריח מוכר, או תומך ראש, או כל דבר שיזכיר לו את המיטה שלו, גם בזמן שהוא ישן על מיטה זמנית. נושא האלבום עם התמונות של המשפחה מאוווווווד חשוב. והייתי ממליצה לכם גם להצטייד במצלמת אינטרנט. זה יהיה כנראה הקשר שלכם עם המשפחה בארץ ויעזור לילד ולכם להתגבר על הגעגועיפ. ויש כאלה. המון. מניסיון. ולדפדף איתו באלבום, ולספר לו סיפורים על בני המשפחה, ולהזכיר לו חוויות שעבר איתם, וכל מה שאפשר. אם אתם לא לוקחים מכולה אלא מתכוונים לקנות רהיטים שם ומיטה חדשה לילד וכו', אז אולי כדאי לשתף את הילד בעיצוב החדר. לתת לו שיבחר את המיטה עבורו למשל, או כל דבר שיעזור לו להרגיש שייכות לחדר החדש שלו. זה מה שעולה לי בראש כרגע, ואני מזמינה אותך להצטרף לפורום "להיות הורים בחו"ל " של תפוז שבו גם אני נמצאת, פורום משפחתי, כיפי ותומך, ומקבל גם בשמחה גם כאלה שעוד לא ממש בחו"ל אבל מתעתדים לעבור. שם בטאוח תקבלי עוד המון רעיונות אחרים מהורים שלהם יש ילד בגיל של בנך. מקווה שהצלחתי לעזור טיפה. המון בהצלחה במעבר.

assy

New member
תודה על ההתיחסות ../images/Emo140.gif

ועל העצות השימושיות. אני באמת אכנס גם לפורום. תודה

michal@gal

Active member
מנהל
אלבום תמונות זה רעיון מצוין

ואם הוא הולך לגן, אז גם אלבום עם ציורים שיכינו לו ילדי הגן. כשאנחנו נסענו לחו"ל הקטנה היתה בת 3, והרבה פעמים בתחילת התקופה היא היתה יושבת עם אלבום הציורים שהכינו לה החברים בגן, ונזכרת בכל החברים.

אלדורית

New member
מסכימה עם העצות הטובות שקיבלת

אם אתם עוברים לתקופה ממושכת, מן הסתם תשלחו חלק מהריהוט באניה וזה יגיע זמן מה אחריכם. לכן כדאי לשמור כמה דברים חשובים מהחדר שלו ומצעצועיו ולקחת במזוודה כדי שתוכלו ישר לשלוף אותם בחדר החדש. בנוסף לאלבום, אתם יכולים גם לתלות תמונות של קרובי משפחה וחברים (למשל על לוח שעם) ולספר עליהם סיפורים כדי ליצור רצף בין החיים "החדשים" ל"ישנים" (סיפורים פשוטים "מהחיים" בסגנון: אתה זוכר שביקרנו את סבתא וסבא והלכנו איתם לגינה, ושם אתה התנדנדת בנדנדה, וסבתא שרה לך, וכו').

assy

New member
האמת שאנחנו נוסעים לתקופה של שנה

אז כל מה שאנחנו לוקחים אנחנו דוחסים בתיקים שעלינו. אז אין מצב של לקחת רהיתים או המון צעצועים. תודה על התשובות

למעלה