מעבר להנקה מלאה

מעבר להנקה מלאה

שבוע טוב,

בני הבכור בן 5 שבועות.
מיום הולדתו אני מניקה אותו, ולאחר מכן- אני נותנת לו תמ"ל.

הבן שלי יכול, לעיתים, לינוק ממני שעה ורבע (ויש לי חלב כשאני לוחצת על הפטמה- גם לאחר שעה ורבע), ולאחר מכן לשתות בשקיקה את התמ"ל (לפעמים גם 70 מ"ל ואף יותר). אם אני מניחה אותו בעריסה אחרי יניקה (ולפני מתן תמ"ל)- הוא בוכה מרעב, ואני חייבת להשלים לו עם התמ"ל.

הבן שלי אוהב את היניקה, ואפילו מעדיף אותה על בקבוק (למרות שלא מתנגד לבקבוק כלל). הוא אוחז היטב בפטמה, ואין בעיות טכניות בהנקה. יונק כל 3 שעות, בערך.

קשה לי להבין מדוע אחרי יניקה כ"כ ארוכה- הוא רוצה עוד ארוחה .
חשוב לציין שהיציאות שלו תקינות, ושהוא עלה כמעט ב-800 ג' במשקלו תוך שבועיים (בבדיקה מטיפת חלב).

אני מעדיפה שהוא רק ינק. במיוחד כעת, שהוא מצונן ואני מרגישה שהמטרנה מגבירה קצת את הליחה אצלו. איך אני עושה את זה? איך אני יכולה לעבור להנקה מלאה?
פרט נוסף שאולי חשוב, אני שואבת לעיתים- ומצליחה להגיע 120 מ"ל.

michal@gal

Active member
מנהל
כמה תמ"ל הוא מקבל ביום?

האם היית בליווי של יועצת הנקה בתחילת הדרך?
&nbsp
אם אחרי שעה ורבע של הנקה עדיין יוצא חלב בקלות מהפטמה, יתכן והוא לא מספיק יעיל בהנקה.
מה עשית בתקופות של קפיצות הגדילה?
&nbsp
&nbsp

תשובות

אחרי הלידה, נעזרתי ביועצת הנקה בביה"ח. היא אמרה שהוא יונק נהדר.

כמה תמ"ל ביום? זה משתנה.... בד"כ אחרי הנקה אני נותנת לו תמ"ל. לפעמים זה 70 מ"ל, לפעמים זה יכול להגיע גם ל-120 (אוכל כל 3 שעות). בלילות הבן שלי יונק בלי תמ"ל (לא מראה סימנים של רצון להמשיך לאכול ומספיקה לו רק ההנקה).

עוד פרט חשוב

הרבה פעמים אני מרגישה גודש בחזה- ולאחר שהבן שלי יונק- אני מרגישה הקלה בגודש.

michal@gal

Active member
מנהל
את צריכה לפנות ליועצת

לפי התיאורים נשמע שרוב התזונה שלו היא תמ"ל. צריך להעלות את כמות החלב שהגוף שלך מייצר לפני שניתן יהיה לוותר על הבקבוקים.
&nbsp
בשלב ראשון, תתחילי להוסיף שאיבה אחרי כל הנקה. את החלב השאוב תוכלי לתת במקום תוספת תמ"ל בהנקה הבאה.
כשכמות החלב השאוב תהיה קרובה לכמות בתוספת שהוא צריך, אפשר יהיה לוותר על הבקבוקים.
&nbsp
חשוב לוודא שהוא מקבל בקבוק שמתאים לשילוב עם הנקה כדי להיות בטוחים שהצורך שלו בבקבוק אחרי הנקה הוא לא בגלל העדפת בקבוק.
&nbsp

נמצאה הבעייה

מסתבר שיש לקטנצ'יק פטרייה בלשון- מה שהקשה עליו לינוק.
כבר אחרי טיפול ראשון עם לימון וסודה לשתייה- הוא הגדיל את כמות המזון דרך היניקה. ירדנו ל-30 מ"ל עם הבקבוק.

למעלה