מעבר לחדר חדש..

מעבר לחדר חדש..

שבת נפלאה לכל חברי הפורום.. זו הפעם הראשונה שאני מבקרת כאן (מקווה שזה יהפוך להרגל), נהניתי מאוד מקריאת המאמרים, מההמלצות, מהיחס (אביבה, קבלי ח"ח
), ובכלל מהפורום! איפה אני אתחיל? חיפשתי כבר כל כך הרבה, רעיונות, טיפים, אבל אני לא מצליחה למצוא תשובה שתספק אותי ואת צרכיי. קודם כל יש לי שאלה קטנה.. מה קשור תאריך הלידה לעיצוב החדר? זה משנה משהו? אז ככה, אני מתגוררת עדיין אצל ההורים, יש לי קומה מתחת לבית, ועכשיו התכנון שלי הוא לעבור לחדר חיצוני יותר, שהוא באותה הקומה רק עם יותר פרטיות, החדר הוא גדול ומרוחב, מרובע, יש שתי כניסות לחדר, אחת חיצונית (מהרחוב) והשנייה היא כניסה לבית. שתי הכניסות לחדר ממוקמות בכיוון מזרח, יש חלון אחד שנמצא ליד הדלת החיצונית.. אני חיילת משוחררת, ועוברת עלי תקופה לא קלה, תמיד הייתי בחורה מאוד שלווה, הכל חלף מעל לראשי, לקחתי דברים בקלות, נהניתי מהחיים, אבל עכשיו אני מרגישה שהלכתי לאיבוד איפהשהוא, עכשיו יש לי שני חדרים, אחד לשינה והשני חדר מחשב וטלוויזיה, בשניהם זה לא מרגיש לי יותר כמו הבית, כמו המקום שלי, מעין זרות כזו. אז החלטתי לשנות אווירה ומיקום, אני מקווה שאוכל למצוא כאן את התשובה, בחדר שאני אמורה לעבור אליו ההתחלה היא מאפס וזה מרגיש לי נכון. קצת קישקשתי, אבל אני לא יודעת כל כך איזה מידע אני אמורה לספק על מנת להגיע לפיתרון הנכון ביותר. איפה מומלץ למקם את המיטה, את חדר השירותים, המטבח, שולחן עבודה?? אני גם מארחת המון ואני רוצה שתהיה לי מעין פינה כזאת שתשרה אווירה נוחה ונעימה למי שימצא שם. חשובה לי מאוד השלווה, מה לשים בחדר על מנת להגיע אליה? נראה לי שקצת הסתבכתי בתוך עצמי, מקווה שתוכלו לעזור, ואם יש עוד איזה משהו שפיספסתי, אני אשמח להשלימו.. שיהיה יום מדהים לכולכם..

שבת שלום שלגיה

ברוכה הבאה, מה את עושה עם תשובות שאינן מספקות אותך ואת צרכייך? מה זה "להתחיל מאפס"? יום נעים ורגוע

צהריים טובים אביבה..

מה אני עושה עם תשובות שלא מספקות אותי? אני מניחה שאת מה שכולם עושים, ממשיכה לחפש עד שאני מוצאת את התשובה אותה חיפשתי. ובלהתחיל מאפס, הכוונה שהחדר ריק לחלוטין, אני מתכוונת לשפץ את כולו, להחליף את המרצפות, לצבוע את הקירות, לבנות חדר שירותים חדש, להוסיף מטבח.. אני חושבת שזה די עונה על ההגדרה של להתחיל מאפס. אשמח אם תוכלי לעזור.

זהו, שאוכל לעזור...

