מעבר לחו''ל

my spirit

New member
מעבר לחו''ל

לפני מספר ימים אושרה האזרחות האירופאית שלי וקרוב לשנתיים אני חושבת על מעבר לחו''ל [בת 19] אני חושבת לעבור לאנגליה \שוודיה וזאת רק לאחר סיום תואר בתנאי שסביבות גיל 24 אני אקבל תואר בתור דיאטנית וישלי רמת אנגלית טובה מהם הסיכויים שלי להתאקלם שם?[אני מאוד עצמאית ועובדת מגיל 15..] אין לי שאלה ספציפית.,אני יותר מבקשת מידע[וכמה שיותר ]על מעבר לשוודיה \אנגליה

כמה מחשבות רנדומליות

* למה לעבור רק אחרי סיום תואר? הרי לא התחלת את התואר עדיין - בכל מדינה מעדיפים להעסיק מישהו שהוא בוגר אוניברסיטה באותה מדינה. במקרה של תזונאית, יתכן אפילו שיש לכך חשיבות (אם יש ענייני רישוי, לא מבינה מספיק כדי לדעת, אולי אני אומרת שטויות). לכן - ובהתחשב בכך שהלימודים בשוודיה הם זולים (המחייה לא), אולי כדאי ללמוד שוודית ולעשות כבר את התואר הראשון בשוודיה? זה גם יתן לך איזה רושם על איך המדינה, כמובן. הלימודים בבריטניה כמובן לא זולים, אבל שוב - אולי עדיף לקחת הלוואות מבנקים וכו' (אין לי מושג איך מרוויחים בתחום, יכול להיות שאין סיכוי להחזיר אותן), וללמוד במדינה שבה את רוצה לגור. * בשני המקרים מדובר בחברות עם מנטליות מאוד שונה מזו הישראלית (ובשוודיה, גם שפה אחרת). לכן - שוב - אולי כדאי קודם להתחיל עם תקופת מה של לימודים שם (לימודי שפה, לימודי תואר) ולראות איך מסתדרים עם המקומיים. * במדינות אירופה השונות יש תקנות שונות לגבי אזרחים של מדינות אחרות מן הEU ובמיוחד המצטרפות החדשות (רומניה, בולגריה וכו'), כך שיש חשיבות אם האזרחות שלך היא מאחת מן החברות הוותיקות או מאחת החדשות.

Nobilis

New member
לגבי הערה האחרונה

אין משמעות למדינת האזרחות, מאחר שהפונה מדברת על מעבר לאירופה בעוד חמש שנים. התנאים עבור המדינות שצורפו ב-2004 משתווים ב-2011, ועבור המדינות שצורפו ב-2007 משתווים ב-2014.

Lia78

New member
גם לדעתי

לימודים במדינה אליה רוצים לעבור עדיפים מאשר לעבור אחרי התואר. לימודי תזונה מחייבים גם פרקטיקה ולפי מה שהבנתי בישראל יש יותר פרקטיקנטים/יות מאשר מקומות להתמחות ולכן לוקח זמן לעשות את ההתמחות ולקבל הסמכה. מעבר למה שתמר ציינה, 3 שנות לימוד יתנו לך בסיס במדינה אליה את רוצה לעבור מבחינת חברים וקשרים לעתיד.

למעלה