כשאת תהיי מוכנה לקבל עזרה... לא לחינם אינני עונה לך עדיין... אמרי לי, מדוע את פונה לפאנג שואי? האם קראת, שמעת, התנסית אי פעם בפאנג שואי? האם את מאמינה באמת ובתמים, האם מדברת אליך ההשקפה של הפנג שואי שהבית ומה שיש בו,צורתו, החפצים, הוא בדיוק אנחנו? האם את מבינה מה המשמעות של להרגיש "זרות" בתוך הבית שלך? אם ענית "כן" לשלושת השאלות האלה, אז... הכי טוב זה למצא שירטוט של היחידה שלך בבית הוריך. הכי קל לעבוד עם השירטוט. אם אין אז נסי לשרטט אותו בעצמך... ואם זה לא אז, נדרשים כיוונים, של כל הבית, של החדרים שאת רוצה שיהיו בבית שלך, מיקומי כניסה, צורת הבית הכללית וצורת החדרים, ועוד ועוד... תאריך לידה נחוץ כדי להעריך את תכונותיך ולהתאים את הבית כך שיתמוך בך ויסייע לך במטרותיך.לפי האסטרולוגיה הסינית התאריך משמש גם כיועץ של "מה לא לעשות..." מאחר ואנחנו במדיה שקוראים לה אינטרנט, ואני לא ממש רואה את המבנה, צורתו, הסביבה, השכנים, וכל מה שקשור למראה עיניים...שהוא חשוב ביותר!.... עלי לומר לך, כדי שלא להטעות, שייעוץ כללי לכל הבית לגבי הכככלללל, איננו אפשרי. במקרה כזה, כדאי לך להזמין יועץ/ת. אם את רוצה להעזר בדברים ספציפיים, דברים שחשובים לך הכי הרבה בשלב זה בחייך...את מוזמנת. "להתחיל מאפס" זה לדעת שאנחנו לא יודעים... חדר ריק, הוא חדר שאפשר להכניס איליו הכל... אם את מחפשת תשובה...ואת לא יודעת, איך את יודעת שהיא לא התשובה שאת צריכה? אי אפשר לבקש תשובה לשאלה, ולעמוד במקום של ידיעה. אם את יודעת מה התשובה, למה את שואלת? יום נעים

האמת היא ש..

..דווקא קראתי הרבה על הפנג שוואי, זהו תחום שמעניין אותי, ההשפעה שיש לו על אנשים מסקרנת. אני מאמינה בלב שלם שהבית של כל אדם ואדם משקף אותו ואת אורך חייו, לא פעם ולא פעמיים קרה שנכנסתי למקום בו לא הרגשתי נוח, אם זה צבע הקירות, או איזה שהוא חפץ שגרם לי לאי נוחות, ולכן אני משקיעה מחשבה בתכנון של החלק הפרטי שלי, על מנת שלא אני ולא אף אחד אחר נחוש קרירות או חוסר נוחות. לצערי אני מבינה מה המשמעות של להרגיש זרות בתוך הבית, לא צחקתי כשאמרתי שלא טוב לי בין ארבעת הקירות שלי, אני מרגישה לא שייכת יותר, אין לי מושג אם לשנות מיקום יהיה הפיתרון, אך אני מוכנה בשלב זה לנסות הכל. אני עדיין לא יכולה לומר לך שאני מאמינה באמת ובתמים בתורת הפנג שוואי, אך אני חושבת שיש שם משהו אמיתי ונכון, ואני בעד לנסות דברים חדשים ולהיפתח גם למשהו שהוא עדיין לא מוכר לי כל כך. אני מעוניינת בשינוי רק בחדר אחד ולא בכל הבית, אין באפשרותי להעלות רישום של החדר, אך אני אנסה להעביר את הרעיון הכללי, בתקווה שאולי תוכלי בכל זאת לזרוק לי כמה טיפים, ואם לא.. אז אאלץ להמשיך לחפש או להזמין יועץ, מה שאני לא ממש רוצה לעשות כי אני מעוניינת לשמור את העיצוב לדימיוני. החדר הוא פשוט ארבע קירות, ריק מחפצים, הכניסה לחדר היא מכיוון מזרח, הדלת נמצאת בצד שמאל של הקיר, לידה יש חלון, וממולה יש דלת נוספת אל תוך הבית. אגב, תאריך הלידה שלי הוא ב- 10/11/82. אני אכן מחפשת תשובות ופתרונות, בגלל זה הגעתי לכאן, ואני חושבת שכשמקבלים תשובה שהיא לא נכונה פשוט יודעים, אני לא ניצבת במקום של ידיעה, להיפך, אני פונה אליך ולפורום על מנת לקבל תשובות ולדעת יותר. אני לא מבקשת שתעצבי לי את החדר מא' עד ת', אני פשוט מחפשת עצות, כדי לדעת מה נכון ומה פחות, איזה צבעים, חפצים, מקומות בחדר הם כאלה שישרו שלווה ונינוחות. אם המידע לא מספיק, אולי פשוט תוכלי להפנות אותי לאתרים שעוסקים בנושא, אין לי שום בעיה לחקור, לשאול ולחפש, אני נהנית מזה, אני נהנית מהלמידה, אך לצערי כבר ניסיתי יותר מידי אתרי בלאי למינהם. אשמח אם למרות הכל תוכלי לעזור. שיהיה ערב טוב לך ולשאר חברי הפורום..

או קיי...

תראי איפה הפלונטר... מצד אחד קראת הרבה, וזה מדבר אליך, ומצד שני את מבקשת שאמליץ על משהו אבל...רוצה לשמור על העיצוב לדימיונך... "אני פשוט מחפשת עצות, כדי לדעת מה נכון ומה פחות, איזה צבעים, חפצים, מקומות בחדר הם כאלה שישרו שלווה ונינוחות." כך כתבת... אם יש בידיך ספרים או חומר על פאנג שואי, אז השתמשי בידע הזה ושלבי בו את הדמיון שלך...בספרים יש כל מה שצריך על כיוונים חומרים צורות וכן הלאה... אין טעם שאחזור על דברים שכבר קראת... "נכון או לא" הם מושגים לגמרי יחסיים... ולפי דעתי, בכלל לא קיימים... אני רואה יום יום בתים שאינם "נכונים" לפי הפאנג שואי, ובכל זאת שוררים בהם הרמוניה ושגשוג, וכאלה שעושים בהם פאנג שואי...ואין בהם הרמוניה... לכל אחד ה"נכון" שלו, ואדם מוכן לקבל "נכון" חדש כשויתר על שלו... פאנג שואי הוא כלי, לעבודה עם עצמך. הוא לא יפתור לך שום בעיה, הוא רק יעזור לך להתמודד עם עצמך ולהגיע לפתרונה... כדי שנצא מהדיבורים לשלב המעשי...אני מציעה לך לחשוב על מה/איך את רוצה לעצב את החדר שלך... חשבי על הדברים, הצבעים החומרים, החפצים, הכיוונים, דמייני את הדברים ואמרי את רצונך. כך נוכל לדון על משהו יותר מעשי... נינוחות נוצרת, כשיש שילוב בין ההמלצה של היועץ לבין הדימיון של המתייעץ. ועוד משהו... אפשר לדעת אם פאנג שואי עובד או לא, רק בדרך אחת... כשעושים אותו... קריאה על...בספר, באתר, או כל דבר אחר... לא תיתן את מה שעושה הפנג שואי... ערב נעים

לילה טוב..

אביבה, כנראה שלא הבנת את בקשתי, אני לא מחפשת מישהו שיעצב לי את החדר, לפני שאני מתחילה בביצוע המשימה, אני מעוניינת לקבל כמה טיפים, לא איזו מיטה לשים, או באיזה צבע לבחור את ידיות הארון, אלא באיזה כיוון להניח את המיטה, אם יש חפצים שעוזרים לשמור על תחושת שלווה ונינוחות וכדומה. אני יודעת כבר איך אני רוצה שהחדר יראה, יש לי תמונה די מפורטת של המוצר הסופי, אך רציתי לפני שאני מתחילה לברר קצת על הפנג שוואי ואם זה באמת יכול לעזור, ואני מסכימה איתך לחלוטין לגבי זה שעד שלא אנסה ואיישם את תורת הפנג שוואי לא אדע באמת אם יש לה את הכוחות לעזור ולשנות, ולכן פניתי לבקשת עזרה, על מנת להגיע לתוצאה הכי טובה, שהיא תהיה שילוב של הדימיון שלי ושל הפנג שוואי. בכל מקרה, לפי מה שהבנתי מדבריך, לא תוכלי לעזור, וכנראה שאאלץ להמשיך בחיפושים.. תודה בכל מקרה. לילה מקסים.

למעלה